ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πώς να προστατέψετε την τουαλέτα σας από βουλώματα

Πώς να προστατέψετε την τουαλέτα σας από βουλώματα

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να μην μπλοκάρει η τουαλέτα σας ή προκειμένου να αποφύγετε σοβαρές εμπλοκές (τακτικές απολυμάνσεις, προσοχή με τα αντικείμενα που πετάτε, παρατήρηση ασυνήθιστων ήχων ή οσμών).

Καταρχήν, καθαρίζετε τακτικά τα μπεκ ψεκασμού που βρίσκονται γύρω από το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας, έτσι ώστε η τουαλέτα να μπορεί να ξεπλένεται με πλήρη ισχύ, κάτι που μπορεί να προλάβει μια εμπλοκή. Αν τα μπεκ δεν έχουν καθαριστεί για αρκετό καιρό και έχουν συσσωρεύσει βρωμιά, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε με προσοχή ένα κατσαβίδι για να τα καθαρίσετε.

Έχετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας ανοιχτά: Αν δείτε ή ακούσετε νερό να ανακινείται στη λεκάνη, σε σωλήνες, σε νεροχύτες ή σε ντους κάθε φορά που τραβάτε καζανάκι, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια βαθιά εμπλοκή στις σωληνώσεις σας και ότι η τουαλέτα σας κάποια στιγμή θα καταλήξει να μη λειτουργεί σωστά. Προτιμήστε να καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να κάνει απόφραξη και καλύτερα μην επιχειρήσετε τις αποφράξεις που έχουμε περιγράψει.

Ενημερώστε όσους χρησιμοποιούν την τουαλέτα ότι η προσεκτική χρήση της θα μειώσει της πιθανότητες βουλώματος. Επισημάνετε ότι είναι σημαντικό να μην πετάμε στη λεκάνη πράματα που είναι πιθανό να βουλώσουν τους σωλήνες. Μια τουαλέτα που δε δημιουργεί προβλήματα σας γλυτώνει χρόνο και χρήμα, ενώ ταυτόχρονα σας απαλλάσσει από πολλή ταλαιπωρία.

Εάν η λεκάνη σας φράζει συχνά, προσπαθήστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που οδηγεί στο βούλωμα: λογικά τα προβλήματα και συνεπώς η ανάγκη για συνεχείς αποφράξεις θα οφείλονται στη συνήθεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την τουαλέτα να πετούν διάφορα αντικείμενα μέσα, όπως χαρτιά, ταμπόν, μπαντονέτες, σερβιέτες. Εξαλείψτε την αιτία που προκαλεί το βούλωμα και η τουαλέτα σας θα λειτουργεί αποτελεσματικά.

Αν διαπιστώσετε κάποια πρόβλημα στην τουαλέτα, είναι απαραίτητο πριν οποιαδήποτε προσπάθεια απόφραξης να σταματήσετε τη ροή του νερού στη λεκάνη. Αυτό επιτυγχάνεται με το να απενεργοποιήσετε τη βαλβίδα στην τουαλέτα (συνήθως βρίσκεται πίσω ή στο πλάι της τουαλέτας), ή με το να ανασηκώσετε τον αντίστοιχο βραχίονα που λογικά θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

Αν, παρολ’ αυτά η τουαλέτα σας βουλώσει, και θελήσετε να κάνετε μόνοι σας την απόφραξη, είναι σημαντικό να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Εάν έχετε καταφέρει να κάνετε απόφραξη της τουαλέτας σας με κάποια από τις μεθόδους που αναφέραμε, μην παραλείψετε να κάνετε και απολύμανση της λεκάνης με ένα κατάλληλο απολυμαντικό. Πετάξτε ό, τι υλικά χρησιμοποιήσατε (σύρμα, κρεμάστρα, υδραυλικό φίδι) και απολυμάνετε με προσοχή οτιδήποτε δεν μπορεί να πεταχτεί, όπως η βεντούζα αναρρόφησης, ενώ φροντίστε να καθαρίσετε και τυχόν νερά από την τουαλέτα που έπεσαν στο πάτωμα. Οι πλημμελείς απολυμάνσεις οδηγούν πάντοτε σε εξάπλωση των μικροβίων που υπήρχαν στην τουαλέτα.

Υπηρεσίες Αποφράξεις – Συντηρήσεις – Απολυμάνσεις