ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 € 24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Απόφραξη φρεατίου

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ. Παρέχουμε υπηρεσίες απόφραξης φρεατίων με σύγχρονες επαγγελματικές μεθόδους και τεχνολογικά εργαλεία τελευταίας γενιάς. Απομακρύνουμε όλα τα εμπόδια, τις συσσωρευμένες μάζες, χώματα, μικροαντικείμενα και σας παραδίδουμε το φρεάτιο πεντακάθαρο. Ότι κι αν έχει φράξει το φρεάτιό σας ή τις σωληνώσεις της αποχέτευσής σας μπορούμε να το αποφράξουμε. Ξεβουλώνουμε κάθε βούλωμα σε κάθε σημείο του αποχετευτικού σας δικτύου.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

Το κεντρικό φρεάτιο κάθε ακινήτου είναι το τελευταίο αποχετευτικό σημείο πριν το δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο. Όλοι οι σωλήνες του κτιρίου οδηγούνται προς το κεντρικό φρεάτιο. Είναι λογικό σε αυτό το σημείο να συγκεντρώνονται όλα τα ανεπιθύμητα υλικά που ευνοούν τα βουλώματα. Επομένως μία προληπτική συντήρηση και ένας τακτικός καθαρισμός του φρεατίου, ίσως σας γλιτώσει από μεγαλύτερα μελλοντικά και πολυέξοδα προβλήματα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΛΕΚΑΝΗΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΙΠΤΗΡΑ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΕΡΟΧΥΤΗ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΣΙΦΟΝΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΦΡΕΑΤΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Απόφραξη κεντρικού φρεατίου αποχέτευσης

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Καθημερινά όλα τα λύματα από τις κουζίνες (πλυντήριο πιάτων, νεροχύτης, σκουπιδοφάγος) και τα μπάνια (μπανιέρα, νιπτήρας, λεκάνη, πλυντήριο, ντουζιέρα) των κτιρίων, περνάνε μέσα από σωλήνες και καταλήγουν στο κεντρικό αποχετευτικό φρεάτιο. Από εκεί διοχετεύονται στο σημείο συλλογής τους που είναι το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο του εκάστοτε δήμου. Στο φρεάτιο βρίσκεται και ο μηχανοσίφωνας ή όπως αλλιώς ονομάζεται, η οσμοπαγίδα. 

Όταν λοιπόν αρχίζουν εκεί να συσσωρεύονται διάφορα υλικά, οι πιθανότητες να βουλώσει είναι πολύ μεγάλες. Επίσης, πολλές φορές πριν βουλώσει το κεντρικό φρεάτιο, αρχίζουν και διοχετεύονται στο χώρο δυσάρεστες οσμές. Αυτή είναι και μία σοβαρή πρώτη ένδειξη ό,τι κάτι δεν πάει καλά με τον μηχανοσίφωνα δηλαδή με το κεντρικό φρεάτιο.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Μηχανοσίφωνας ή Οσμοπαγίδα

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Για να γίνει η σύνδεση ενός ακινήτου με το δίκτυο αποχέτευσης, πρέπει να είναι τοποθετημένος ο μηχανοσίφωνας. Όλες οι σωληνώσεις της εσωτερικής εγκατάστασης αποχέτευσης πρέπει να συνδέονται με το τελικό οριζόντιο δίκτυο του ακινήτου. Από εκεί οδηγούνται προς το κεντρικό φρεάτιο του κτιρίου όπου βρίσκεται ο μηχανοσίφωνας. Στο τέλος κάθε εγκατάστασης αποχέτευσης και πριν από τη σύνδεση με τον υπόνομο ή το βόθρο, τοποθετείται στο φρεάτιο ο μηχανοσίφωνας, ο οποίος ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο σιφώνι.

Ο μηχανοσίφωνας εμποδίζει την είσοδο των αερίων του εξωτερικού δικτύου, των υπονόμων ή των βόθρων προς το εσωτερικό δίκτυο της οικοδομής. Ο μηχανοσίφωνας λέγεται και οσμοπαγίδα γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν αφήνει δηλαδή τις δυσάρεστες οσμές της αποχέτευσης οι οποίες έχουν ανοδική πορεία να εισέλθουν στους σωλήνες και από εκεί στους χώρους διαβίωσης. Επίσης ο μηχανοσίφωνας, φέρει μηχανισμό που επιτρέπει την είσοδο του αέρα στο αποχετευτικό δίκτυο και τον προστατεύει από το άδειασμα του νερού. Η διάμετρος και ο σωλήνας σύνδεσης μηχανοσίφωνα είναι τουλάχιστον 120 mm, ενώ η διάμετρος του σωλήνα αερισμού είναι τουλάχιστον 70 mm.

Απόφραξη και καθαρισμός φρεατίου αποχέτευσης

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την απόφραξη και τον καθαρισμό φρεατίων με επαγγελματικές μεθόδους και εργαλεία. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία είναι δεδομένη, όπως επίσης:

  • Διαθέτουμε πιεστικό μηχανισμό υδροβολής με ειδικές κεφαλές κατά περίπτωση (μπεκ απόφραξης) και εξειδικευμένους τεχνικούς με μεγάλη εμπειρία στις αποφράξεις.
  • Διενεργούμε σωστή εκτίμηση του προβλήματος.
  • Σας ενημερώνουμε λεπτομερώς και υπεύθυνα για την τρέχουσα κατάσταση του φρεατίου και τις απαιτούμενες εργασίες, 
  • Πραγματοποιείται απόφραξη, εφόσον απαιτείται, με το πιεστικό μηχάνημα και ενδελεχής καθαρισμός του φρεατίου και των σωληνώσεών του.
  • Από τη στιγμή που σας παραδίδουμε καθαρό το φρεάτιο υπολογίζουμε το χρόνο που θα χρειαστεί επανάληψη ξεβουλώματος και καθαρισμού. Έτσι θα μπορούσατε να υπολογίσετε το ενδεχόμενο συμβολαίου συντήρησης με τακτικούς προληπτικούς καθαρισμούς για διαρκώς καθαρά κεντρικά φρεάτια χωρίς προβλήματα βουλωμάτων ή υπερχειλίσεων στους εσωτερικούς χώρους των ακινήτων.
  • Παρέχουμε υπεύθυνες και ποιοτικές αποφράξεις γιατί θέλουμε ευχαριστημένους πελάτες που είτε λόγω έκτακτης ανάγκης μας καλούν είτε έχουμε μόνιμη συνεργασία με συμβόλαιο συντήρησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση του πιεστικού μηχανισμού υδροβολής, εφαρμόζεται μόνο από εκπαιδευμένους, έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς αποφράξεων. Η λάθος χρήση μπορεί να προκαλέσει ζημιές ή πλημμύρες από υπερχείλιση.

Αποφράξεις φρεατίων με άμεση επέμβαση

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Αποφράξεις φρεατίων με άμεση ανταπόκριση

Σε μια αποχέτευση τις περισσότερες – αν όχι όλες τις φορές – η δυσλειτουργία ξεκινά από αυτό το κεντρικό φρεάτιο. Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση δεν πρέπει να την αφήσετε να σας προβληματίσει ιδιαίτερα. 

Είμαστε σε θέση να έρθουμε να σας απαλλάξουμε από το πρόβλημα όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας μας το ζητήσετε. Θα ξεβουλώσουμε το φρεάτιο και θα επαναφέρουμε την αποχέτευση στην αρχική της ομαλή λειτουργία. 

Οι τεχνικοί μας διαθέτουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία αλλά και τα μηχανήματα που χρειάζονται για κάθε περίπτωση. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη χρήση, την κατασκευή αλλά και την παλαιότητα του δικτύου, θα δώσουν κατευθείαν τη λύση και θα λύσουν το πρόβλημα οριστικά. 

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις – Kεντρικό φρεάτιο

Τα υλικά που βουλώνουν ένα φρεάτιο ποικίλλουν. Συνήθως προέρχονται από τα σιφόνια της κουζίνας και του μπάνιου. Τα μαγειρικά λίπη, τα λάδια και τα υπολείμματα των τροφών είναι κάποια από αυτά που θα καταλήξουν εκεί από το νεροχύτη της κουζίνας. Όσον αφορά στο μπάνιο, εκεί υπεύθυνα για το βούλωμα είναι οι τρίχες των μαλλιών, τα σαπούνια, οι οδοντόκρεμες, και τα απορρυπαντικά πλυντηρίου που θα περάσουν μέσα από το σιφώνι του πατώματος. 

Όλα αυτά αφού καταλήξουν στο κεντρικό φρεάτιο θα δημιουργήσουν πουρί και λίπος. Αν αυτό παραμείνει πολύ καιρό μέσα στο φρεάτιο, θα γίνει μια συμπαγής μάζα που θα εμποδίζει την ροή του νερού ή θα το επιστρέφει μαζί με τα λύματα πίσω.

Τέλος, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο τι ρίχνετε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας αφού και τα χαρτιά, τα μωρομάντηλα και οι σερβιέτες κάνουν επίσης ζημιά. 

Αρχικά το καλύτερο για την αποχέτευση είναι μια τακτική συντήρηση. Ένας καλός καθαρισμός θα σας εξασφαλίσει σίγουρα την εύρυθμη λειτουργία της.

Ωστόσο, μπορείτε και εσείς να την διατηρείτε σε καλή κατάσταση ξεπλένοντας τους σωλήνες και τα σιφόνια της μια με δυο φορές το μήνα με καυτό νερό. Αν τώρα σε αυτό προσθέσετε μια κουταλιά μαγειρική σόδα ή μισό ποτήρι ξύδι ή  χυμό λεμονιού (διαλυμένο σε νερό) είναι ακόμα καλύτερα. Έτσι θα απομακρύνετε και τις άσχημες μυρωδιές. 

Σε περίπτωση που το αποχετευτικό σας δίκτυο μυρίζει έντονα αλλά δεν έχει βουλώσει, μπορείτε να σφραγίσετε με γράσο περιμετρικά τα φρεάτια. Αυτός ο τρόπος θα εμποδίσει τις δυσάρεστες οσμές να αναδύονται στο χώρο αλλά και κατσαρίδες και ποντίκια να βρουν δίοδο και να εισβάλλουν στο κατάστημα ή στο σπίτι σας.