ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πως ξεβουλώνω μόνος μου το νεροχύτη

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ. Οι αποφράξεις βουλωμένων νεροχυτών και γενικώς των αποχετεύσεων δεν είναι μια ευχάριστη δουλειά. Σίγουρα ένας επαγγελματίας αποχετεύσεων γνωρίζει περισσότερα και μπορεί να κάνει αποφράξεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτή είναι πάντα η προτεινόμενη και φυσικά η καλύτερη λύση. Παρόλα αυτά αν θέλετε να πειραματιστείτε, θα σας προτείνουμε κάποιους τρόπους που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μόνοι σας για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη σας.

ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΛΕΚΑΝΗΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΙΠΤΗΡΑ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΕΡΟΧΥΤΗ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΣΙΦΟΝΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΦΡΕΑΤΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Ξεβούλωμα με βεντούζα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Οι Αποφράξεις πολύ συχνά γίνονται με τη γνωστή βεντούζα αναρρόφησης. Επειδή όμως η μέθοδος αυτή βασίζεται στη δημιουργία κενού και στην εναλλαγή πίεσης και αναρρόφησης μέσα στους αγωγούς, πρέπει να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα νερού που κυκλοφορεί στους αγωγούς σας. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Καλύψτε την τρύπα υπερχείλισης του νεροχύτη με ένα υγρό πανί. Υπάρχουν κάποια είδη υγιεινής που δε διαθέτουν τέτοια τρύπα, αλλά είναι σημαντικό, αν ο νεροχύτης σας διαθέτει τέτοια τρύπα να την καλύψετε, προκειμένου να μην προστίθενται κι άλλα λύματα μέσα στους αγωγούς σας κατά την διαδικασία toy ξεβουλώματος. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αν δύο είδη υγιεινής αποστράγγισης επικοινωνούν μεταξύ τους (όπως δύο νεροχύτες κολλητά ο ένας στον άλλον), σημαίνει ότι μοιράζονται τον ίδιο μηχανισμό άρα και το ίδιο πρόβλημα. Καλό θα ήταν λοιπόν να καλύψετε με ένα υγρό πανί το πώμα που είναι δίπλα στο βουλωμένο.

Χρήση της βεντούζας

Ήρθε η ώρα για τη βεντούζα. Δεδομένου ότι για να δημιουργηθεί το απαιτούμενο κενό είναι απαραίτητο το έμβολό της να σφραγίσει το σημείο το οποίο θέλετε να ξεβουλώσετε (το πώμα του νεροχύτη), βάλτε λίγη βαζελίνη στα χείλη του εμβόλου. Επίσης, εάν δεν έχει συσσωρευτεί αρκετό νερό, συμπληρώστε εσείς λίγο νερό έτσι ώστε να καλύπτει το κεφάλι του εμβόλου της βεντούζας. Κινείτε τη βεντούζα με δυνατές κινήσεις πάνω και κάτω. Λογικά, θα μπορείτε να αισθανθείτε το νερό να πηγαίνει πάνω και κάτω, σημάδι ότι η βασική αρχή της βεντούζας (το κενό) έχει τεθεί σε λειτουργία. Οι αποφράξεις με τη μέθοδο τη βεντούζας πετυχαίνουν μ’ αυτή ακριβώς την πίεση του κενού σε οτιδήποτε ευθύνεται για το βούλωμα. Μετά από κάμποσες τέτοιες παλινδρομικές κινήσεις, σηκώστε το έμβολο. Ιδανικά, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το νερό θα υποχωρήσει. Αν δεν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή, επιχειρήστε ξανά την ίδια ακριβώς μέθοδο. Δώστε κι άλλες ευκαιρίες στη βεντούζα αναρρόφησης πριν δοκιμάστε άλλο τρόπο απόφραξης.

Αν δεν επιτύχει η απόφραξη, μπορείτε να σκεφτείτε τη χρήση μεθόδων χημικής απόφραξης. Όπως όμως έχουμε ήδη συζητήσει, καλύτερα οι χημικές αποφράξεις να είναι η τελευταία τελευταία λύση, όταν έχετε δοκιμάσει όλα τα υπόλοιπα. Μην ξεχνάτε ότι σε περίπτωση που το βούλωμα είναι εκτεταμένο και τα νερά λιμνάζουν στο νεροχύτη ή τη μπανιέρα σας, οι χημικές αποφράξεις δε θεωρούνται οι πλέον κατάλληλες. Οπότε καλύτερα να εμπιστευτείτε τους ειδικούς!

Ξεβούλωμα με καυτό νερό

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Οι νεροχύτες βουλώνουν κυρίως από τα κατάλοιπα των τροφών. Στους μεταλλικούς σωλήνες μπορείτε να δοκιμάσετε καυτό νερό αλλά όχι βραστό το οποίο χύνεται μέσα στην τρύπα εφόσον δεν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά. Η ποσότητα μίας κατσαρόλας τις περισσότερες φορές είναι ικανή να ξεβουλώσει τα ήπια βουλώματα. Αν είναι μόνο λίπη είναι πολύ πιθανόν να τα διασπάσει λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Προσοχή στους πλαστικούς σωλήνες

Αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των αρμών κι ενδεχομένως να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC.


ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ και καθαρισμός
Αν καταφέρετε να ξεβουλώσετε το νεροχύτη μόνοι σας, παρακολουθήστε τον μήπως το βούλωμα επαναληφθεί. Πιθανόν να απαιτείται και επαγγελματικός καθαρισμός με υδροβολή μετά το ξεβούλωμα. Παρέχουμε συμβουλές.
6944 382825

Ξεβούλωμα νεροχύτη με ξίδι και σόδα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προϊόντα του εμπορίου, υπάρχει ένα προϊόν που έχουμε όλοι στα σπίτια μας και είναι τελείως ακίνδυνο για την φύση, τον άνθρωπο αλλά και τις σωληνώσεις. Αυτό το προϊόν πρόκειται για την μαγειρική σόδα η οποία όταν συνδυαστεί με ξύδι προκαλεί μία χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει κάθε βρωμιά που υπάρχει στον σωλήνα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μισό φλιτζάνι ξύδι και μαγειρική σόδα μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 10-20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε το με καυτό νερό.

Για τη μέθοδος αυτή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά μέσα στο νεροχύτη, διαφορετικά πρέπει να τα βγάλετε. Η μαγειρική σόδα μαζί με το ξίδι προκαλεί χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει βρομιές που υπάρχουν μέσα στον σωλήνα του νεροχύτη. Είναι δύο υλικά που τα διαθέτουν όλα τα σπίτια και αν όχι είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτείτε από το super market της περιοχής σας. Είναι επίσης τελείως ακίνδυνες ουσίες για το περιβάλλον, τους σωλήνες αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ρίξτε μερικά κουτάλια μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι μέσα στο σωλήνα του νεροχύτη. Κάντε υπομονή10-20 λεπτά για να δράσει το μίγμα. Τέλος ρίξτε καυτό νερό.

Προσοχή στους πλαστικούς σωλήνες

Αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των αρμών κι ενδεχομένως να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας για απόφραξη – ξεβούλωμα – καθαρισμό νεροχύτη, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

Χρήσιμα άρθρα από συνεργάτες

Απόφραξη νεροχύτη