ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ. Η βουλωμένη λεκάνη είναι ένα πρόβλημα το οποίο όλοι μας θα αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Μία βουλωμένη αποχέτευση λεκάνης τουαλέτας είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο ιδιαίτερα σε πολυκατοικίες όπου μένουν πολλοί ένοικοι. Ο κύριος λόγος που φράζει μια λεκάνη είναι σαφώς τα υλικά που συνηθίζουμε να ρίχνουμε μέσα. Παρακάτω θα μιλήσουμε για τους λόγους που μπορεί αργά ή γρήγορα να φράξει η τουαλέτα. Επιπλέον θα δούμε πότε θα χρειαστεί να φωνάξετε μία εταιρεία αποφράξεων, τις πιθανές ενδείξεις  μιας βουλωμένης λεκάνης και τι θα πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε προκειμένου η αποχέτευση της λεκάνης να λειτουργεί πάντοτε σωστά.


Βούλωσε η λεκάνη σας; Καλέστε μας!
Άμεσα κοντά σας όλο το 24ωρο, 365 ημέρες.
6944 382825

Τι να κάνω αν δεν μπορώ να ξεβουλώσω την λεκάνη;

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Στην περίπτωση που καμία οικιακή μέθοδος απόφραξης δεν δώσει λύση στο πρόβλημα σας τότε θα χρειαστεί να έρθει το συνεργείο μας για να κάνει επαγγελματική απόφραξη. Ο λόγος που δεν λειτουργούν οι οικιακοί μέθοδοι σε αυτές τις καταστάσεις είναι επειδή τα υλικά που έχουν δημιουργήσει το φράξιμο βρίσκονται σε δύσβατα σημεία του σωλήνα της αποχέτευσης. Επομένως, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τον επαγγελματικό μας εξοπλισμό ο οποίος αποτελείται από πιεστικά ή ηλεκτρομηχανικά εργαλεία, ενώ δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε και κάμερα απόφραξης. Έτσι, θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη φυσιολογική λειτουργία της λεκάνης. Καλέστε μας οποιαδήποτε ώρα προκύψει το πρόβλημά σας. Τα συνεργεία μας είναι έτοιμα να ανταποκριθούν άμεσα στην κλήση σας και να δώσουν μία οριστική λύση.

Αιτίες βουλωμένης λεκάνης

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Βασική αιτία του βουλώματος της αποχέτευσης είναι η ίδια η κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου. Όταν μιλάμε για την κατασκευή αναφερόμαστε φυσικά στον τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι σωλήνες και τα σιφόνια μεταξύ τους. Ορισμένα δίκτυα έχουν σωλήνες οι οποίοι είναι πολύ στενοί σε διάμετρο και είναι συνήθως κατασκευασμένοι από πλαστικό ή χαλκό. Επομένως είναι αρκετά μεγάλο το ενδεχόμενο να βουλώσει η λεκάνη. Κατά συνέπεια, και η κεντρική αποχέτευση κατά την διάρκεια μίας απρόσμενης έντονης βροχόπτωσης είναι ευάλωτη στην υπερχείλιση και στα βουλώματα.

Παρόλα αυτά η κυριότερη αιτία ενός βουλώματος είναι η κακή χρήση της ίδιας της τουαλέτας. Οι περισσότεροι από εμάς δεν σκέφτονται το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα στην αποχέτευση πετώντας ακόμα και ένα μικρό κομμάτι χαρτί υγείας. Υλικά όπως αυτό όμως δεν μπορούν να διαλυθούν με το νερό. Τις περισσότερες φορές καταλήγουν εγκλωβισμένα μέσα στον σωλήνα της αποχέτευσης. Επιπλέον, μερικά ακόμα αντικείμενα που μπορούν να καταλήξουν μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας περιλαμβάνουν μωρομάντιλα, μπατονέτες, πάνες, ταμπόν, τρίχες μαλλιών και υπολείμματα από σαπούνια ή οδοντόκρεμες. Η στιγμή όπου θα ξέρετε ότι η τουαλέτα σας έχει βουλώσει είναι όταν το νερό δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα μέσα στον αγωγό και θα επιστρέφει μαζί με τα λύματα προς την επιφάνεια της λεκάνης κάθε φορά που θα τραβάτε το καζανάκι.

Ακόμη πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι δεν μπορεί να προκληθεί κάποια ζημιά αν πετάξουν ένα μικρό αντικείμενο μέσα στη λεκάνη. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν τραβάμε το καζανάκι αυτό το αντικείμενο θα εξαφανιστεί από το οπτικό μας πεδίο, ενώ στην πραγματικότητα το ίδιο αντικείμενο θα κολλήσει κατά πάσα πιθανότητα σε κάποια γωνία του αποχετευτικού σωλήνα της λεκάνης. Τέλος, αυτή η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αν το αποχετευτικό δίκτυο είναι παλιό ή προβληματικό.

Ενδείξεις βουλωμένης λεκάνης

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Η πιο κοινή ένδειξη όταν βουλώνει η λεκάνη είναι η υπερχείλιση των υδάτων και η μη απομάκρυνση των οργανικών λυμάτων όταν τραβάμε καζανάκι. Πρόκειται για μία από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή οι σωλήνες της αποχέτευσης είναι τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε η ροή του νερού να γίνεται προς τα κάτω και επειδή το νερό συναντάει κάποια αντίσταση από κάποιο αντικείμενο, αναγκαστικά επιστρέφει. Επίσης, μία ακόμη καλή ένδειξη είναι η παρουσία μια άσχημης μυρωδιάς η οποία είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστεί και δημιουργείται κυρίως  όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αποχέτευση.

Πως γίνεται ο έλεγχος με κάμερα απόφραξης

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Προκειμένου να κάνουμε μία ακριβή διάγνωση πραγματοποιούμε τον έλεγχο με κάμερες απόφραξης. Πρόκειται για ένα είδος προληπτικής οπτικής αναγνώρισης το οποίο μας βοηθάει  να είμαστε ακριβείς και να μην υπάρξουν αστοχίες όσον αφορά στον έλεγχο του αποχετευτικού σας δικτύου. Έτσι μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι και να ελέγχουμε με ευκολία το σημείο που χρειάζεται ξεβούλωμα. Επομένως η εταιρία μας μπορεί να γνωρίζει και το ακριβές κόστος των εργασιών που θα χρειαστούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ξεβούλωμα.

Μπορώ να ξεβουλώσω μόνος μου την λεκάνη της τουαλέτας;

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Αν το πρόβλημα σας είναι επιφανειακό μπορούμε να σας προτείνουμε μερικούς απλούς τρόπους που μπορείτε να αξιοποιήσετε προκειμένου να ξεβουλώσετε την λεκάνη της τουαλέτας σας.

Ξεβούλωμα με βραστό νερό

Αρχικά φροντίστε να κλείσετε την παροχή τη νερού. Έπειτα βράστε νερό και ρίξτε το αργά και σταθερά μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας. Τέλος αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Με αυτόν τον απλό τρόπο μπορούν πολλά από τα αντικείμενα που έχουν μπλοκάρει τον σωλήνα να ξεκολλήσουν και να προχωρήσουν προς την κεντρική αποχέτευση. Έτσι, το πρόβλημα σας θα λυθεί και θα μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιείτε την λεκάνη σας.

Ξεβούλωμα με αναβράζουσες ταμπλέτες

Άλλο ένα καλό κόλπο που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να ξεβουλώσετε την λεκάνη είναι η χρήση δύο αναβραζόντων δισκίων. Αυτά τα δισκία μπορούν να είναι από κοινά παυσίπονα έως και βιταμίνες. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε δύο δισκία, μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με ένα λίτρο κόκα κόλα. Για αρχή, πρέπει να κλείσετε τον κεντρικό διακόπτη του νερού. Αμέσως μετά, ρίξτε τα δύο δισκία μέσα στην λεκάνη και αφήστε τα να δράσουν για όσες πιο πολλές ώρες μπορείτε. Τέλος, αδειάστε μια ή δύο κατσαρόλες βραστό νερό, ανοίξτε την παροχή του νερού και ελέγξτε τραβώντας το καζανάκι, αν έχει επανέλθει η φυσιολογική στάθμη του νερού στη λεκάνη. 

Ξεβούλωμα με μαγειρική σόδα και οξιζενέ

Πρώτα απ’ όλα κλείστε την παροχή του νερού όπως με τις προηγούμενες μεθόδους. Έπειτα, ρίξτε μέσα στη λεκάνη μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα την οποία θα πρέπει να έχετε προηγουμένως διαλύσει μέσα σε ένα φλιτζάνι οξιζενέ. Αφού ρίξετε το μείγμα, κλείστε το καπάκι της λεκάνης και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος, ρίξτε μέσα στη λεκάνη μια κατσαρόλα βραστό νερό, ανοίξτε την παροχή του νερού και τραβήξτε μερικές φορές το καζανάκι. Σε περίπτωση που η απόφραξη πετύχει, η στάθμη του νερού θα πρέπει να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.