ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 € 24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Απόφραξη νιπτήρα


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ. Ένα από τα πιο συνηθισμένα αποχετευτικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η απόφραξη νιπτήρα στο μπάνιο. Το κοινώς ονομαζόμενο «ξεβούλωμα νιπτήρα». Αν ο νιπτήρας δεν αποστραγγίζει το νερό καθόλου, τότε είναι ξεκάθαρο ότι έχει πλήρως βουλώσει. Αν όμως αποστραγγίζει αργά τότε ετοιμάζεται να βουλώσει και οι ενδείξεις είναι συγκεκριμένες:

  • Όταν ανοίγοντας τη βρύση, ακούμε παράξενους θορύβους.
  • Αν η αποχέτευση δεν τραβά γρήγορα το νερό που τρέχει.
  • Όταν αντιλαμβανόμαστε ό,τι από το σιφόνι βγαίνουν άσχημες μυρωδιές. 

Σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω, απαιτείται άμεσα απόφραξη καθώς δεν πρέπει το πρόβλημα να διογκωθεί ή να επεκταθεί κι αλλού. Τα υδραυλικά συστήματα του μπάνιου συνδέονται μεταξύ τους και μέσα από το κάθε σιφόνι περνάνε στην κεντρική αποχέτευση. Εκεί συναντώνται η αποχέτευση της μπανιέρας ή ντουζιέρας, η αποχέτευση του πλυντηρίου ρούχων και η αποχέτευση του νιπτήρα.

Το βούλωμα αφορά μόνο το νιπτήρα εφόσον οι αποχετεύσεις του μπάνιου, της λεκάνης, της ντουζιέρας και του πλυντηρίου αποστραγγίζουν κανονικά. Αν μαζί με το νιπτήρα αποστραγγίζουν αργά ή καθόλου και οι υπόλοιπες αποχετεύσεις τότε το βούλωμα είναι πιο βαθιά στους σωλήνες και δεν αφορά το σιφόνι του νιπτήρα.

Επαγγελματικοί τρόποι απόφραξης

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

Πιεστικός μηχανισμός με τη μέθοδο της υδροβολής

Η υδροβολή είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους απόφραξης. Είναι άκρως οικολογική αφού η εργασία γίνεται αποκλειστικά και μόνο με νερό. Τα πιεστικά μηχανήματα είναι πλέον πολύ ισχυρά και λειτουργούν σε υψηλές ταχύτητες. Με τα ενσωματωμένα τους μακριά λάστιχα εισχωρούν μέσα σε κάθε σωλήνα νιπτήρα και εκτοξεύουν νερό με μεγάλη πίεση οπότε ό,τι κι αν έχει προκαλέσει το βούλωμα, είτε θα διαλυθεί είτε θα απομακρυνθεί. Αμέσως μετά την απόφραξη με υδροβολή, σιφόνια και σωλήνες της αποχέτευσης είναι και πάλι καθαρά και πλήρως λειτουργικά. 

Με κάμερα απόφραξης

Για πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις, η κάμερα απόφραξης είναι επίσης μια μέθοδος που θα βοηθήσει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση του βουλωμένου νιπτήρα. Χρησιμοποιείται από τους τεχνικούς μας σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως όταν θέλουμε να εντοπίσουμε που ακριβώς δημιουργείται το πρόβλημα ή όταν έχουμε να κάνουμε με ένα πιο «ευαίσθητο» δίκτυο. Συνήθως στα πιο παλιά δίκτυα ενδείκνυται ο έλεγχος των σωλήνων με κάμερα τα οποία χρήζουν προσεκτικής μεταχείρισης και προσέγγισης της μεθόδου απόφραξης. 

Οι κάμερες προσαρτώνται σε εύκαμπτα λάστιχα μεγάλου μήκους και εισέρχονται μέσα σε κάθε σωλήνα ανεξαρτήτως του διαμετρήματός τους από εξειδικευμένο τεχνικό. Με τον κατάλληλο χειρισμό διατρέχουν τις σωληνώσεις μεταδίδοντας σε οθόνη την διαδρομή, και φυσικά φθάνουν στο εμπόδιο που φράζει την αποχέτευση. Έτσι ο τεχνικός γνωρίζει το είδος του βουλώματος και την ακριβή θέση του.

Με ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό

Ακούγοντας τον όρο «ηλεκτρομηχανικό» σίγουρα πολλοί θα σκεφτείτε το παραδοσιακό σπιράλ που βρίσκετε εύκολα στο εμπόριο. Όμως, καμία σχέση δεν έχει με το δικό μας εργαλείο αφού πρόκειται για ένα άκρως επαγγελματικό μηχάνημα. Δουλεύει επίσης σε υψηλές ταχύτητες ενώ επάνω του προσαρμόζονται διάφορες κεφαλές αναλόγως το τι θέλουμε να αποφράξουμε. Το χρησιμοποιούμε συνήθως σε πιο δύσκολες περιπτώσεις απόφραξης και ειδικότερα όταν πρέπει να σπάσουμε και να αποδεσμεύσουμε τον αποχετευτικό σωλήνα από πετρωμένα και πιο σκληρά υλικά. 

Αιτίες βουλώματος νιπτήρα

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

Θεωρητικά είναι πάρα πολύ εύκολο το να βουλώσει ένας νιπτήρας σε μία κατοικία ή ένα διαμέρισμα. Τα υλικά που μπορεί να δημιουργήσουν το πρόβλημα είναι αρκετά. 

Καταρχάς, οι οδοντόκρεμες οι οποίες ξεραίνονται και πετρώνουν. Ομοίως και τα υπολείμματα των σαπουνιών, των καλλυντικών καθώς και οι αφροί ξυρίσματος. Επίσης, οι τρίχες των μαλλιών όταν φεύγουν μέσα στο σιφόνι συσσωρεύονται και γίνονται ένα κουβάρι το οποίο μεγαλώνει κάθε φορά που πέφτουν κι άλλες με αποτέλεσμα να γίνονται ένα συμπαγές κουβάρι το οποίο εγκλωβίζει κι άλλα υλικά στο πέρασμά τους. Κατά συνέπεια έχουμε έναν βουλωμένο νεροχύτη μπάνιου. 

Εκτός από το είδος της χρήσης, άλλη μια βασική αιτία στα βουλώματα είναι η παλαιότητα και η κατασκευή του εκάστοτε δικτύου. Αν πρόκειται για μια πολύ παλιά αποχέτευση, είναι σαφώς πιο επιβαρυμένη και σίγουρα πιο επιρρεπής στα προβλήματα. 

Σημάδια βουλωμένου νιπτήρα

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

Κάθε φορά που η αποχέτευση του νιπτήρα πάει να φράξει, παρατηρούμε προηγουμένως κάποιες ενδείξεις τις οποίες καλό είναι να μην τις αγνοούμε. 

  • Η αργή αποστράγγιση του νερού. Όταν δηλαδή το νερό δεν φεύγει γρήγορα με αποτέλεσμα να παραμένει μέσα στο νιπτήρα.
  • Όταν το νερό αντί να φεύγει μέσα στην αποχέτευση, επιστρέφει πίσω μαζί με διάφορα σκουπιδάκια που έχουν παραμείνει μέσα στο σιφόνι.
  • Δώστε βάση στους παράξενους ήχους που ακούτε όταν ανοίγετε τη βρύση.
  • Όταν μυρίζει άσχημα ο σωλήνας της αποχέτευσης του νιπτήρα σας.  

Πως θα αποφύγετε το βούλωμα του νιπτήρα

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

Ένας βουλωμένος νιπτήρας μπορεί να αποφευχθεί αν και εφ’ όσον γίνουμε λίγο πιο προσεκτικοί στα υλικά που αφήνουμε να φύγουν με το νερό μέσα στο σιφόνι του. Ωστόσο επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό μπορούμε να τοποθετούμε ένα κομμάτι από τούλι επάνω ακριβώς στην τρύπα του σιφονιού. Αφού αυτό γεμίσει, μπορούμε να το απομακρύνουμε και να το αντικαταστήσουμε πανεύκολα με ένα καινούριο κομμάτι. Αυτή είναι σίγουρα μια ανέξοδη και πανεύκολη  μέθοδος πρόληψης. 

Τέλος, φροντίζουμε να καθαρίζουμε αρκετά συχνά τον αποχετευτικό σωλήνα του νιπτήρα μας με υγρό σαπούνι πιάτων και βραστό νερό. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε αποφρακτικές σκόνες του εμπορίου αφού μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά όπως π.χ. σπασμένους σωλήνες. 

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΛΕΚΑΝΗΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΙΠΤΗΡΑ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΕΡΟΧΥΤΗ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΣΙΦΟΝΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΦΡΕΑΤΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Δοκιμάσατε να ξεβουλώσετε αλλά το βούλωμα επιμένει;

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

Πιθανόν να βρείτε διάφορους οικιακούς τρόπους ξεβουλώματος. Αν όμως, κανείς από αυτούς δεν λειτουργήσει, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Τα συνεργεία μας έχουν άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά σας και ακολουθούν την μέθοδο που είναι καταλληλότερη για την δική σας περίπτωση. Όπως και να έχει η κατάσταση, οι έμπειροι τεχνικοί μας θα ξεβουλώσουν το νιπτήρα πολύ γρήγορα. 


Καλέστε μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας και θα λύσουμε εγγυημένα το πρόβλημά σας άμεσα και οριστικά.  
6944 382825

Είτε με υδροβολή και υψηλή πίεση εκτόξευσης νερού είτε με ηλεκτρομηχανικά εργαλεία, ο νιπτήρας θα ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι κανονικά αποστραγγίζοντας τα νερά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. 

Δεν αξίζει να υποφέρετε και να ταλαιπωρήστε άδικα. Ούτε να αναβάλετε την απόφραξη γιατί ενδεχομένως  να μεγαλώσει κι άλλο το πρόβλημα και να προκληθεί ζημιά και στα υπόλοιπα είδη υγιεινής του μπάνιου. Σε μερικές περιπτώσεις δημιουργούνται και πλημμυρισμένα νερά λόγω υπερχείλισης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υγρασίες δομικών υλικών του ακινήτου.

Διαβάστε επίσης το άρθρο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ.