ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Η σημασία τoυ καθαρισμού των σωληνώσεων

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ. Το να κάνετε τακτικές απολυμάνσεις στις σωληνώσεις είναι το άλφα και το ωμέγα για να τις διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε δαπανηρές επισκευές και συνεχείς αποφράξεις. Στο σημείο αυτό λοιπόν, θα συζητήσουμε πώς γεμίζουν οι αγωγοί σας με λίπη ή και πολλές άλλες ουσίες που τελικά τους φθείρουν και τους βουλώνουν καθώς και κάποιες πρώτες οδηγίες για να κάνετε μόνοι σας απολυμάνσεις.

Πώς καταλαβαίνω ότι οι σωληνώσεις μου χρειάζονται καθαρισμό

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

Θα αντιληφθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά με τις αποχετεύσεις σας αν, όταν ανοίγετε τη βρύση στο μπάνιο ή στην κουζίνα σας, σας έρχεται μια μυρωδιά χαλασμένου αυγού ή κοπράνων. Αυτό σημαίνει ότι στους αγωγούς σας έχουν συσσωρευτεί αέρια, βακτήρια και παντός είδους λύματα που αναδύουν αυτή την άσχημη οσμή. Πώς όμως προέκυψε η οσμή αυτή; Με την πάροδο του χρόνου, μη διασπώμενη οργανική ύλη (όπως τρίχες και υπολείμματα τροφίμων) συσσωρεύεται στα τοιχώματα των σωλήνων. Η οργανική αυτή ύλη αποτελεί εστία ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού βακτηρίων. Καθώς τα βακτήρια αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται, παράγουν αέρια, τα οποία συχνά μυρίζουν σαν χαλασμένο αυγό ή σαν κόπρανα. Αυτά τα αέρια είναι βαρύτερα από τον αέρα, οπότε όσο η βρύση είναι κλειστή, παραμένουν στο σωλήνα. Όταν όμως το νερό τρέξει στους αγωγούς, τα αέρια αυτά συμπιέζονται και πρέπει κάπου να πάνε, οπότε απελευθερώνονται στο μπάνιο ή την κουζίνα σας. Οπότε, δεν είναι το νερό που μυρίζει, αλλά οι σωλήνες σας. Συνεπώς, οι τακτικές απολυμάνσεις των αγωγών σας ελαχιστοποιούν των κίνδυνο τέτοιων οσμών.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

Πώς αντιμετωπίζω τα βακτήρια στις σωληνώσεις μου

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

Απολύμανση δε χρειάζονται μόνο οι σωληνώσεις σας, αλλά και ο θερμοσίφωνάς σας. Κι αυτό γιατί μια άλλη αιτία ανάπτυξης δύσοσμων αερίων είναι τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο νερό του θερμοσίφωνα, ειδικά αν έχει μείνει σβηστός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα, τα βακτήρια που βρίσκονται στους αγωγούς σας πρέπει να εξολοθρεύονται. Μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις σωληνώσεις σας είναι η μέθοδος της σόδας και του ξιδιού: Ρίχνετε στη λεκάνη ή στο νεροχύτη λίγη σόδα φαγητού, και κατόπιν προσθέτετε αντίστοιχη ποσότητα λευκού ξιδιού. Αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγα λεπτά και ρίξτε ζεστό νερό. Αν η οσμή επιμείνει, επαναλάβετε.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

Συχνότητα καθαρισμού σωληνώσεων

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

Είναι απαραίτητο να κάνετε τέτοιες απλέςαπολυμάνσεις τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Η τακτική απολύμανση των αγωγών μειώνουν τις οσμές και ταυτόχρονα δρουν προστατευτικά και για το ίδιο το υδραυλικό σας σύστημα: Οι συσσωρευμένες μάζες βακτηρίων μπορεί, μακροπρόθεσμα, να βουλώσουν τις σωληνώσεις σας και μετά να έχετε να αντιμετωπίσετε εκτός από τις οσμές και λιμνάζοντα νερά ή ακόμη και πλημμυρισμένα μπάνια. Και τότε, ένας επαγγελματίας τεχνικός είναι απαραίτητος. Και δεδομένου ότι οι αποφράξεις σωλήνων δεν είναι και η ευκολότερη – και φτηνότερη- διαδικασία, με τις απολυμάνσεις μπορείτε να τις αποφύγετε!


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

• Επισημαίνει την ακριβή φύση και τη θέση των προβληματικών σημείων. Έτσι γνωρίζετε την ακριβή διάγνωση ώστε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

• Μπορεί να εντοπίσει μικρά προβλήματα πριν γίνουν μεγάλα.

• Ίσως να βρεθείτε προ εκπλήξεων με αυτά που θα πιθανόν να ανακαλύψετε. Με την πάροδο του χρόνου, όσα πράγματα πέφτουν στην αποχέτευση μπορούν να μείνουν εκεί για πάντα όπως μικρά νομίσματα, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και ποιος ξέρει τι άλλο;

Η απάντηση είναι ότι το ξίδι δεν θα βλάψει τους σωλήνες εάν χρησιμοποιηθεί σε μικρές δόσεις, όπως συνιστάται σε πολλές από τις συνταγές που βρίσκετε στο διαδίκτυο. Ανεξάρτητα από τι κατασκευάζονται οι σωλήνες σας, pex, pvc, χαλκός κ.λπ. το ξίδι δεν θα βλάψει τους σωλήνες.

Το αλάτι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό καθαρισμού λόγω των λειαντικών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του. Υπάρχει πιθανότητα τα ήπια βουλώματα να ξεβουλώσουν την αποχέτευση με αλάτι. Φτιάξτε ένα διάλυμα αλάτι και νερό 50/50, θερμάνετε μέχρι σχεδόν να βράσει και στη συνέχεια ρίξτε το αλμυρό νερό μέσα στην αποχέτευση. Επαναλάβετε αυτό μερικές φορές και στη συνέχεια ξεπλύνετε την αποχέτευση με κρύο νερό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό εάν έχετε πλαστικούς (PVC) σωλήνες, επειδή το νερό με θερμοκρασία πάνω από 80 C (βαθμούς Κελσίου) μπορεί να μαλακώσει ορισμένους τύπους σωλήνων PVC.

Γενικά δεν υπάρχουν σταθερές ή κατ΄ αποκοπή τιμές χωρίς πρώτα να εξετασθεί η ζημιά. Οι τιμές που δίνουμε από το τηλέφωνο είναι κατά προσέγγιση και ποικίλουν ανάλογα με το εύρος του προβλήματος αλλά και το πόσος χρόνο απαιτείται για την πραγματική εργασία.