ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Σύνοψη αποφρακτικών μεθόδων και άλλες γενικές οδηγίες

Οι αποφράξεις ποτέ δεν είναι μια εύκολη και απλή υπόθεση. Το καλύτερο είναι να γίνεται από επαγγελματία υδραυλικό, αλλά κάποιες μέθοδοι, ειδικά όσες είναι κάπως πιο απλές και αφορούν τη χρήση κάποιων οικιακών προϊόντων (απορρυπαντικό πιάτων, σόδα φαγητού, ξίδι) μπορούν να επιχειρηθούν από ένα άτομο. Σε κάθε περίπτωση, κάντε μόνο ό, τι αισθάνεστε άνετα να εφαρμόσετε, αφού αν επιχειρήσετε μια απόφραξη χωρίς να ξέρετε ακριβώς τι κάνετε, πιθανώς θα επιδεινώσετε το πρόβλημα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν επιχειρείτε μόνοι σας αποφράξεις με κάποια από τις μεθόδους που αναφέραμε:

Αν δε λειτουργήσει κάποια από τις απλές μεθόδους απόφραξης μπορείτε, όπως έχουμε πει, να εφαρμόσετε τη μέθοδο της συρμάτινης κρεμάστρας ή τη μέθοδο του υδραυλικού φιδιού. Δύο βασικές αρχές της χρήσης εργαλείων είναι πρώτον, να μην τα κινείτε με απότομες ή βίαιες κινήσεις και δεύτερον να προσέχετε μη χαράξετε την πορσελάνη της τουαλέτας, τουλάχιστον στο ορατό μέρος της λεκάνης. Για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά στη λεκάνη, πρέπει να δώσετε στο εργαλείο που πρόκειται να εισαχθεί στην τουαλέτα ένα σχήμα που δε θα είναι ιδιαίτερα μυτερό ή κοφτερό, αλλά θα έχει κάτι σαν άγκιστρο στην άκρη προκειμένου να πιάσει το αντικείμενο που μπλόκαρε τη λεκάνη. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με μια πένσα και με μονωτική ταινία. Μην ξεχνάτε να βάλετε το εργαλείο στη λεκάνη με μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να μπορέσει το άγκιστρο να πιάσει το αντικείμενο. Στη συνέχεια, με μια απαλή κίνηση, τραβήξτε έξω το εργαλείο.

Αν επιλέξετε τη μέθοδο χημικού καθαρισμού, οφείλετε να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα καθαριστικά αποχέτευσης που θα βρείτε στα καταστήματα δεν είναι κατάλληλα για τουαλέτες, αλλά για άλλα είδη υγιεινής όπως οι νεροχύτες. Ελέγξτε την ετικέτα του προϊόντος για να εξασφαλίσετε ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για την τουαλέτα. Προσέξτε αυτή τη λεπτομέρεια γιατί ορισμένα καθαριστικά αποχέτευσης, όταν έρθουν σε επαφή με νερό, δημιουργούν μια χημική αντίδραση που παράγει ένα μεγάλο ποσό θερμότητας και η πολύ υψηλή θερμοκρασία μπορεί να βλάψει σοβαρά την τουαλέτα σας, τον πλαστικό σωλήνα που επισυνάπτεται σε αυτήν και την πορσελάνη της λεκάνης.

Επίσης, τα χημικά προϊόντα για αποφράξεις είναι γενικά εξαιρετικά τοξικά και επικίνδυνα. Αποφύγετε την επαφή με το δέρμα και τα μάτια, και μην τα αναμειγνύετε με άλλες ουσίες. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες του κατασκευαστή για την εφαρμογή τους και λάβετε υπόψη σας όλες τις προειδοποιήσεις.

Επιπρόσθετα, ποτέ μη χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο χειροκίνητης απόφραξης αμέσως μετά τη χρήση χημικών ουσιών. Οι χημικές ουσίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να πετάξουν τοξικά σταγονίδια επάνω στο δέρμα σας ή και στα μάτια σας.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από μια απόφραξη προχωρήστε σε καθαρισμό αλλά και απολύμανση της λεκάνης και των σωληνώσεων και προσπαθήστε να προλάβετε νέα προβλήματα με προσεκτική χρήση της τουαλέτας και τακτικές απολυμάνσεις.