ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Το σύστημα σωληνώσεων του σπιτιού σας

Είτε ζείτε σε πολυκατοικία, είτε σε μονοκατοικία, είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε κάποια βασικά πράγματα για το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας. Αν γνωρίζετε πώς είναι δομημένο το σύστημα των σωληνώσεων που περνούν μέσα, έξω και γύρω από το σπίτι σας, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας κάποιες απλές επισκευές και αποφράξεις (με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχετε μια κάποια εξοικείωση με τέτοιες εργασίας ή τουλάχιστον πιάνουν τα χέρια σας). Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε σωστούς καθαρισμούς που προλαμβάνουν βλάβες και βουλώματα. Έτσι, εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα, αφού δεν είναι απαραίτητο να σας επισκέπτεται επαγγελματίας υδραυλικός κάθε φορά που έχετε πρόβλημα.

Τα δύο υποσυστήματα σωληνώσεων

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΣΠΙΤΙΟΥ

Το σύστημα σωληνώσεων ενός σπιτιού αποτελείται από δύο ξεχωριστά υποσυστήματα. Το ένα υποσύστημα φέρνει μέσα στο σπίτι πόσιμο και μη πόσιμο νερό. Αυτό το νερό εισέρχεται στο σπίτι σας με μεγάλη πίεση, προκειμένου να μπορεί να ‘ανέβει’ προς τα πάνω και τελικά να τρέξει από τις βρύσες, το καζανάκι σας ή από όπου αλλού το χρειάζεστε. Είναι απλός νόμος της φυσικής: το νερό έχει κάποια βαρύτητα και χρειάζεται πίεση προκειμένου να ανέβει από τους σωλήνες στα είδη υγιεινής. Οι σωλήνες του υποσυστήματος εισόδου νερού, περνούν υποχρεωτικά από ένα μετρητή, ο οποίος καταγράφει πόσο νερό μπαίνει στο σπίτι, άρα πόσο νερό καταναλώνετε. Δίπλα στο μετρητή αυτό, υπάρχει μια βαλβίδα, η οποία είναι ο διακόπτης παροχής του νερού. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αν π.χ. έχει πλημμυρίσει το μπάνιο ή ο νεροχύτης σας και τα νερά τρέχουν έξω, πρέπει άμεσα να σταματήσετε την παροχή του νερού στο σπίτι, κλείνοντας γρήγορα αυτή τη βαλβίδα. Αν βέβαια το πρόβλημα εστιάζεται σε ένα σημείο, π.χ. στη λεκάνη, μπορείτε απλά να κλείσετε τη βαλβίδα παροχής νερού της λεκάνης, δεδομένου ότι κάθε σωστά εγκατεστημένο είδος υγιεινής έχει πίσω ή πλάι του μια βάνα που τροφοδοτεί με νερό αποκλειστικά αυτό το είδος υγιεινής. Η διακοπή παροχής νερού είναι το άλφα και το ωμέγα όταν έχετε να κάνετε επισκευές ή αποφράξεις στα είδη υγιεινής, ενώ συνιστούμε να κάνετε το ίδιο και όταν κάνετε απολυμάνσεις.

Το νερό που εισέρχεται στο σπίτι είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμο. Πρόκειται βέβαια για κρύο νερό. Η παροχή ζεστού νερού γίνεται με μια κάπως διαφορετική διαδικασία. Το σύστημα παροχής κρύου νερού είναι συνδεδεμένο με ένα σωλήνα, ο οποίος μεταφέρει νερό στο θερμοσίφωνα. Εκεί, το νερό ζεσταίνεται και διατηρείται ζεστό από το θερμοστάτη (τη θερμοκρασία τη ρυθμίζετε εσείς ή ο υδραυλικός σας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας). Κατόπιν, μέσω ενός άλλου σωλήνα, ο θερμοσίφωνας στέλνει το ζεστό νερό στα είδη υγιεινής που έχουν εγκατεστημένο διακόπτη παροχής ζεστού νερού.

Το άλλο υποσύστημα των υδραυλικών ενός σπιτιού βγάζει έξω από το σπίτι το βρώμικο, χρησιμοποιημένο νερό και το οδηγεί στους υπονόμους μέσω του ευρύτερου αποχετευτικού συστήματος.

Υπηρεσίες Αποφράξεις – Συντηρήσεις