ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Ξεβούλωμα λεκάνης με βεντούζα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ. Μια βουλωμένη τουαλέτα δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, αλλά εφόσον η βλάβη δεν είναι σοβαρή, είναι ένα πρόβλημα που μπορείτε να διαχειριστείτε και μόνοι σας χωρίς να καλέσετε υδραυλικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις το βούλωμα δημιουργείται από υπερβολικές ποσότητες χαρτιού τουαλέτας και ασυνήθιστου σχήματος αντικείμενα (πάνες, σερβιέτες, συσκευασίες, μικροαντικείμενα κλπ). Φορέστε οπωσδήποτε γάντια γιατί μια απόφραξη μπορεί κάποιες φορές να είναι απλή, αλλά πάντα είναι μια βρόμικη δουλειά.

Σημάδια φραγμένης τουαλέτας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Όταν δείτε ότι η στάθμη του νερού της λεκάνης είναι πιο ψηλά από ότι συνήθως, είναι σημάδι ότι κάτι έχει μπλοκάρει τους σωλήνες της τουαλέτας. Άλλο – και πιο ξεκάθαρο – σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα στους σωλήνες είναι το να έχει ξεχειλίσει η λεκάνη με νερά. Καταρχήν, μην πανικοβάλλεστε. Πάρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του εαυτού και του μπάνιου σας πριν ξεκινήσετε την απόφραξη: Μην τραβήξετε το καζανάκι, κλείστε την παροχή νερού στη λεκάνη, βάλτε τα γάντια σας, βάλτε εφημερίδες στο πάτωμα του μπάνιου και αδειάστε όσο περισσότερο νερό μπορείτε.

Τρόποι αντιμετώπισης φραξίματος

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Αν έχετε χρόνο και υπομονή, μπορείτε να επιχειρήστε να κάνετε την απόφραξη της λεκάνης με απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό ή με μαγειρική σόδα και ξίδι. Αν όμως δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι να δράσουν τα παραπάνω συστατικά, δοκιμάστε κάποιο από τα εργαλεία απόφραξης: Η βεντούζα αναρρόφησης βασίζεται στην αρχή ότι η πίεση προς τα κάτω σε συνδυασμό με το τράβηγμα προς τα επάνω θα δημιουργήσει αναρρόφηση στο εσωτερικό της κεφαλής του εμβόλου η οποία θα ξεβουλώσει τις σωληνώσεις και θα αποφράξει τη λεκάνη σας. Εάν κάνετε αυτή την κίνηση κάποιες φορές, είναι πιθανό να επιτύχετε την απόφραξη. Να ξέρετε ότι οι αποφράξεις με βεντούζα αναρρόφησης είναι απαραίτητο να συνοδεύονται με απολύμανση του εργαλείου, προκειμένου να εξουδετερωθούν τα βακτήρια της τουαλέτας.
Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας με τη μέθοδος της συρμάτινης ξεδιπλωμένης κρεμάστρας. Οι αποφράξεις με τη συγκεκριμένη μέθοδο είναι συχνά αποτελεσματικές, αφού μια κυκλική απαλή κίνηση τους εργαλείου μέσα στον αγωγό μπορεί να εξαφανίσει το μπλοκάρισμα και να ωθήσει το αντικείμενο που προκάλεσε την εμπλοκή σε φαρδύτερο σημείο του σωλήνα.

Απόφραξη με «υδραυλικό φίδι»

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Για εμπλοκές που επιμένουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ευέλικτο εργαλείο καθαρισμού (το λεγόμενο υδραυλικό φίδι) που μπορείτε να εισάγετε κατευθείαν στην τουαλέτα. Αν καταλάβετε πού ακριβώς βρίσκεται το σημείο της εμπλοκής, κινείστε το εργαλείο με περιστροφικές κινήσεις προκειμένου να καθαρίσετε το σωλήνα. Εάν ακούσετε νερό να κινείται στο εσωτερικό των σωλήνων σας, σημαίνει ότι πιθανότατα η απόφραξη ήταν επιτυχής. Ανοίξτε τη ροή του νερού και πατήστε το καζανάκι, για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν κανονικά. Τέλος, απολυμάνετε τη λεκάνη σας, καθώς η απολύμανση μετά την απόφραξη είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις από τα βακτήρια που κυκλοφορούν στο νερό της τουαλέτας. Γενικώς συχνές απολυμάνσεις των εργαλείων αλλά και της τουαλέτας και γενικώς των αποχετεύσεων θεωρούνται αναγκαίες για να μειωθεί η εξάπλωση των παθογόνων μικροβίων.

Στην απίθανη περίπτωση που όλες αυτές οι μέθοδοι έχουν αποτύχει να αποφράξουν την τουαλέτα σας, είναι πιθανόν να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα που εκτείνεται κατά μήκος των σωληνώσεων της αποχέτευσης, οπότε ένας τεχνικός για επαγγελματικές αποφράξεις είναι ο αρμόδιος για να επέμβει. Μη διστάσετε να μας καλέσετε για οποιοδήποτε πρόβλημα φραξίματος καθώς διαθέτουμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και προσωπικό εκπαιδευμένο για όλες τις περιπτώσεις.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Η απάντηση είναι ότι το ξίδι δεν θα βλάψει τους σωλήνες εάν χρησιμοποιηθεί σε μικρές δόσεις, όπως συνιστάται σε πολλές από τις συνταγές που βρίσκετε στο διαδίκτυο. Ανεξάρτητα από τι κατασκευάζονται οι σωλήνες σας, pex, pvc, χαλκός κ.λπ. το ξίδι δεν θα βλάψει τους σωλήνες.

Φυσικά και μπορείτε, με βεντούζα ή χειροκίνητη ατσαλίνα, εφόσον βέβαια η φραγή δεν είναι αρκετά βαθιά. Υπάρχουν επίσης αντικείμενα που πέφτουν στη λεκάνη, όπως μικρά παιχνίδια, πάνες, μωρομάντιλα τα οποία με την πάροδο του χρόνου δημιουργούν μία άμορφη μάζα η οποία είναι δύσκολο να διαλυθεί χωρίς να επέμβει ένας επαγγελματίας.

Το βούλωμα της λεκάνης της τουαλέτας οφείλεται κυρίως στην απροσεξία και την άγνοια. Δυστυχώς υπάρχει η αίσθηση ότι τα ρευστά αποφάγια (σούπα, φιδές, σάλτσες) μπορούν να πετάγονται μέσα στη λεκάνη κάτι το οποίο είναι αρκετά επιβαρυντικό για την αποχέτευση της λεκάνης. Τα δε υλικά που πέφτουν στο εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας, είναι διάφορα. Την πρώτη θέση κατέχουν τα μωρομάντηλα ενώ δεύτερα σε κατάταξη είναι τα κρεμαστά αποσμητικά. Άλλα παραδείγματα αποτελούν οι τρίχες, οι πάνες, οι σερβιέτες, το χαρτί τουαλέτας, τα καλλυντικά και τα σαπούνια. Επιπρόσθετα πολλά άτομα έχουν την συνήθεια να τελούν άδειασμα της άμμου της γάτας τους μέσα στη λεκάνη ή να πετάνε τις τρίχες των κατοικίδιων τους ύστερα από το μπάνιο ή το κούρεμα. Επιπλέον τα παιδιά μικρής ηλικίας συνηθίζουν να ρίχνουν πολλές φορές διάφορα αντικείμενα όπως για παράδειγμα μικρά παιχνίδια.

Ο στόχος της βεντούζας είναι να απορροφήσει την απόφραξη. Γεμίστε την μπανιέρα με τουλάχιστον 10 εκατοστά νερό έτσι ώστε να μπορεί βυθισθεί όλο το πώμα της μπανιέρας με νερό, αλλά και το μπολ (κάτω μέρος) της βεντούζας. Αυτό γίνεται γιατί η βεντούζα παίρνει δύναμη αναρρόφησης από το νερό αλλά και το νερό επίσης δημιουργεί κενό αέρος το οποίο απαιτείται για να δημιουργηθεί πίεση. Τοποθετήστε το μπολ της βεντούζας πάνω από την τρύπα αποστράγγισης της μπανιέρας και αρχίστε να κουνάτε την βεντούζα πάνω και κάτω έντονα περίπου 10 φορές. Επαναλάβετε μερικές φορές όλο τον κύκλο και αν δεν λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να προχωρήστε σε άλλες μεθόδους.