ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Δομή σωλήνα αποχέτευσης

Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις σήμερα διαθέτουν ειδικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων. Μέσω ενός περίπλοκου συστήματος αποχέτευσης που συνδέεται με τις οικίες και γενικότερα όλα τα κτίρια, με άλλους αγωγούς και εν τέλει με τις ειδικές εγκαταστάσειςεπεξεργασίας λυμάτων, τα απόβλητα οδηγούνται εκεί, όπου γίνεται μερικός καθαρισμός του νερού και κατόπιν αυτό αδειάζεται σε ρέματα, στη θάλασσα ή σε άλλα αποχετευτικά συστήματα.

Μάθετε πληροφορίες και στοιχεία του ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, αυτού του αφανή καθημερινού μεταφορέα των λυμάτων και των ακαθαρσιών μας.

Καλό είναι να έχετε μία εξοικείωση με τους μηχανισμούς που «τρέχουν» πάνω, κάτω ή πλάι από το σπίτι σας προκειμένου είτε να επιχειρείτε μόνοι σας αποφράξεις, είτε παρεμβάσεις στους αγωγούς είτε να γνωρίζετε πότε χρειάζεται να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Υλικά κατασκευής σωλήνων

ΔΟΜΗ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Παλιότερα οι σωλήνες των αποχετευτικών συστημάτων ήταν φτιαγμένοι από μόλυβδο επειδή είναι ένα πολύ μαλακό μέταλλο που μπορούσε κανείς να επεξεργαστεί εύκολα. Άλλα υλικά που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για την κατασκευή σωλήνων και καναλιών ήταν ο πηλός, το ξύλο και η πέτρα, ενώ πριν περίπου 3 αιώνες οι σωλήνες της εποχής αποτελούνταν από κοίλα κομμάτια ξύλου επικαλυμμένα με χάλυβα. Στη νεότερη εποχή, ο χαλκός πήρε την πρωτοκαθεδρία. Έτσι, οι σωλήνες κατασκευάζονταν κυρίως από μαλακό χαλκό και κατόπιν από άκαμπτο χαλκό, φτάνοντας στη μορφή και υφή που τους ξέρουμε σήμερα. Ταυτόχρονα, αρκετές δεκαετίες πριν, εγκαταλείφθηκε εντελώς η χρήση του μολύβδου λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για τους κινδύνους δηλητηρίασης από το συγκεκριμένο υλικό. Τα σύγχρονα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης στα κτίρια αποτελούνται από ένα δίκτυο σωλήνων που κατασκευάζονται από χαλκό, ορείχαλκο, πλαστικό (Πολυαιθυλένιο, Πολυπροπυλένιο, PVC) ή άλλα μη τοξικά υλικά.

Υλικά σωλήνων

  • PVC. Ευρέως διαδεδομένο για την παραγωγή σωλήνων υπονόμων το PVC είναι ελαφρύ στιβαρό και έχει μικρές θερμικές μεταβολές. Τα συστήματα σωλήνων από PVC συνήθως έχουν σύστημα σύνδεσης με μούφα και ελαστικό δακτύλιο για πολύ γρήγορη εγκατάσταση.
  • ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟ (PE). Στα συστήματα υπονόμου το PE έχει πολλά πλεονεκτήματα για συστήματα υπό πίεση ή όπου απαιτείται μία εγκατάσταση εκτός σκάμματος. Ο συνδυασμός αντοχής στην κρούση και η ευελιξία των σωλήνων είναι ασυναγώνιστη.
  • ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ (PP). Με υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό, χημικές ουσίες και θερμοκρασίες, οι σωλήνες πολυπροπυλενίου (PP) είναι ιδανικοί για συστήματα λυμάτων. Διατίθενται με προσαρμοσμένη μούφα και ελαστικό δακτύλιο για γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση.

Σωλήνες και αγωγοί

ΔΟΜΗ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Όταν λέμε σωλήνες, εννοούμε μια κοίλη άκαμπτη, κι ευθύγραμμη κατασκευή. Υπάρχουν οι σωλήνες και οι αγωγοί. Οι σωλήνες κατασκευάζονται συνήθως μέσω χύτευσης ή συγκόλλησης των υλικών που το αποτελούν. O αγωγός παίρνει το σχήμα του μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται εξώθηση και βασίζεται στην πίεση. Ο σωλήνας έχει παχύτερα τοιχώματα και μπορεί να βιδώνεται ή να συγκολλείται με άλλους σωλήνες, ενώ ο αγωγός έχει λεπτότερα τοιχώματα και ενώνεται με σωλήνες ή άλλους αγωγούς με πιο περίπλοκους τρόπους (συγκόλληση, τοποθέτηση συμπίεσης, πτύχωση). Σε αυτά ακριβώς τα ευθύγραμμα τμήματα είναι που συνήθως παρατηρούνται βουλώματα και δημιουργούνται συσσωματώσεις υλικών.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε δίπλα σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

Επιλογή μεθόδου απόφραξης

ΔΟΜΗ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου απόφραξης εξαρτάται από το πού εντοπίζεται το βούλωμα. Υπάρχουν εργαλεία που χρησιμοποιούνται για αποφράξεις, τα περισσότερα από τα οποία εισάγονται μέσα στους σωλήνες ή τους αγωγούς. Η γνώση επομένως του εργαλείου που θα εισέλθει σε έναν αγωγό που έχει λεπτά τοιχώματα θα μας οδηγήσει στην επιλογή του κατάλληλου εργαλείου απόφραξης. Για παράδειγμα ένα εργαλείο που δε θα κάνει ζημιά στα τοιχώματα ενός αγωγού μικρής διαμέτρου. Επίσης, η επιλογή της κατάλληλης κεφαλής πιεστικού μηχανισμού υδροβολής για ένα συγκεκριμένο σωλήνα αναλόγως της παλαιότητας και της τρέχουσας κατάστασής του.

Βασικά στοιχεία σωλήνων

ΔΟΜΗ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Τα συστήματα αποχέτευσης κανονικά πρέπει να λειτουργούν σαν να μην υπάρχουν. Η ιδανική κατάσταση είναι να μεταφέρουν τα λύματα έξω από τα κτίρια, αθόρυβα, δημιουργώντας ένα άνετο και υγιές οικιακό κι επαγγελματικό περιβάλλον. Η ομαλή λειτουργία ενός αποχετευτικού δικτύου ξεκινά από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του. Τρία σημαντικά στοιχεία για την βέλτιστη χρήση και την μακροζωία του αποχετευτικού σας συστήματος είναι.

  • Σωστή αρχιτεκτονική, δομή και εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος.
  • Κατάλληλη διάμετρος σωλήνων/αγωγών ανάλογα του εύρους χρήσης και του όγκου του κτιρίου.
  • Ποιότητα και ανθεκτικότητα των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένοι οι σωλήνες ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη αντίσταση σε τοξικά υλικά, ρίζες δένδρων και φυσικές φθορές.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΙΦΟΝΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΦΡΕΑΤΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ