ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Απόφραξη νεροχύτη

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ. Θεωρείτε ότι είναι αρκετά δύσκολο να βουλώσει ένας νεροχύτης σε μια κουζίνα; Αν πιστεύετε πως η σωστή απάντηση είναι ναι, τότε οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι κάνετε λάθος. Οι πιθανότητες για ένα βούλωμα είναι πάντα αρκετά μεγάλες καθώς ο σωλήνας του νεροχύτη επιβαρύνεται από διάφορα αντικείμενα κάθε μέρα. Επιπλέον, οι περισσότεροι αν όχι όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά τον νεροχύτη είτε για να μαγειρέψουμε είτε για να πλύνουμε τα πιάτα, τα ποτήρια και τα άλλα σκεύη μας. Συνεπώς ο νεροχύτης παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας.


Βούλωσε ο νεροχύτης; Καλέστε μας!
Άμεσα κοντά σας όλο το 24ωρο, 365 ημέρες.
6944 382825

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Επαγγελματική απόφραξη νεροχύτη

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Πιεστικό Μηχάνημα

Στις περισσότερες υποθέσεις βουλωμένου νεροχύτη, η εταιρία μας διαθέτει ειδικά πιεστικά μηχανήματα. Το πιεστικό μηχάνημα χρησιμοποιείται σε δύσκολες αποφράξεις με ελεγχόμενη εκτόξευση νερού και μπορεί πέρα από την απομάκρυνση των αντικειμένων που έχουν δημιουργήσει τον φραγμό, να καθαρίσει το πουρί και τα λίπη.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ - ΥΔΡΟΒΟΛΗ

Ατσαλίνα

Η ατσαλίνα είναι ένας παραδοσιακός και αρκετά αποτελεσματικός τρόπος απόφραξης νεροχύτη. Είναι ιδανικό για αποφράξεις σωληνώσεων καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερα ένα εύκαμπτο εργαλείο. Πέραν της χειροκίνητης ατσαλίνας χρησιμοποιούμε και ηλεκτρομηχανική ατσαλίνα ανάλογα με την περίπτωση

Διάγνωση και απόφραξη με κάμερα

Όταν το βούλωμα είναι επίμονο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία της κάμερας. Η διάγνωση και απόφραξη με κάμερα είναι η πιο αποτελεσματική και σύγχρονη μέθοδος προκειμένου να γίνει σωστά ο έλεγχος του αποχετευτικού σας συστήματος. Με αυτή τη μέθοδο εντοπίζεται εύκολα ο ακριβής λόγος για τον οποίο έχει βουλώσει ο νεροχύτης. Στη συνέχεια μπορούμε να συνδυάσουμε και άλλες μεθόδους ώστε να σας απαλλάξουμε για πάντα από το πρόβλημα της συνεχούς φραγής του νεροχύτη.


Γνωρίζουμε πολύ καλά τα βουλώματα του νεροχύτη.
Διαθέτουμε τον εξοπλισμό και την εμπειρία

6944 382825

Συχνές Ερωτήσεις

Αν αφήσετε ένα φράγμα χωρίς επιδιόρθωση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση μέσα στους σωλήνες, η οποία μπορεί στη συνέχεια να τους τρυπήσει στα ευαίσθητα σημεία τους και να τους σπάσει. Αυτό είναι ένα ακατάστατο και συχνά ακριβό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στα υδραυλικά και το σπίτι σας.

Είναι πιθανόν να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας και να ξεβουλώσετε το νεροχύτη της κουζίνας:

  • Ρίξτε μία κατσαρόλα ζεστό νερό απευθείας στο στόμιο του νεροχύτη.
  • Ελέγξτε τον σκουπιδοφάγο.
  • Χρησιμοποιήστε την κοινή βεντούζα απόφραξης.
  • Ρίξτε στο στόμιο μαγειρική σόδα και κατόπιν ξίδι.
  • Δοκιμάστε την χειροκίνητη ατσαλίνα.
  • Ξεβιδώστε και καθαρίστε τον σωλήνα σε σχήμα «U» που βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη.

Ο νεροχύτης κουζίνας φράζει όταν μαγειρεύετε λίπος ή λαδιού και κατόπιν τα απορρίπτετε στο νεροχύτη. Αυτά κάθονται στα τοιχώματα του σωλήνα αποστράγγισης. Προσθέστε απορρίμματα από σαπουνιού και αδιάλυτα σωματίδια τροφίμων (όπως το ρύζι που διογκώνεται στο νερό) και θα έχετε ένα επίμονο, διαρκές φράξιμο.

Η χλωρίνη δεν είναι καλή για να ξεμπλοκάρει μία αποχέτευση. Είναι αναποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε χλωρίνη για να καθαρίσετε την βουλωμένη αποχέτευση. Δεν επηρεάζει τρίχες, κομμάτια πανί, οδοντόκρεμα και άλλα υλικά που παγιδεύονται μέσα στους σωλήνες της αποχέτευσης.

Από τι βουλώνει συνήθως ένας νεροχύτης

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Τα υλικά από τα οποία βουλώνει πιο συχνά ένας νεροχύτης είναι τα λίπη, τα λάδια, οι σάλτσες και το πουρί που δημιουργείται από αυτά. Επίσης, τα υπολείμματα από τροφές και τα σαπούνια καθώς και οι φλούδες από φρούτα και λαχανικά, είναι αρκετά επικίνδυνα για το αποχετευτικό σύστημα. Όλα τα παραπάνω υλικά, όταν τα αφήνουμε να περνάνε μέσα στο σιφόνι, τείνουν να σκαλώνουν σε κάποιο κομμάτι του σωλήνα και επειδή δεν διαλύονται, φράζουν τον νεροχύτη. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος αλλά και η παλαιότητά του.

Οι σωλήνες με μεγαλύτερη διάμετρο έχουν περισσότερες ανοχές ενώ κρίσιμο ρόλο παίζουν και τα υλικά από τα οποία έχουν κατασκευαστεί. Επιπλέον, αν ένα δίκτυο είναι παλιό, είναι σίγουρα και πιο ταλαιπωρημένο και συνεπώς είναι πιο πιθανό να βουλώνει πιο συχνά. Τέλος, είναι αρκετά σημαντικό αν αναφερόμαστε στο δίκτυο μιας πολυκατοικίας, δημόσιου χώρου, καταστήματος ή μονοκατοικίας καθώς η συχνότητα χρήσης διαφέρει.

Οι συνέπειες ενός βουλωμένου νεροχύτη

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Αρχικά, ο βουλωμένος νεροχύτης δυσκολεύει τη καθημερινότητα μας αφού εμποδίζει πολλές από τις δραστηριότητες μας. Επιπλέον, αν αγνοήσουμε το πρόβλημα και αφήσουμε τον νεροχύτη να παραμένει βουλωμένος, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να προκληθούν σοβαρότερα προβλήματα στους σωλήνες όπως ραγίσματα ή σπασίματα με αποτέλεσμα διαρροές νερού και πιθανές πλημμύρες ή συσσώρευση υγρασίας σε διάφορα σημεία του κτίσματος. Επομένως μπορούν να δημιουργηθούν πολλές και σημαντικές φθορές. Ζημιές σε πατώματα και τοίχους είναι κάποιες από αυτές, κάτι που σημαίνει ότι προκύπτουν και άλλες οικονομικές δαπάνες, αυτή τη φορά για τις επισκευές των ζημιών.

Σημάδια βουλωμένου νεροχύτη

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Όταν o νεροχύτης σας είναι έτοιμος να βουλώσει, η κυριότερη ένδειξη που μας δίνεται είναι η σημαντικά αργή αποστράγγιση του νερού. Ακόμη, δημιουργούνται και δυσοσμίες μαζί με παράξενους ήχους οι οποίοι ακούγονται λόγω της δυσκολίας του νερού να περάσει μέσα από τους σωλήνες.

Πως να αποφύγετε τον βουλωμένο νεροχύτη

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Προκειμένου να μην βουλώσει ο νεροχύτης θα χρειαστεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί ως προς το τι αφήνουμε να περνάει μέσα στον σωλήνα μαζί με το νερό. Ιδανικά θα πρέπει, κάθε φορά που μαγειρεύουμε να μην αδειάζουμε τα καμένα λάδια και γενικά τα λίπη κατευθείαν μέσα στον νεροχύτη, αλλά αντίθετα σε ένα ειδικό δοχείο και έπειτα στην ανακύκλωση. Επίσης είναι σημαντικό πριν πλύνουμε τα πιάτα να τα σκουπίζουμε καλά ανεξάρτητα από το αν τα πλένουμε στο χέρι ή στο πλυντήριο των πιάτων. Ακόμη μια καλή πρόταση είναι να αδειάζουμε μέσα στο σιφόνι μια ή δύο κατσαρόλες ζεστό (όχι βραστό) νερό μία φορά κάθε μήνα.

Τέλος, μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί μας σχετικά με τον προληπτικό καθαρισμό και την συντήρηση του νεροχύτη σας ή αν επιθυμείτε και όλου του αποχετευτικού σας δικτύου. Τα συμβόλαια συντήρησης που παρέχουμε καλύπτουν όλη την κτιριακή αποχετευτική δομή. Έτσι θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο της αποχέτευσής σας, η ροή των λυμάτων θα είναι πάντα ομαλή και η κατάσταση των σωληνώσεων άριστη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως χρειάζεται να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή με τα διάφορα αποφρακτικά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο καθώς δεν σας προτείνουμε την συχνή τους χρήση. Ο πιο βασικός λόγος είναι ότι δεν είναι ασφαλή εξαιτίας των τοξικών συστατικών που περιέχουν μερικά από αυτά. Εκτός από κίνδυνο για την υγεία σας, διατρέχουν κίνδυνο και όλοι σας οι αποχετευτικοί σωλήνες. Έχουμε έρθει αντιμέτωποι με κατεστραμμένους σωλήνες εξαιτίας μερικών τέτοιων σκευασμάτων και γνωρίζουμε πόσο μεγάλα μπορούν να γίνουν τα έξοδα επισκευής.

Αν δεν μπορώ να ξεβουλώσω το νεροχύτη μου

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και το πρόβλημα παραμένει, τότε θα χρειαστεί να έρθουμε με τα επαγγελματικά μας μηχανήματα και να σας βοηθήσουμε να λύσετε το πρόβλημα. Ανάλογα κάθε φορά με το είδος του αποχετευτικού δικτύου, το πόσο παλιό είναι και την κατασκευή του, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιεστικά ή ηλεκτροκίνητα μηχανήματα. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις πιθανόν να χρειασθεί έλεγχος και απόφραξη με κάμερα. Μπορείτε να μας καλέσετε όπου και αν βρίσκεστε στην Αττική και θα φροντίσουμε να στείλουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο μέσα σε λίγα λεπτά. Εξυπηρετούμε όλο το εικοσιτετράωρο και κάθε μέρα της εβδομάδας.