Άλλες μέθοδοι για απόφραξη της βουλωμένης τουαλέτας είναι η μέθοδος του υδραυλικού φιδιού και η μέθοδος της αναρρόφησης. Και οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούνται κυρίως από επαγγελματίες ωστόσο θα μπορούσε και κάποιος με κάποια εμπειρία στις αποφράξεις να το επιχειρήσει, πάντα με τη δέουσα προσοχή και μόνο εφόσον αισθάνεται ότι μπορεί να επιτύχει την απόφραξη.
Το υδραυλικό φίδι είναι μια συσκευή που αποτελείται από ένα ευέλικτο σύρμα το οποίο μπορεί να ελίσσεται όπως το φίδι μέσα στους σωλήνες πέρα από τη λεκάνη. Γι’ αυτό το λόγο, μπορεί να πάει βαθύτερα από άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για αποφράξεις (όπως η συρμάτινη κρεμάστρα). Στην αγορά υπάρχουν διαφόρων ειδών υδραυλικά φίδια. Επιλέξτε κάποιο κατάλληλο για αποφράξεις και ταυτόχρονα ειδικά σχεδιασμένο να μην καταστρέφει την πορσελάνη της λεκάνης.

 

Για να αποφράξετε τη λεκάνη σας, τοποθετήστε το ένα άκρο του φιδιού στον αγωγό. Πιέστε προς τα κάτω, «γεμίζοντας» προσεκτικά το χώρο του σωλήνα. Περιστρέψτε και σπρώξτε το φίδι με σταθερές κινήσεις. Αν η απόφραξη είναι επιτυχής, το νερό σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί.

Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου κάποιο αντικείμενο έχει μπλοκάρει την τουαλέτα και το καζανάκι έχει πατηθεί, η μέθοδος του υδραυλικού φιδιού δε θα είναι αποτελεσματική. Το αντικείμενο θα είναι αρκετά βαθιά και δε θα το φτάνει ούτε το υδραυλικό φίδι. Είναι πιθανό να χρειαστεί να εκτελέσετε αντίστροφα τη μέθοδο του υδραυλικού φιδιού, δηλαδή θα πρέπει να αφαιρέσετε τη λεκάνη και να βάλετε το φίδι από την άλλη μεριά, όχι από τη μεριά της λεκάνης. Η «παραλλαγή» αυτή είναι αρκετά περίπλοκη και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα με αυτή. Απαιτεί καλή γνώση της κατασκευής και της διασωλήνωσης της λεκάνης καθώς και γνώσεις υδραυλικών πέρα από τις βασικές. Εάν η κλασική χρήση του υδραυλικού φιδιού δεν πετύχει, είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με κάποιον υδραυλικό για να κάνει ο ίδιος την απόφραξη.

Εάν έχετε δοκιμάσει τη μέθοδο της βεντούζας ή άλλες μεθόδους και δεν έχετε καταφέρει να αποφράξετε την τουαλέτας σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο της στεγνής αναρρόφησης υγρών. Θα πρέπει να έχετε ένας είδος ηλεκτρικής σκούπας που απορροφά τα υγρά και μπορεί να τα διαχειριστεί, καθώς μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα οπωσδήποτε δεν είναι κατάλληλη για αποφράξεις και το πιθανότερο είναι ότι θα καταστραφεί. Εάν έχετε μια τέτοια συσκευή, καταρχήν αδειάστε το νερό της λεκάνης. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το άκρο του σωλήνα λίγα εκατοστά μέσα στον αγωγό. Χρησιμοποιήστε μόνο τον εύκαμπτο σωλήνα και όχι άλλα τμήματα της συσκευής. Τυλίξτε παλιές πετσέτες γύρω από το σωλήνα της συσκευής για να δημιουργήσετε μια καλή σφράγιση γύρω από τον αγωγό. Τέλος, ενεργοποιήστε τη συσκευή. Είναι πιθανό η συσκευή να ρουφήξει οτιδήποτε είναι αυτό που μπλοκάρει τον αγωγό σας.