ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πως να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ. Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει ένα άβολο βούλωμα τουαλέτας στο παρελθόν. Μερικές φορές την πιο ακατάλληλη στιγμή. Είναι κατανοητό ότι ίσως θέλετε να προσπαθήσετε να ξεβουλώσετε εσείς τη λεκάνη, εάν το φράξιμο είναι τέτοιο ώστε να μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε μόνοι σας. Μάθετε παρακάτω διάφορους τρόπους για το πως θα μπορούσατε να ξεβουλώσετε την τουαλέτα μόνοι σας. Ξεκινήστε από τις άμεσες κι εύκολες μεθόδους όπως το ζεστό νερό, το υγρό πιάτων και τη βεντούζα. Γενικά καλό είναι να φορε΄ταε γάντια όταν ασχολείστε με τη λεκάνη της τουαλέτας καθώς εκεί βρίσκονται πολλά μικρόβια και βρομιές.

Μην ξεχνάτε όμως ότι για σοβαρά βουλώματα και άλλες ανάγκες σε υπηρεσίες αποχέτευσης θα μας βρείτε πάντα δίπλα σας. Απλά τηλεφωνήστε μας στο 6944 382825.

Ξεβούλωμα λεκάνης με ζεστό νερό

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Όταν παρατηρήσετε ένα δυσάρεστο φράγμα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να γεμίσετε ένα τηγάνι με ζεστό νερό. Ζεσταίνετε το στη σόμπα ή χρησιμοποιήστε τη βρύση, αλλά μην αφήσετε το νερό να φτάσει σε σημείο βρασμού. Αδειάστε το στην αποχέτευση και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά για να δείτε αν χαλαρώσει το φράγμα. Θα ξέρετε αν οι προσπάθειές σας ήταν επιτυχείς αν δείτε ότι το νερό αρχίζει να στραγγίζει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την τουαλέτα ένα ή δύο. Σε πολλές περιπτώσεις, το ζεστό νερό είναι αρκετό για να διαλύσει οτιδήποτε προκαλεί το εφεδρικό.

Ξεβούλωμα λεκάνης με σόδα και ξίδι

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και ξιδιού είναι ένας κλασικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα φράγματα τουαλέτας ή άλλου είδους. Εάν η λεκάνη της τουαλέτας σας είναι ήδη γεμάτη μέχρι το χείλος, είτε αδειάστε λίγο από το νερό είτε ετοιμαστείτε για μια μικρή υπερχείλιση. Μπορείτε να τοποθετήσετε γύρω από τη λεκάνη εφημερίδες, χαρτιά και περιοδικά για να κρατήσουν τα υπερχειλισμένα νερά που ενδεχομένως πέσουν από τη λεκάνη.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΞΙΔΙ

Ειδικά για τα φράγματα της τουαλέτας, προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην τουαλέτα σας και αφήστε τη να καθίσει για λίγα λεπτά. Μετά από αυτό, ρίξτε δύο φλιτζάνια ξίδι. Φροντίστε να ρίξετε αργά, καθώς δεν θέλετε τη φυσαλιδώδη, χημική αντίδραση που προκαλούν αυτά τα δύο προϊόντα να βγαίνουν από την τουαλέτα σας. Όταν το ξίδι και η μαγειρική σόδα συνδυάζονται, η φυσική χημική αντίδραση θα σχηματίσει φυσαλίδες και θα χαλαρώσει το φράγμα. Μετά από περίπου τριάντα λεπτά, συνεχίστε με λίγο ζεστό νερό και δείτε αν στραγγίζει. Αν ναι, είστε έτοιμοι. Εάν όχι, επαναλάβετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά.

Ξεβούλωμα λεκάνης με υγρό πιάτων

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Το υγρό σαπούνι για το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να λειτουργήσει ως λιπαντικό. Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα, περίπου 1/4 φλιτζάνι, στη λεκάνη της τουαλέτας. Αφήστε το σαπούνι να καθίσει για 5 έως 10 λεπτά, ώστε να έχει χρόνο να μετακινηθεί κάτω από την αποχέτευση και να φτάσει στο φράγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε ζεστό νερό (όχι βραστό!) στο μπολ και αφήστε το λίγο χρόνο να καθίσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σαπούνι πιάτων θα λιπάνει το φράγμα στην αποχέτευση της τουαλέτας ώστε να μπορέσεις να γλιστρήσει μέσα στον σωλήνα και να κατευθυνθεί προς τον κεντρικό αγωγή αποχέτευσης.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ

Για βλάβες που επιμένουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ευέλικτο εργαλείο καθαρισμού (το λεγόμενο υδραυλικό φίδι) που μπορείτε να εισάγετε κατευθείαν στην τουαλέτα. Αν καταλάβετε πού ακριβώς βρίσκεται το σημείο της εμπλοκής, κινείστε το εργαλείο με περιστροφικές κινήσεις προκειμένου να καθαρίσετε το σωλήνα. Εάν ακούσετε νερό να κινείται στο εσωτερικό των σωλήνων σας, σημαίνει ότι πιθανότατα οι αποφράξεις ήταν επιτυχείς. Ανοίξτε τη ροή του νερού και πατήστε το καζανάκι, για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

Ξεβούλωμα λεκάνης με βεντούζα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Μπορείτε να ξεκινήσετε με την «παραδοσιακή» βεντούζα, η οποία δημιουργεί ένα κενό αέρος έτσι ώστε να πιέσει τα βουλώματα στις αποχετεύσεις και να τα διασπάσει. Ειδικά για το ξεβούλωμα λεκάνης τα έμβολα βαρέως τύπου με κεφαλές σε σχήμα μπάλας ή λαστιχένιες φλάντζες στο κάτω μέρος είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά έμβολα σε σχήμα βεντούζας.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ
  1. Να φοράτε γάντια για λόγους υγείας!
  2. Κάνετε έλεγχο ότι η λεκάνη της τουαλέτας περιέχει αρκετό νερό για να βυθίσει όλη την κεφαλή της βεντούζας. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό καθ’ όλη τη διάρκεια του ξεβουλώματος.
  3. Η σωστή θέση της βεντούζας είναι πάνω από την τρύπα της λεκάνης.
  4. Να διατηρείτε ένα στεγανό σφράγισμα (να μην μπαίνει καθόλου αέρας κάτω από τη βεντούζα) και να βυθίζετε γρήγορα πάνω-κάτω, κρατώντας την κεφαλή κάτω από τη στάθμη του νερού και σηκώνοντάς τη μόνο 2-3 πόντους περίπου σε κάθε ανοδική διαδρομή.
  5. Να είστε υπομονετικοί, καθώς μπορεί να χρειαστούν πολλαπλοί κύκλοι βύθισης, από δέκα βυθίσεις ανά κύκλο, για να χαλαρώσετε το φράξιμο.
  6. Ξεπλύνετε για να δείτε εάν το φράξιμο έχει καθαριστεί. Εάν όχι, επαναλάβετε άλλο ένα κύκλο.

Όταν τελειώσετε μην ξεχάσετε να καθαρίστε καλά τη βεντούζα πριν τη επιστρέψετε στην αποθήκη. Καλό καθάρισμα ή πλύσιμο με οινόπνευμα ή απολυμαντικό γιατί οι βρομιές και τα μικρόβια στην τουαλέτα είναι πάρα πολλά.

Ξεβούλωμα λεκάνης με ατσαλίνα (υδραυλικό φίδι)

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Μία άλλη μέθοδος για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη σας είναι αυτή του «υδραυλικού φιδιού» όπως λέγεται στον κόσμο των υδραυλικών ή αλλιώς η ευρέως λεγόμενη «ατσαλίνα»
Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να σπάσει τα φράγματα αποχέτευσης. Αποτελείται από ένα εύκαμπτο σύρμα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνεται σε σωλήνες και να καθαρίζει εμπόδια χωρίς να καταστρέφει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν πολλών ειδών «υδραυλικά φίδια», από πλαστικά εργαλεία μίας χρήσης έως πολύπλοκες μεταλλικές συσκευές. Ειδικά για το βούλωμα λεκάνης τουαλέτας, προτείνουμε το πιο επαγγελματικό είδος, με λαβή στο τελείωμα.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΑΤΣΑΛΙΝΑ

Βάλτε το άκρο του σύρματος στη λεκάνη, προσέχοντας να μην γρατσουνίσετε τα τοιχώματα που φαίνονται. Στρέψτε τη λαβή δεξιόστροφα και σπρώξτε τον κοχλία αργά μέχρι να σταματήσει στο εμπόδιο. Αφού συναντήσετε το εμπόδιο προσπαθήστε να το σπρώξετε με το «υδραυλικό φίδι» ώστε είτε να το σπάσει είτε να το τρυπήσει. Όταν τυλίγετε το «υδραυλικό φίδι» προς τα πίσω, το φράγμα θα πρέπει να σπάσει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία εάν δεν πετύχετε την πρώτη φορά.

Εάν το «υδραυλικό φίδι» δεν ξεβουλώσει την τουαλέτα σας μετά από πολλές προσπάθειες, το να μας καλέσετε και να μιλήσετε με τον τεχνικό αποχετεύσεων είναι ίσως η επόμενη καλύτερη κίνηση.

Ξεβούλωμα λεκάνης με συρμάτινη κρεμάστρα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε  «υδραυλικό φίδι» (ατσαλίνα), μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας μία συρμάτινη κρεμάστρα από την ντουλάπα σας. Απλώς ξετυλίξτε την κρεμάστρα ώστε να είναι εντελώς ίσια με εξαίρεση το γάντζο. Στη συνέχεια, τυλίξτε ένα μικρό πανί γύρω από το γάντζο για να αποφύγετε τυχόν γρατσουνιές ή ζημιές στην πορσελάνη και, ενώ φοράτε λαστιχένια γάντια, εισάγετε απαλά την κρεμάστρα προς τα κάτω στην αποχέτευση της τουαλέτας μέχρι να βρείτε το φράγμα. Όταν το νερό αρχίσει να αποστραγγίζεται, ξεπλύνετε την λεκάνη μερικές φορές για να την καθαρίσετε.

ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΛΕΚΑΝΗΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΙΠΤΗΡΑ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΕΡΟΧΥΤΗ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΣΙΦΟΝΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΦΡΕΑΤΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

Υπηρεσίες για Αποφράξεις και Συντηρήσεις Αποχετεύσεων

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ