Οδηγίες για αποφράξεις άλλων ειδών υγιεινής

Οδηγίες για αποφράξεις άλλων ειδών υγιεινής

Μέχρι τώρα, έχουμε συζητήσει διάφορες μεθόδους απόφραξης που είναι κατάλληλες για λεκάνες, σωλήνες εξαερισμού και σωληνώσεις εν γένει. Τα πράματα είναι λίγο –όχι πολύ – διαφορετικά για τις αποφράξεις που αφορούν τους νεροχύτες, τους νιπτήρες και τις μπανιέρες, επομένως πιστεύουμε ότι αξίζει να αφιερώσουμε κάποιο χώρο στο πώς να κινηθείτε για να ξεβουλώσετε αυτά τα είδη υγιεινής.

Οι επαγγελματίες υδραυλικοί τονίζουν ότι υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να βουλώσει ένας νιπτήρας ή μια μπανιέρα. Το ποια μέθοδο απόφραξης είναι η κατάλληλη εξαρτάται από το λόγο του βουλώματος. Ένα βούλωμα που φαίνεται «ελαφρύ», δηλαδή αν μπορείτε να καταλάβετε τι είδους αντικείμενο ευθύνεται ή αν τα νερά δεν είναι εντελώς στάσιμα, μπορεί να αντιμετωπιστεί και με χειροκίνητη απόφραξη. Δεδομένου ότι το βούλωμα έχει συσσωρεύσει νερά στο νεροχύτη, μία πρώτη απόπειρα απόφραξης θα μπορούσε να είναι να τοποθετήστε την παλάμη σας πάνω στο πώμα. Κρατήστε το εκεί για λίγα λεπτά και αφήστε το. Η πίεση που ασκήσατε θα δημιουργήσει ένα κενό. Μόλις τραβήξετε το χέρι σας το νερό που λιμνάζει στο νεροχύτη θα φύγει, με τη βοήθεια του κενού, ορμητικά στους αγωγούς και πιθανώς θα πετύχει την απόφραξη. Μην ξεχνάτε επίσης ότι για να πετύχουν αυτές οι χειροκίνητες αποφράξεις, πρέπει προηγουμένως να σφραγίσετε με ένα πανί την τρύπα υπερχείλισης που έχουν οι περισσότεροι νεροχύτες και οι περισσότερες μπανιέρες. Αν η τρύπα είναι ανοιχτή, το συσσωρευμένο νερό θα φεύγει από εκεί στους αγωγούς και το κενό που είναι απαραίτητο για να πετύχει η απόφραξη δε θα μπορέσει να δημιουργηθεί.

Αποφράξεις

Αποφράξεις

Σε περίπτωση που η απόφραξη είναι ανεπιτυχής, χρησιμοποιήστε μια βεντούζα αναρρόφησης. Θα μπορούσατε να αλείψετε λίγη βαζελίνη στο άκρο του εμβόλου της, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ευκολότερα το κενό που χρειαζόμαστε. Όπως στη λεκάνη, έτσι και στους νεροχύτες και στις μπανιέρες, η βεντούζα απορρόφησης, μέσω της παλινδρομικής κίνησης πάνω και κάτω (εφόσον τις κάνετε σταθερά και αποφασιστικά) δημιουργεί το επιθυμητό κενό προκειμένου να ξεβουλώσουν οι σωληνώσεις.

Αν ούτε αυτό έχει αποτέλεσμα, και αν μιλάμε φυσικά για νεροχύτη, θα πρέπει να καθαρίσετε τις σωληνώσεις κάτω από το νεροχύτη. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα ευέλικτο εργαλείο καθαρισμού της αποχέτευσης. Αυτό το εργαλείο χρειάζεται προσεκτική εισαγωγή στην υποδοχή των αγωγών και περιστροφικές κινήσεις προκειμένου να καθαριστούν οι σωλήνες από οτιδήποτε τους βουλώνει γι’ αυτό και θα ήταν καλύτερο να αναλάβει κάποιος επαγγελματίας υδραυλικός αυτή τη δουλειά.

Αν ούτε το εργαλείο ξεβουλώσει τους σωλήνες, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε όλο το μηχανισμό που είναι κάτω από το νεροχύτη, να καθαρίσετε όλους τους σωλήνες και να κάνετε απολύμανση σε όλα τα εξαρτήματα του μηχανισμού. Η αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση του μηχανισμού όμως απαιτεί αρκετή γνώση και εμπειρία, επομένως και σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να γίνει από έναν επαγγελματία υδραυλικό.

Υπηρεσίες Αποφράξεις – Συντηρήσεις – Απολυμάνσεις

[rpwe limit=”10″ post_type=”page” thumb=”true” orderby=”date” excerpt=”false” length=”10″ thumb=”false”]

1 σκέψη στο “Οδηγίες για αποφράξεις άλλων ειδών υγιεινής”

  1. Πίνγκμπακ: Οδηγίες για αποφράξεις άλλων ειδών υγιεινής – myapofraxeis.gr Αποφράξεις Αποχετεύσεων – Απολυμάνσεις Αποφράξεις

Τα σχόλια είναι κλειστά.