ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Συντήρηση αποχετευτικού δικτύου

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Το αποχετευτικό σύστημα είναι ένα δαιδαλώδες δίκτυο από σωλήνες το οποίο απλώνεται μέσα και κάτω από τα σπίτια μας σε όλη την πόλη. Η χρησιμότητά του είναι υψίστης σημασίας καθώς άπτεται της δημόσιας αλλά και της ατομικής υγείας. Το αποχετευτικό δίκτυο επιτελεί δύο βασικές λειτουργίες, την όδευση των όμβριων υδάτων (βροχή) από τα κτίρια και τους δρόμους προς τη θάλασσα και την μεταφορά των λυμάτων (από τη λεκάνη, το νιπτήρα, το νεροχύτη, τη μπανιέρα κ.λ.π.) προς το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων. Έτσι η πόλη διατηρείται καθαρή από όλες τις ακαθαρσίες που δημιουργούμε καθημερινά όλοι μας. Η καλή συντήρηση του αποχετευτικού μας συστήματος μέσω του καθαρισμού είναι μία πολύ σημαντική εργασία καθώς κρατά τις σωληνώσεις σε καλή κατάσταση και απελευθερώνει τη ροή των λυμάτων.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Είμαστε κοντά σας 24 ΩΡΕΣ το 24ωρο
Κυριακές και αργίες, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο.

Αιτίες φθοράς αποχέτευσης

Η ομαλή αποστράγγιση λυμάτων και όμβριων είναι το «κλειδί» για την κανονικότητα μίας πολιτισμένης κοινωνίας. Οι κακοτεχνίες, η ποιότητα των υλικών, ή λανθασμένη χρήση, οι κλιματολογικές συνθήκες αλλά και το ίδιο το περιβάλλον μπορούν να προκαλέσουν φραγές σε οποιοδήποτε σημείο του δικτύου.

Πως φθείρεται η αποχέτευση από την ανθρώπινη χρήση

Ατομική υγιεινή και μπάνιο

 • Τα μαλλιά μπορούν να συσσωρευτούν στο σημείο που δημιουργούν αργή ροή ή ολικό μπλοκάρισμα. Τα μαλλιά βγαίνουν φυσικά από το κεφάλι μας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό. Αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε την αποχέτευση όσο το δυνατόν περισσότερο με μικρές και καλές πρακτικές, όπως το σκούπισμα των μαλλιών από τους νεροχύτες και ο καθαρισμός των βουρτσών για τα μαλλιά πάνω από τον κάδο απορριμμάτων.
 • Τα αποσυντιθέμενα μαντιλάκια ίσως να είναι επιζήμια για το σύστημα. Σε ορισμένες πόλεις ανά τον κόσμο, οι υπεύθυνοι για την επεξεργασία και τη διαχείριση των λυμάτων έχουν αρχίσει να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από τη χρήση των υποτιθέμενων βιοδιασπώμενων μαντιλιών.
 • Τα γυναικεία προϊόντα υγιεινής και οι βρεφικές πάνες ενέχουν μεγάλο κίνδυνο για τους σωλήνες επειδή δεν βιοδιασπώνται και περιέχουν βαμβάκι και άλλες ίνες που έχουν τεράστια ικανότητα να φράξουν και να προσελκύσουν άλλους παράγοντες απόφραξης.
 • Αντικείμενα όπως το σαπούνι μπορεί να σπάσει σε κομμάτια τα οποία να παραμείνουν στην αποχέτευση. Όπως και άλλα αντικείμενα που δεν πρέπει να καταλήξουν εκεί, όπως κοσμήματα, παιδικά παιχνίδια, προφυλακτικά, οδοντικό νήμα. Κανονικά τίποτα εκτός από το νερό και τα ανθρώπινα απόβλητα δεν πρέπει να πέφτουν στο αποχετευτικό σύστημα.

Τροφές και λίπη

 • Το λίπος και το λάδι είναι επικίνδυνοι εχθροί των υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και όλων των εξαρτημάτων του. Ένα άλλο όλο και πιο διαδεδομένο κίνημα είναι αυτό για την εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη από την αποτροπή της αποχέτευσης των λιπαρών ουσιών, όπου μπορούν να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν βουλώματα.
 • Τα υπολείμματα τροφίμων πρέπει να τοποθετούνται στα σκουπίδια – ποτέ στο νεροχύτη και ειδικά δεν πρέπει να ξεπλένονται στην λεκάνη της τουαλέτας. Καμία αποχέτευση δεν αντέχει πολλά από αυτά, γιατί δεν σχεδιάστηκαν για να μεταφέρουν τρόφιμα. Τα βρώσιμα είδη μπορεί να είναι κολλώδη, σφιχτά, αιχμηρά ή σκληρά, κανένα από τα οποία δεν είναι ανεκτά στους σωλήνες της αποχέτευσης.
 • Συνδυασμοί υλικών μπορούν να ενωθούν και να κολλήσουν μεταξύ τους για να σχηματίσουν μία μεγάλη μάζα μπλοκαρίσματος που οδηγεί σε περίεργους ήχους, αργή αποστράγγιση και, τελικά, επιστροφή νερών και λυμάτων προς το εσωτερικό του σπιτιού. Τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά μπορούν να συσσωρευτούν, να προσελκύσουν άλλα υλικά και να δημιουργήσουν ένα φράξιμο, ειδικά στους χώρους αποστράγγισης σηπτικών συστημάτων (βόθροι).
Φθορές στην αποχέτευση από το περιβάλλον
 • Οι ρίζες των δέντρων αναγνωρίζονται ευρέως ως η νούμερο ένα αιτία βουλώματος στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Ενώ είναι πιο συνηθισμένο να βρίσκουμε ρίζες δέντρων μέσα στους σωλήνες παλαιότερων σπιτιών, οι ρίζες μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε συστήματα οποιασδήποτε τεχνολογικής γενιάς. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι το πρώτο σημάδι εισβολής ρίζας δέντρου στην αποχέτευση ή τη γραμμή νερού είναι ένα γουργούρισμα.
 • Τα ορυκτά ιζήματα που σχηματίζονται μέσα στους σωλήνες καθώς το νερό ρέει μέσα τους. Ένα κοινό παράδειγμα είναι το ίζημα πλούσιο σε ασβέστιο που σχηματίζεται όταν θερμαίνεται σκληρό νερό σε οικιακό θερμοσίφωνα. Οι αποθέσεις ιζημάτων συνήθως προκύπτουν από διαλυμένο ασβέστιο και μαγνήσιο και μερικές φορές άλλα μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται σε διάφορους τύπους νερού.
 • Η διάσπαση των σωλήνων μπορεί να συμβεί, ειδικά σε παλαιότερα σπίτια ή σπίτια που ενδέχεται να έχουν πεπαλαιωμένους σωλήνες από σκυρόδεμα, πηλό ή τερακότα. Οι αρμοί μπορούν να διαλυθούν, να πέσουν και το χώμα μπορεί να δημιουργήσει διάβρωση, γεγονός που επιτρέπει στον σωλήνα να χαλαρώσει.
 • Μερικές φορές η φύση φθείρει τον αγωγό αποχέτευσης, ειδικά εκεί όπου οι σωλήνες έχουν υποστεί μετακίνηση. Τα φύλλα, τα κλαδιά, η βρομιά, οι μικρές πέτρες ακόμη και τα τρωκτικά μπορούν να δημιουργήσουν υπόγεια μπλοκαρίσματα που είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
 • Η υπερφόρτωση είναι επίσης ένας άλλο παράγοντας φραγής, ακόμη και όταν ο σωλήνας αποχέτευσης έχει την σωστή διατομή ιδιαίτερα εάν λειτουργεί σε σηπτικό σύστημα (βόθρο) και ο όγκος των λυμάτων έχει αυξηθεί.
 • Οι διαρροές είναι εχθροί της αποχέτευσης και των κύριων αποχετεύσεων, διότι εάν το νερό διαρρέει υπόγεια, το χώμα θα διαβρωθεί και θα εμποτιστεί, πράγμα που θα επιτρέψει στον σωλήνα να πέσει, να χαλαρώσει ή αλλιώς να αλλάξει θέση.
Κατασκευαστικά θέματα
 • Η κλίση των αγωγών αποχέτευσης και νερού πρέπει να είναι σωστή, διαφορετικά θα προκαλέσει προβλήματα αποστράγγισης και πιθανώς απόφραξη. Η βαρύτητα οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας των συστημάτων νερού, επομένως είναι ζωτικής σημασίας οι σωλήνες να έχουν τη σωστή κλίση για να ρέουν σωστά.
 • Οι σωλήνες αποχέτευσης μικρής διατομής μπορεί να είναι η βασική αιτία φράγματος. Αν δεν είστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης ενός ακινήτου από την αρχή της κατασκευής του, μπορεί να είναι δύσκολο ή αδύνατο να γνωρίζετε το ιστορικό των υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεών του.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ειδικευόμαστε στην προληπτική τακτική συντήρηση
για όλους τους τύπους των εμπορικών και ιδιωτικών ακινήτων.

Προληπτικός καθαρισμός αποχέτευσης

Η συντήρηση και ο τακτικός προληπτικός ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ συμβάλλει πάρα πολύ στην καλή κατάσταση του δικτύου και την αποφυγή βλαβών. Δίνοντας την ανάλογη προσοχή θα παρατείνετε την ζωή τους, θα αποφύγετε φραξίματα και διαρροές και δεν θα σπαταλήσετε άσκοπα υπέρογκα ποσά για ενδεχόμενη αποκατάσταση ζημιών. Με την προληπτική τακτική συντήρηση του αποχετευτικού σας δικτύου, ένας από τους έμπειρους τεχνικούς μας θα επισκέπτεται τον χώρο σας τακτικά και προγραμματισμένα για προληπτικό καθαρισμό.

Η προληπτική συντήρηση περιλαμβάνει προγραμματισμένες επισκέψεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τον καθαρισμό του αποχετευτικού σας δικτύου. Καθαρίζουμε όλων των ειδών τις αποχετεύσεις, από ένα νιπτήρα έως το κεντρικό φρεάτιο πολυκατοικιών.

Εφαρμόζουμε ειδικές τεχνικές καθαρισμού για επαγγελματικές αποχετεύσεις, όπως:

 • σε εστιατόρια
 • χώρους επεξεργασίας χημικών και χρωμάτων
 • σφαγεία
 • κρεοπωλεία
 • χώρους επεξεργασίας τροφίμων
 • χώρους παρασκευής αλλαντικών και τυριών
 • οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα παράγει πολλά λύματα που τα υλικά τους φράζουν εύκολα τους αγωγούς.

Μπορείτε να μας καλέσετε τώρα, να σας ενημερώσουμε για την συντήρηση και τον καθαρισμό του αποχετευτικού σας δικτύου. Θα σας απαντήσουμε σε όλες τις απορίες που ενδεχομένως έχετε για αποφράξεις και καθαρισμούς. Ο καθαρισμός μπορεί να επιτελεσθεί και κατόπιν της απόφραξης. Έτσι οι σωληνώσεις σας θα είναι πλήρως καθαρές από οποιεσδήποτε συσσωρεύσεις υλικών στα τοιχώματα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ίσως δεν δίνουμε μεγάλη σημασία στις αποχετεύσεις γιατί δεν φαίνονται.
Είναι όμως άκρως σημαντικές για την υγεία και την κανονικότητα μίας πολιτισμένης κοινωνίας.

Συμβόλαιο συντήρησης αποχέτευσης

Είμαστε στην διάθεσή σας να συζητήσουμε και να εκπονήσουμε μαζί ένα συμβόλαιο συντήρησης για το αποχετευτικό σας δίκτυο. Το συμβόλαιο θα προσαρμοσθεί στις ακριβείς ανάγκες σας είτε πρόκειται για μονοκατοικία, είτε για πολυκατοικία, είτε για επαγγελματική εγκατάσταση. Η συχνότητα των καθαρισμών θα εξαρτηθεί από το είδος των λυμάτων που ρέουν στους σωλήνες σας, από το μήκος τους, από την κατάσταση των φθορών στην οποία βρίσκονται, από την παλαιότητά τους, το υλικό τους και τον περιβάλλοντα χώρο.

 • Μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη διαχείριση του αποχετευτικού σας συστήματος. Έτσι οτιδήποτε συμβεί θα γνωρίζουμε άμεσα το ιστορικό, την δομή και την γενικότερη συμπεριφορά του δικτύου σας.
 • Μπορείτε να μας καλείτε εσείς, όποτε επιθυμείτε έναν προληπτικό καθαρισμό.
 • Αν έχουμε συνάψει συμβόλαιο συντήρησης αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σας καλούμε έγκαιρα για τον προγραμματισμένο καθαρισμό.
 • Μπορούμε να σας προτείνουμε εμείς το είδος συντήρησης που καλύπτει τις ανάγκες σας.
 • Μπορείτε να επιλέξετε εσείς τα συγκεκριμένα μέρη του δικτύου σας που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και καθαρισμό, όπως επίσης και την συχνότητα.
 • Τις ώρες και τις ημέρες των επισκέψεων τις ορίζετε εσείς.

Σας δίνουμε πολλαπλές εκδοχές ώστε να επιλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει. Αν επιθυμείτε μπορείτε να προτείνετε την δική σας εκδοχή. Καλέστε μας στο6944 38 28 25 να σας ενημερώσουμε, να σας συμβουλέψουμε να απαντήσουμε σε όλα τα θέματα αποχέτευσης που σας προβληματίζουν.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Η εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει τόσα χρόνια,
μας έχει κατατάξει στην πρώτη επιλογή συντήρησης αποχέτευσης κτιρίων.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από την αντίδραση.

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις μπορούν να επιβραδύνουν πραγματικά τις εργασίες της επιχείρησής σας και την εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας της οικογένειάς σας.Τόσο στον οικιακό, όσο και στον επιχειρηματικό και δημόσιο τομέα, αποτελούν ένα καθημερινό φαινόμενο που δυστυχώς δημιουργεί πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις. Δεν είναι μόνο ανθυγιεινές αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν πλημμύρες και υλικές ζημιές που μπορεί να κοστίσουν πολύ ακριβά. Στόχος μας είναι να σας απαλλάξουμε από κάθε αποχετευτικό πρόβλημα το οποίο σας ταλαιπωρεί.

Οι πλήρως καταρτισμένοι και έμπειροι τεχνικοί μας είναι ειδικοί στον καθαρισμό όλων των τύπων των αποχετεύσεων και αγωγών. Παρά το γεγονός ότι έχουμε όλες τις δεξιότητες και τους πόρους που απαιτούνται για να διορθώσουμε οποιοδήποτε είδος προβλήματος της αποχέτευσης έχουμε διαπιστώσει ότι για τον περιορισμό των προβλημάτων η αντιμετώπιση πρέπει να γίνεται νωρίς, πριν μεγιστοποιηθεί.

Πιστεύουμε στην αξιοπιστία, στην απαράμιλλη εξυπηρέτηση, στην ευγένεια και στη σκληρή δουλειά. Έτσι θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να σας αποδείξουμε την υψηλή ποιότητα των εργασιών που παρέχουμε καθημερινά.

Προτεινόμενα άρθρα
Αποφράξεις, Αντλήσεις υδάτων, Διάγνωση με κάμερα.