ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πώς να ξεβουλώσετε το νεροχύτη σας

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ. Ο νεροχύτης είναι ένα είδος υγιεινής που βουλώνει συχνά. Το σημείο που εντοπίζεται συνήθως το πρόβλημα είναι στους σωλήνες ακριβώς κάτω από το νεροχύτη, οι οποίοι είναι λεπτότεροι και άρα πιο ευάλωτοι σε βουλώματα.

Ξεβούλωμα νεροχύτη αφαιρώντας το πώμα

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη σας, πρώτα αφαιρέστε το πώμα ώστε να μπορείτε να ρίξετε μια ματιά κάτω από τον αγωγό. Εάν το πώμα δεν βγαίνει, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη ράβδο η οποία το συγκρατεί στη θέση του. Η ράβδος αυτή είναι βιδωμένη στο πώμα και στο σωλήνα κάτω από το νεροχύτη. Εκτείνεται οριζόντια μέσα στον αγωγό και καθορίζει το αν το πώμα θα πάει κάτω ή πάνω. Χρησιμοποιήστε μία πένσα για να χαλαρώσετε το παξιμάδι και να ελευθερώσετε τη ράβδο, προσέχοντας να μη χάσετε κάποιο εξάρτημά της, αφού τα εξαρτήματα της ράβδου μπορεί να είναι αναντικατάστατα. Επίσης, σημειώστε προς τα πού «κοιτάει» κάθε σημείο ψεκασμού του μηχανισμού, αφού εάν τα επανασυναρμολογήσετε ανάποδα μπορεί να έχετε διαρροή.

Ξεβούλωμα νεροχύτη ξεπλένοντας τον αγωγό

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Πολλές φορές, και μόνο η αφαίρεση της ράβδου είναι το μοναδικό που θα χρειαστεί να κάνετε αφού το αντικείμενο που προκαλεί την εμπλοκή πιθανώς θα βγει μαζί με το πώμα. Αν όμως το πώμα φαίνεται μαυρισμένο, έχει γλίτσα ή αν δε βγει κάποιο αντικείμενο που εμφανώς έχει προκαλέσει το βούλωμα, πρέπει να εξετάσετε το σωλήνα με ένα φακό. Αν έχετε οπτική επαφή με την πηγή του βουλώματος, χαλαρώστε την με ένα κατσαβίδι.

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη γλίτσα από τον αγωγό ρίχνοντας νερό στο άνοιγμα ενώ ταυτόχρονα καλύπτετε το άνοιγμα με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί για να μην υπερχειλίσει ο νεροχύτης. Αν όλα φαίνεται να λειτουργούν καλά, συναρμολογήστε το μηχανισμό του πώματος και κάντε μια μίνι απολύμανση στους σωλήνες, ρίχνοντας ζεστό νερό στο νεροχύτη. Γενικώς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλοι οι σωλήνες αποχετεύσεων συχνά αποτελούν εστίες μικροβίων και συνεπώς μολύνσεων. Καλό είναι λοιπόν να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις με χρήση κατάλληλων ουσιών.

Ξεβούλωμα με καυτό νερό

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Οι νεροχύτες βουλώνουν κυρίως από τα κατάλοιπα των τροφών. Στους μεταλλικούς σωλήνες μπορείτε να δοκιμάσετε καυτό νερό αλλά όχι βραστό το οποίο χύνεται μέσα στην τρύπα εφόσον δεν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά. Η ποσότητα μίας κατσαρόλας τις περισσότερες φορές είναι ικανή να ξεβουλώσει τα ήπια βουλώματα. Αν είναι μόνο λίπη είναι πολύ πιθανόν να τα διασπάσει λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Προσοχή στους πλαστικούς σωλήνες

Αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των αρμών κι ενδεχομένως να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με βεντούζα

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Οι Αποφράξεις πολύ συχνά γίνονται με τη γνωστή βεντούζα αναρρόφησης. Επειδή όμως η μέθοδος αυτή βασίζεται στη δημιουργία κενού και στην εναλλαγή πίεσης και αναρρόφησης μέσα στους αγωγούς, πρέπει να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα νερού που κυκλοφορεί στους αγωγούς σας. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Καλύψτε την τρύπα υπερχείλισης του νεροχύτη με ένα υγρό πανί. Υπάρχουν κάποια είδη υγιεινής που δε διαθέτουν τέτοια τρύπα, αλλά είναι σημαντικό, αν ο νεροχύτης σας διαθέτει τέτοια τρύπα να την καλύψετε, προκειμένου να μην προστίθενται κι άλλα λύματα μέσα στους αγωγούς σας κατά την διαδικασία του ξεβουλώματος.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αν δύο είδη υγιεινής αποστράγγισης επικοινωνούν μεταξύ τους (όπως δύο νεροχύτες κολλητά ο ένας στον άλλον), σημαίνει ότι μοιράζονται τον ίδιο μηχανισμό άρα και το ίδιο πρόβλημα. Καλό θα ήταν λοιπόν να καλύψετε με ένα υγρό πανί το πώμα που είναι δίπλα στο βουλωμένο.

Χρήση της βεντούζας

Ήρθε η ώρα για τη βεντούζα. Δεδομένου ότι για να δημιουργηθεί το απαιτούμενο κενό είναι απαραίτητο το έμβολό της να σφραγίσει το σημείο το οποίο θέλετε να ξεβουλώσετε (το πώμα του νεροχύτη), βάλτε λίγη βαζελίνη στα χείλη του εμβόλου. Επίσης, εάν δεν έχει συσσωρευτεί αρκετό νερό, συμπληρώστε εσείς λίγο νερό έτσι ώστε να καλύπτει το κεφάλι του εμβόλου της βεντούζας. Κινείτε τη βεντούζα με δυνατές κινήσεις πάνω και κάτω. Λογικά, θα μπορείτε να αισθανθείτε το νερό να πηγαίνει πάνω και κάτω, σημάδι ότι η βασική αρχή της βεντούζας (το κενό) έχει τεθεί σε λειτουργία.

Οι αποφράξεις με τη μέθοδο τη βεντούζας πετυχαίνουν μ’ αυτή ακριβώς την πίεση του κενού σε οτιδήποτε ευθύνεται για το βούλωμα. Μετά από κάμποσες τέτοιες παλινδρομικές κινήσεις, σηκώστε το έμβολο. Ιδανικά, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το νερό θα υποχωρήσει. Αν δεν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή, επιχειρήστε ξανά την ίδια ακριβώς μέθοδο. Δώστε κι άλλες ευκαιρίες στη βεντούζα αναρρόφησης πριν δοκιμάστε άλλο τρόπο απόφραξης.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με ξίδι και σόδα

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προϊόντα του εμπορίου, υπάρχει ένα προϊόν που έχουμε όλοι στα σπίτια μας και είναι τελείως ακίνδυνο για την φύση, τον άνθρωπο αλλά και τις σωληνώσεις. Αυτό το προϊόν πρόκειται για την μαγειρική σόδα η οποία όταν συνδυαστεί με ξύδι προκαλεί μία χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει κάθε βρωμιά που υπάρχει στον σωλήνα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μισό φλιτζάνι ξύδι και μαγειρική σόδα μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 10-20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε το με καυτό νερό.

Για τη μέθοδος αυτή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά μέσα στο νεροχύτη, διαφορετικά πρέπει να τα βγάλετε. Η μαγειρική σόδα μαζί με το ξίδι προκαλεί χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει βρομιές που υπάρχουν μέσα στον σωλήνα του νεροχύτη. Είναι δύο υλικά που τα διαθέτουν όλα τα σπίτια και αν όχι είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτείτε από το super market της περιοχής σας. Είναι επίσης τελείως ακίνδυνες ουσίες για το περιβάλλον, τους σωλήνες αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ρίξτε μερικά κουτάλια μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι μέσα στο σωλήνα του νεροχύτη. Κάντε υπομονή 10-20 λεπτά για να δράσει το μίγμα. Τέλος ρίξτε καυτό νερό.

Προσοχή στους πλαστικούς σωλήνες

Αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των αρμών κι ενδεχομένως να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC.

Ξεβούλωμα νεροχύτη αφαιρώντας τον κάτω μηχανισμό

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Εάν ο νεροχύτης παραμένει βουλωμένος, η επόμενη και πιο δύσκολη μέθοδος είναι να αποσυναρμολογήσετε το μηχανισμό κάτω από το νεροχύτη. Αυτό θα σας δώσει άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε εμπλοκή μέσα στους σωλήνες, καθώς και πρόσβαση στους μεγαλύτερους και κεντρικότερους αγωγούς μέσω ενός υδραυλικού φιδιού.

Αν οι σωλήνες σας είναι παλιοί και διαβρωμένοι μπορεί να σπάσουν κατά την αποσυναρμολόγηση οπότε καλύτερα είναι σε αυτή την περίπτωση να αναλάβει την εργασία κάποιος επαγγελματίας τεχνικός αποφράξεων.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με υδραυλικό φίδι (ΑΤΣΑΛΙΝΑ)

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Μπορείτε να δοκιμάσετε την χρήση της μηχανικής ατσαλίνας (υδραυλικό φίδι) αλλά θέλει προσοχή ώστε να μην προκληθεί ζημιά στις σωληνώσεις. Να σημειωθεί ότι η απόφραξη νεροχύτη με υδραυλικό φίδι είναι ακατάλληλο στην πρώτη περίπτωση, όταν δηλαδή αποσυναρμολογείτε απλά το μηχανισμό του πώματος. Μερικές φορές το φίδι λειτουργεί, αλλά η δύναμη που του ασκείτε μπορεί να ραγίσει ή ακόμα και να σπάσει μεταλλικούς και πλαστικούς σωλήνες που έχουν λεπτά τοιχώματα. Ταυτόχρονα, το φίδι δεν μπορεί πάντα να «στρίψει» βαθιά μέσα στο σωλήνα. Είναι λοιπόν προτιμότερο το φίδι να χρησιμοποιείται μόνο στη μέθοδο που αποσυναρμολογείται πλήρως ο μηχανισμός κάτω από το νεροχύτη.

Επαγγελματική και άμεση απόφραξη

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που εφάπτεται της ανθρώπινης υγείας, λειτουργούμε υπεύθυνα και επαγγελματικά. Δεν κάνουμε προχειροδουλειές γιατί γνωρίζουμε ότι θα έχετε επιπλέον επιβάρυνση, θα χάσετε πολύτιμο χρόνο και η ταλαιπωρία για εσάς θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Κάνουμε αποφράξεις και παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Προσφέρουμε κάθε είδους οικιακών και εμπορικών υπηρεσιών αποχέτευσης σε πολύ χαμηλές τιμές, με εκπαιδευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων αποστράγγισης μέσα στο κτίριο αλλά και των αγωγών αποβλήτων προς τον κύριο αγωγό αποχέτευσης.

Την τεχνογνωσία που έχουμε, σε συνδυασμό με τη χρήση του κατάλληλου τελευταίας γενιάς εξοπλισμού, την χρησιμοποιούμε για κάθε εργασία με εγγυημένα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες σε πολύ λογικές τιμές.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας για την απόφραξη ή τον καθαρισμό του νεροχύτη σας. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

Συντήρηση αποχέτευσης

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Με ένα προληπτικό πρόγραμμα τακτικής συντήρησης αποχέτευσης, μπορείτε να προστατέψετε το σπίτι ή την επιχείρησή σας από άσκοπες ζημιές και μεγάλα έξοδα επισκευών. Θα καθαρίσουμε τους σωλήνες αποχέτευσης, έτσι ώστε όλες οι τρίχες, τα λίπη, τα υπολείμματα τροφών και άλλες ουσίες να αφαιρεθούν με ασφάλεια. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τους σωλήνες αποχέτευσης σε καλή κατάσταση είναι να προγραμματίσετε μία υπηρεσία καθαρισμού και συντήρησης αποχέτευσης.

Ένα τακτικό πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης είναι προσαρμοσμένο στις ειδικές απαιτήσεις του κάθε χώρου. Η εξειδικευμένη υπηρεσία συντήρησης περιλαμβάνει καθαρισμό των υδρορροών και των φρεατίων, απομάκρυνση των ριζών δέντρων και άλλων απορριμμάτων όπως και απολίπανση της αποχέτευσης. Οι υπηρεσίες συντήρησης μπορούν να προγραμματιστούν σε χρονική στιγμή που είναι βολική για εσάς, αντίθετα με τα περισσότερα μπλοκαρίσματα τα οποία εμφανίζονται ξαφνικά αναστατώνοντας την κανονικότητά σας.

Χρήσιμα άρθρα από συνεργάτες

Μπορείτε να διαβάσετε άρθρο των συνεργατών μας για την επαγγελματική απόφραξη.