ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Αποφράξεις ενδοδαπέδιων σωλήνων

Αποφράξεις ενδοδαπέδιων σωλήνων

Το αποχετευτικό σύστημα μιας μονοκατοικίας είναι πολύ διαφορετικό από αυτό μιας πολυκατοικίας. Επομένως εάν μένετε σε μονοκατοικία έχετε διαφορετικά είδη βουλωμάτων να αντιμετωπίσετε. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι σωλήνες εξαερισμού είναι ένας μηχανισμός που μπορεί να δηλώσει και αφορά μόνο μονοκατοικίες. Η απόφραξη ενός τέτοιου βουλώματος έχει περιγραφεί σε προηγούμενο κεφάλαιο.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα των μονοκατοικιών είναι το βούλωμα των σωλήνων που βρίσκονται στο πάτωμα. Αν βουλώσουν οι ενδοδαπέδιοι σωλήνες, είναι πιθανό το υπόγειό σας να γεμίσει απόβλητα. Σε περίπτωση που δεν εντοπίσετε το πρόβλημα εγκαίρως και συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε κανονικά την τουαλέτα και το καζανάκι, είναι πιθανό να πλημμυρίσουν και άλλα δωμάτια του σπιτιού. Εάν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, καλέστε απευθείας κάποιον επαγγελματία υδραυλικό.

Μία από τις πρώτες μεθόδους απόφραξης που θα χρησιμοποιήσει ένας υδραυλικός είναι το υδραυλικό φίδι. Το φίδι του υδραυλικού, ωστόσο, είναι πλατύτερο και μακρύτερο από ένα απλό υδραυλικό φίδι και διαφέρει από το δικό σας, αφού είναι βιομηχανικών προδιαγραφών και προορίζεται για δύσκολες και περίπλοκες αποφράξεις, όπως η δική σας. Το πιθανότερο είναι ότι με τη βοήθεια του υδραυλικού φιδιού, ο υδραυλικός θα μπορέσει να εντοπίσει το σημείο του βουλώματος, όσο βαθιά και όσο μακριά στις αποχετεύσεις σας κι αν βρίσκεται και να ξεβουλώσει τη σωλήνα.

Σε περίπτωση που ο υδραυλικός δεν μπορέσει με το φίδι να εντοπίσει την αιτία του βουλώματος και αν η χρήση της τουαλέτας ξαναπλημμυρίζει το υπόγειο ή τα άλλα δωμάτια, το πρόβλημα μάλλον είναι περίπλοκο και πιο δυσεπίλυτο.

Εάν ο υδραυλικός έχει τα μέσα, πιθανώς να σας προτείνει να τοποθετήσει μια μικροκάμερα στο άκρο του υδραυλικού φιδιού προκειμένου να διαπιστώσει τι είναι αυτό που προκαλεί το βούλωμα. Το μαγειρικό λίπος είναι ο πιθανότερος ένοχος. Όταν ξεπλένετε το λίπος από τα μαγειρικά σας σκεύη, συνήθως χρησιμοποιείτε ζεστό νερό. Το λίπος φαίνεται να υγροποιείται κι εσείς είστε ήσυχοι ότι θα γλιστρήσει με ασφάλεια στις σωληνώσεις σας. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Αρκετά μέτρα αργότερα, στα βάθη των σωληνώσεων, το ζεστό νερό ψύχεται και επομένως το λίπος παγώνει και στερεοποιείται, σχηματίζοντας μια μάζα που στενεύει τους σωλήνες. Κατά συνέπεια, όταν τραβάτε καζανάκι, το νερό που έρχεται με ορμή αδυνατεί να περάσει εξ’ ολοκλήρου από τα στενά τοιχώματα του γεμάτου λίπους σωλήνα και επιστρέφει πίσω, πλημμυρίζοντας το μπάνιο σας.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος απόφραξης μιας γραμμής αποχέτευσης που έχει βουλώσει με λίπος: Σε μια τέτοια περίπτωση, ο υδραυλικός θα καταφύγει σ’ ένα υδροπιεστικό μηχάνημα πλύσης των σωληνώσεων με υψηλή πίεση ψεκασμού. Η πλύση θα ξεκινήσει από την τουαλέτα και θα φτάσει ως το σημείο που αποβάλλονται τα οικιακά σας λύματα. Οι αποφράξεις με αυτή τη μέθοδο είναι αρκετά μπελαλίδικες, σχεδόν πάντα δύσοσμες και κατά κανόνα αρκετά δαπανηρές. Παρόλα αυτά έχετε τη βεβαιότητα αλλά θα αποφράξει σίγουρα τους σωλήνες σας.

Υπηρεσίες Αποφράξεις – Συντηρήσεις – Απολυμάνσεις