Πώς να προστατέψετε τις σωληνώσεις σας από συσσωρευμένο λίπος

Όπως έχουμε ήδη συζητήσει, το ξεβούλωμα των σωλήνων σε μια μονοκατοικία μπορεί να είναι αρκετά πιο περίπλοκο και δαπανηρό από τις συνήθεις αποφράξεις που χρειάζεται να γίνουν σε ένα διαμέρισμα. Ένα θέμα είναι οι σωλήνες εξαερισμού, η απόφραξη των οποίων απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή αφού μπορεί να γίνει μόνο από τη στέγη. Ένα άλλο θέμα είναι ότι το σύστημα σωληνώσεων μιας μονοκατοικίας εκτείνεται σε μεγάλο μήκος και βάθος, επομένως το βούλωμα ίσως δεν μπορεί να εντοπιστεί με απλά εργαλεία ή να αντιμετωπιστεί με τις κλασικές μεθόδους. Χρειάζεστε σίγουρα έναν επαγγελματία υδραυλικό για να ξεβουλώσει κάποιον αγωγό της μονοκατοικίας σας.

Αυτό που θα συνιστούσαμε, και συνιστούν πολλοί επαγγελματίες υδραυλικοί, είναι να προσέχετε πολύ ώστε να μη βουλώσουν οι σωλήνες σας και να μη χρειαστεί να κάνετε απόφραξη. Έχουμε ήδη μιλήσει για την προσεκτική χρήση της τουαλέτας και το να αποφεύγετε να ρίχνετε στέρεα αντικείμενα μεγάλου μεγέθους. Επιπρόσθετα, έχουμε τονίσει σε άλλο σημείο ότι πρέπει να έχετε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά σας για ασυνήθιστη ροή νερού στους σωλήνες και για ακανόνιστε ρυθμό αποστράγγισης του νερού από τη λεκάνη ή το νεροχύτη. Στο σημείο αυτό θα συζητήσουμε εκτενέστερα πώς μπορείτε να αποφύγετε τη συσσώρευση μαγειρικού λίπους στους σωλήνες (κάτι που προκαλεί μείωση της διαμέτρου τους και τελικά, βουλώματα).

Αποφράξεις

Μη θεωρείτε δεδομένο ότι τα λίπη που πετάτε στην κουζίνα σας παραμένουν σε υγρή μορφή. Καθώς το λίπος κινείται στους σωλήνες, κρυώνει και γίνεται στέρεο, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν το βάζετε στο ψυγείο. Με την πάροδο του χρόνου το συσσωρευμένο στέρεο λίπος πιθανώς θα βουλώσει τους σωλήνες σας και είναι ευνόητο, ιδιαίτερα αν μένετε σε μονοκατοικία όπου οι αποφράξεις δεν είναι ποτέ ούτε εύκολη αλλά ούτε και απλή υπόθεση.

Κάτι που μπορείτε να κάνετε για να μην πέφτει το λίπος στο νεροχύτη σας είναι να χύνετε το λίπος που έχει μείνει στις κατσαρόλες και στα τάπερ μέσα σε ένα δοχείο μίας χρήσης το οποίο μετά θα πετάτε στα σκουπίδια. Δώστε μεγάλη προσοχή στην παρακάτω λεπτομέρεια: το λίπος από το τηγάνι πρέπει οπωσδήποτε να πετιέται σε δοχείο, γιατί όχι μόνο βουλώνει τους σωλήνες σας, αλλά βλάπτει και το περιβάλλον. Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε είναι να σκουπίζετε με μια χαρτοπετσέτα λάδια, βούτυρα και ζωικά λίπη που έχουν μείνει πάνω στις κουτάλες, τα μαχαιροπήρουνα και τα πιάτα. Έτσι ελαχιστοποιείτε τις ποσότητες λίπους που περνούν στον αγωγό σας.

Αυτές οι πρακτικές συμβουλές, μπορούν να προστατέψουν τις σωληνώσεις σας από βουλώματα και να σας βοηθήσουν να γλυτώσετε δαπανηρές κατά κανόνα αποφράξεις ή ακόμα και από την ανάγκη αντικατάστασης κάποιων σωλήνων! Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε!

Υπηρεσίες Αποφράξεις – Συντηρήσεις – Απολυμάνσεις

[rpwe limit=”10″ post_type=”page” thumb=”true” orderby=”date” excerpt=”false” length=”10″ thumb=”false”]