ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Αποφράξεις νεροχυτών για προχωρημένους

Αποφράξεις νεροχυτών για προχωρημένους

Σε αυτό το σημείο θα αναλύσουμε το πώς θα μπορούσατε να επιχειρήσετε μόνοι σας να ξεβουλώσετε το νεροχύτη της κουζίνας χρησιμοποιώντας την πιο περίπλοκη μέθοδο απόφραξης: την αποσυναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση του μηχανισμού. Αν γενικά δεν κάνετε τέτοιες δουλειές στο σπίτι, θα σας συνιστούμε να καλέσετε υδραυλικό, αν ωστόσο έχετε κάποια εμπειρία από αποφράξεις και άλλους είδους μαστορέματα, έχετε πιθανότητες να τα καταφέρετε.

Καταρχήν, προετοιμαστείτε: Βάλτε γάντια (απαραίτητα σε κάθε απόφραξη για λόγους υγιεινής), μαζέψτε με ένα κουβά όσο περισσότερο νερό μπορείτε από το νεροχύτη και βάλτε πανιά, πετσέτες, εφημερίδες και ό, τι άλλο είναι απορροφητικό στο πάτωμα που «κάθεται» ο μηχανισμός (συνήθως ντουλάπι), αφού είναι βέβαιο ότι από τους σωλήνες να αναδυθούν νερά, ακαθαρσίες και λίπη. Κάτι ακόμα που πρέπει να κάνετε σε αυτό το στάδιο είναι να τοποθετήσετε μια μεγάλη λεκάνη ή αν είναι δυνατόν έναν κουβά κάτω ακριβώς από το μηχανισμό που πρόκειται να αποσυναρμολογήσετε, προκειμένου να συγκρατήσει το μεγαλύτερο όγκο του νερού που μπορεί να βγει από τους σωλήνες.

Αποφράξεις

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια τανάλια, ξεσφίξτε με προσοχή το σωλήνα που σχηματίζει κάτι σαν το αγγλικό S, αφού ο ρόλος αυτού του σωλήνα είναι καίριος στο μηχανισμό του νεροχύτη. Με το που θα αφαιρέσετε το σωλήνα, κοιτάξτε τον προσεκτικά. Αν δεν βγάζει νερό από το πάνω μέρος, σημαίνει ότι το πρόβλημά σας δεν είναι τόσο μεγάλο. Ελέγξτε τη σωλήνα που έχει σχήμα σαν το γράμμα Τ και συνδέεται με ένα άλλο τμήμα του μηχανισμού του νεροχύτη. Συνήθως μέσα σε αυτό το σωλήνα υπάρχει κάτι σαν διάφραγμα το οποίο συχνά ευθύνεται για το βούλωμα, αφού στο διάφραγμα αυτό συσσωρεύονται λίπη και διάφορες βρομιές. Αν μπορείτε να εντοπίσετε κάτι στέρεο που βουλώνει το νεροχύτη, αφαιρέστε το με το χέρι ή με ένα κατσαβίδι. Επανασυναρμολογήστε προσεκτικά το μηχανισμό και ελέγξτε ότι αν η απόφραξη πέτυχε.

Εάν αφαιρώντας το σωλήνα σχήματος S παρατηρήσατε να τρέχει νερό από την κάτω του μεριά, δυστυχώς έχετε αρκετή δουλειά ακόμα. Ήρθε η ώρα για το υδραυλικό φίδι. Ένα φαρδύ και μακρύ φίδι ίσως είναι πιο κατάλληλο για αποφράξεις, αφού ένα λεπτό φίδι να κάνει τσακίσεις και να κινδυνεύει να κολλήσει κι αυτό στο σημείο του βουλώματος, ωστόσο, ο χειρισμός του απαιτεί επαγγελματική εμπειρία. Προτιμήστε επομένως ένα λεπτό φίδι και αν δε δουλέψει, τότε καλέστε υδραυλικό. Βάλτε το φίδι μέσα στον αγωγό, ξεκινώντας από το σημείο εισόδου και προχωρώντας αργά και σταθερά, έως ότου να χτυπήσετε το σημείο που εντοπίζεται το βούλωμα. Μόλις αισθανθείτε το φίδι να «χτυπάει» κουνήστε το αργά μέσα έξω προκειμένου να διαλυθεί αυτό που μπλοκάρει το σωλήνα σας. Τέλος, τραβήξτε έξω το φίδι, επανασυναρμολογήστε το μηχανισμό (θα μπορούσατε να κάνετε μια απολύμανση στα μεταλλικά μικροεξαρτήματα που τον απαρτίζουν) και τεστάρετε ότι η απόφραξη ήταν επιτυχής.

Υπηρεσίες Αποφράξεις – Συντηρήσεις – Απολυμάνσεις

Υπηρεσίες Αποφράξεις – Συντηρήσεις – Απολυμάνσεις