ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πως να καθαρίσετε το μπάνιο

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΟΥ. Η λεκάνη και η μπανιέρα ή το ντους είναι τα μέρη του μπάνιου που μαζεύουν τα περισσότερα μικρόβια. Τα σιφόνια επίσης μαζεύουν σαπούνι, σαμπουάν και υπολείμματα από τρίχες.

Στο σημείο αυτό, θα εστιάσουμε στο πώς μπορείτε να απολυμαίνετε τις επιφάνειες των ειδών υγιεινής έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στην αποχέτευσή σας. Οι επιφάνειες αυτές είναι σημαντικό να καθαρίζονται με προϊόντα ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία και φιλικά προς το περιβάλλον και τις σωληνώσεις. Ο λόγος είναι απλός: τμήμα των προϊόντων με τα οποία καθαρίζουμε τις επιφάνειες των ειδών υγιεινής καταλήγουν στις σωληνώσεις μας, άρα καλό είναι να μην περιέχουν ισχυρές χημικές ουσίες που μπορεί να διαβρώσουν τους σωλήνες ή να μολύνουν το νερό.

Καθάρισμα με χημικές ουσίες

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Το πρώτο και κυριότερο που θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε είναι να επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Αν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, πιθανότατα θα είναι και ασφαλή για την υγεία και τις σωληνώσεις σας αφού δε θα περιέχουν τοξικές και επικίνδυνες ουσίες. Όποιο προϊόν και να επιλέξετε, πρέπει να διαβάζετε τις οδηγίες χρήσης και να παίρνετε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως π.χ. να φοράτε πάντα γάντια και να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν μικρότερες ποσότητες του προϊόντος. Επίσης, πρέπει είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με προϊόντα στις συσκευασίες των οποίων υπάρχει το σήμα «ΚΙΝΔΥΝΟΣ» (αν και θα ήταν καλύτερο εξαρχής να μην αγοράσετε ένα τέτοιο προϊόν).

Καθάρισμα με φυσικά προϊόντα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Δεν υπάρχει βέβαια κανένας λόγος να εξιδανικεύετε τα χημικά προϊόντα. Τα φυσικά προϊόντα όπως το σαπούνι, το ξίδι, η σόδα φαγητού και όχι μόνο, είναι εξίσου αποτελεσματικά για απολυμάνσεις στις επιφάνειες των ειδών υγιεινής.

  • Ειδικά η σόδα φαγητού και το λευκό ξίδι είναι φυσικά καθαριστικά τα οποία, αναμεμειγμένα με νερό, απολυμαίνουν κάθε επιφάνεια.
  • Οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζετε την καθαριστική δύναμη του αλατιού. Το αλάτι αποτελεί ένα εξαιρετικό καθαριστικό για νεροχύτες και μπανιέρες που έχουν συσσωρεύσει λίπος και βρωμιά, ενώ παράλληλα λειαίνει τις επιφάνειες χωρίς να τις χαράζει.
  • Ο χυμός λεμονιού διαθέτει απολυμαντική δράση. Χρησιμοποιείστε χυμό λεμονιού αντί για χλωρίνη και τα βακτήρια θα εξαφανιστούν.
  • Για την αφαίρεση κάθε είδους βρομιάς ή εναπόθεσης αλάτων στην ντουζιέρα ένα μείγμα νερού και ξιδιού είναι αποτελεσματικό.
  • Αν αντιμετωπίζετε λεκέδες σκουριάς, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα διάλυμα με ζεστό νερό, λεμόνι και αλάτι.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα και νερό για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα σιφόνια. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ζεστό (προς καυτό) νερό για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Καθαρίζοντας τις επιφάνειες των ειδών υγιεινής σας με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, πρώτον, καθαρίζετε τα είδη υγιεινής σας με εντελώς φυσικό τρόπο και δεύτερον, εξοικονομείτε χρήματα αφού τα φυσικά προϊόντα που αναφέραμε έχουν ελάχιστο κόστος.

Καθαρισμός και Απολύμανση αντικειμένων μπάνιου

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Τηλέφωνο ντους

Το τηλέφωνο του ντους μπορεί να φιλοξενήσει μικρόβια και άλατα κάτι που σημαίνει ότι όταν το ανοίγετε, τα μικρόβια εκτοξεύονται. Για καθαρίσετε το τηλέφωνο του ντους, γεμίστε ένα μαγειρικό σκεύος με λευκό ξίδι και βυθίστε το μέσα. Το πρωί βγάλτε το και ξεπλύνετέ το με νερό. Έτοιμο!

Βρύση και βάση νιπτήρα

Η βρύση και η βάση του νιπτήρα είναι το σημείο που μαζεύονται πολλά άλατα. Τρίψτε τους με ένα λεμόνι. Στη συνέχεια αναμείξτε ½ κούπα νερό και ½ κούπα λευκό ξίδι, σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τις επιφάνειες και καθαρίστε καλά με ένα πανί μετά από λίγο.

Μπανιέρα

Αναμίξτε μια κούπα χυμό λεμονιού και 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό. Τρίψτε την επιφάνεια της μπανιέρας με σφουγγάρι και κατόπιν ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Λεκάνη

Η μαγειρική σόδα εκτός από τον καθαρισμό του σιφονιού της λεκάνη, απομακρύνει και τις δυσάρεστες οσμές. Μπορείτε να ρίξετε μία κούπα μαγειρική σόδα στη λεκάνη και μετά καυτό (όχι βραστό) νερό. Μετά από λίγα λεπτά, ρίξτε λευκό ξίδι και τραβήξτε το καζανάκι.

Πιγκάλ

Το πιγκάλ είναι το αντικείμενο του μπάνιου που χρειάζεται πιο συχνά από όλα απολύμανση. Κι αυτό γιατί λόγω της χρήσης του συγκεντρώνει πάρα πολλά μικρόβια. Κάθε εβδομάδα καλό θα ήταν να καθαρίζεται με την εξής μέθοδο. Ρίχνουμε στην λεκάνη ένα ποτήρι ξίδι και δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Για μία περίπου ώρα βάζουμε το πιγκάλ στην λεκάνη. Τέλος ρίχνουμε ζεστό (προς καυτό) νερό και τραβάμε το καζανάκι.

Κουρτίνα μπάνιου

Οι κουρτίνες στο μπάνιο ή το ντους, λόγω της άμεσης επαφής τους με το νερό, είναι πολύ πιθανόν να συγκεντρώσουν μούχλα και λεκέδες. Ένα υγρό πανί βουτηγμένο σε αλατόνερο είναι μία καλή και οικολογική μέθοδος καθαριότητας. Αν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, η οποία είναι το ίδιο αποτελεσματική, προσέξτε να είναι πολύ καλά αραιωμένη με νερό.

Μία άλλη μέθοδος είναι να την βάλετε σε λεκάνη με χλιαρό νερό. Ρίξτε πολύ λίγη χλωρίνη και αφήστε την για μια ώρα. Κατόπιν, με ένα κομμένο λεμόνι τρίψτε τους λεκέδες, αν έχει. Όταν φύγουν οι λεκέδες, ξεπλύνετε την κουρτίνα με κρύο νερό και αφήστε την να μουλιάσει άλλες δύο ώρες.

Καθάρισμα με προϊόντα καθαρισμού ευρείας κατανάλωσης

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Αν βέβαια οι λεκέδες και οι στρώσεις λίπους στις επιφάνειες επιμένουν, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να αγοράσετε κάποιο προϊόν καθαρισμού ευρείας κατανάλωσης. Προτιμήστε κάποιο προϊόν που δεν περιέχει πολλές χημικές ουσίες. Όποιο προϊόν του εμπορίου και να χρησιμοποιήσετε, είναι σημαντικό να πετάτε τα πανάκια με τα οποία καθαρίσατε και να απολυμαίνετε με προσοχή ό,τι εργαλεία τυχόν χρησιμοποιήσατε.

Ειδικά για την λεκάνη είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε και να απολυμαίνεται καλά στα μέρη που μαζεύει πουρί αλλά και κάτω από το χείλος, γιατί εκεί συσσωρεύονται αρκετές βρομιές. Το καπάκι μπορεί να καθαριστεί εύκολα με απολυμαντικό σε ένα πανί.

Οφέλη καθαρισμού ειδών υγιεινής

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Οι καθαρές επιφάνειες ειδών υγιεινής συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη σωστή συντήρηση των σωληνώσεων πράγμα που σημαίνει ότι σπάνια θα χρειαστεί να καταφύγετε σε αποφράξεις λόγω βουλωμάτων ή άλλων αντίστοιχων προβλημάτων. Αν μάλιστα τις καθαρίζετε τακτικά με τους φυσικούς τρόπους που σας προτείνουμε, το όφελος θα είναι διπλό. Και οι σωληνώσεις σας θα διατηρούνται σε καλή κατάσταση και δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα. Σε περίπτωση βέβαια που δεν είστε σίγουροι οτι μπορείτε να κάνετε σωστά τον καθαρισμό και με ασφάλεια, καλύτερο θα είναι να το αναλάβει κάποιος επαγγελματίας τεχνικός.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, για απόφραξη, ξεβούλωμα, καθαρισμό αποχετεύσεων. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

Απόφραξη και καθαρισμός αποχετεύσεων μπάνιου

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Διαθέτουμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την απόφραξη και τον καθαρισμό της αποχέτευσης στο μπάνιο σας. Διαθέτουμε ειδική κάμερα απόφραξης για τον ακριβή εντοπισμό της θέσης και του είδους του βουλώματος. Χρησιμοποιούμε επαγγελματικές ατσαλίνες και πιεστικά υδροβολής ανάλογα με την περίπτωση. Γνωρίζουμε καλά τη συμπεριφορά της λεκάνης, του νιπτήρα και της μπανιέρας ανάλογα με το είδος του βουλώματος.

Η αρτιότητα εκπαίδευσης και η εμπειρία 35 χρόνων στις αποφράξεις μπάνιου αλλά και σε κάθε είδος σωληνώσεων, εγγυάται την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Με συνέπεια και υπευθυνότητα, σας εξυπηρετούμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάνοντας εκτίμηση του μεγέθους της βλάβης και αντιμετωπίζουμε άμεσα κάθε πρόβλημα.

Χρήσιμα άρθρα από συνεργάτες

Μπορείτε να διαβάσετε άρθρο των συνεργατών μας για την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ.