ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Απόφραξη μπανιέρας

Η ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ είναι ένα από αυτά τα προβλήματα που δυστυχώς θα έρθετε αντιμέτωποι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Για να λειτουργεί σωστά η αποχέτευση της μπανιέρας πρέπει το νερό να αποστραγγίζεται γρήγορα μετά από κάθε χρήση της. Όταν η μπανιέρα βουλώνει, πρέπει να γίνεται άμεσα απόφραξη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσετε το πρόβλημα να παραμείνει καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επεκταθεί η ζημιά και σε άλλα συστήματα του αποχετευτικού δικτύου όπως τον νιπτήρα ή τη λεκάνη της τουαλέτας, αν περάσει πολύς καιρός.


Βουλώσατε; Καλέστε μας!
Άμεσα κοντά σας όλο το 24ωρο, 365 ημέρες.
6944 382825

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Υπάρχουν τρεις αποχετευτικοί σωλήνες οι οποίοι περνάνε από το σιφόνι κάθε μπάνιου. Πέρα από αυτόν της μπανιέρας, περνάει ο αποχετευτικός σωλήνας του νιπτήρα και η αποχέτευση του πλυντηρίου. Άρα αν βουλώσει ένας από τους τρεις σωλήνες, τότε είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί και η λειτουργία των υπολοίπων. Θα αναφερθούμε στις αιτίες που βουλώνει μια μπανιέρα, πως μπορούμε να αποφύγουμε το βούλωμα, τι να κάνετε στην περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα βούλωμα και πως γίνεται μια επαγγελματική απόφραξη μπανιέρας.

Επαγγελματική απόφραξη μπανιέρας

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Υδρoβολή

Η απόφραξη μπανιέρας με υδροβολή είναι μια πολύ γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση λάστιχων μήκους έως και 120 μέτρων τα όποια εκτοξεύουν νερό υψηλής πίεσης. Χάρη σε αυτά τα εύκαμπτα λάστιχα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία των σωληνώσεων, δίνοντας έτσι μια μόνιμη λύση στο βούλωμα των σωληνώσεων. Επιπλέον, αυτή η μέθοδος μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με τη χρήση ενδοσκοπικής κάμερας απόφραξης για καλύτερο έλεγχο των αποχετεύσεων.

Αποφρακτικές βέργες

Οι αποφρακτικές βέργες είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αποδέσμευσης σωληνώσεων. Πρόκειται για τμήματα εύκαμπτης ράβδου τα οποία συνδέονται και μπορούν να πιεστούν χειροκίνητα μέσα στον σωλήνα της μπανιέρας. Στο τέλος της ράβδου μπορεί να τοποθετηθεί μία σειρά από διάφορα εξαρτήματα ανάλογα με το είδος του προβλήματος που έχει προκύψει προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα της βουλωμένης μπανιέρας.

Ηλεκτροκίνητα μηχανήματα

Τα ηλεκτροκίνητα αποφρακτικά μηχανήματα αποχετεύσεων διαθέτουν ειδικά σύρματα με μερικές προσθήκες σε ορισμένες περιπτώσεις. Λόγω του ότι αυτά τα μηχανήματα είναι φτιαγμένα για επαγγελματική χρήση, το αποτέλεσμα της εργασίας είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που μπορούν να πετύχουν τα αποφρακτικά σπιράλ που μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο. Όσον αφορά στα συνεργεία μας, χρησιμοποιούμε κυρίως ηλεκτροκίνητα αποφρακτικά μηχανήματα αντί της χειροκίνητης ατσαλίνας.


Γνωρίζουμε πολύ καλά τα βουλώματα της μπανιέρας.
Διαθέτουμε τον εξοπλισμό και την εμπειρία

6944 382825

Αιτίες βουλώματος μπανιέρας

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Η βασικότερη αιτία του βουλώματος μπανιέρας είναι οι τρίχες και τα σαπούνια. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την μπανιέρα για να κάνετε μπάνιο, μια ποσότητα από αυτά τα δύο εισχωρεί με το νερό μέσα στο σιφόνι και έπειτα στην αποχέτευση. Επιπλέον, επειδή οι τρίχες δεν μπορούν να διαλυθούν, συσσωρεύονται και δημιουργούν ένα κουβάρι το οποίο συνεχώς μεγαλώνει και παγιδεύει άλλα αντικείμενα που προσπαθούν να περάσουν στην αποχέτευση όπως τα σαπούνια. Άρα, με το καιρό είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε ένα βούλωμα.

Επίσης, μία μπανιέρα μπορεί εύκολα να βουλώσει μετά από το πλύσιμο χαλιών ή κουβερτών. Ή ακόμα και αφού πλύνετε τα κατοικίδια σας. Συνεπώς η βασικότερη αιτία για την βουλωμένη μπανιέρα είναι η συσσώρευση διάφορων υλικών μέσα στον αποχετευτικό σωλήνα. Άλλη μια συχνή αιτία μπορεί να είναι η ηλικία του αποχετευτικού δικτύου όπως και η ίδια η κατασκευή του. Το κάθε αποχετευτικό δίκτυο αποτελείται από σωλήνες με στενή διάμετρο οι οποίοι γίνονται πιο επιρρεπείς στα βουλώματα ανάλογα με το πόσο παλιοί και ταλαιπωρημένοι είναι. Τέλος, ο συνδυασμός όλων των παραπάνω αιτιών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για το σιφόνι της μπανιέρας.

Προληπτικά μέτρα για το βούλωμα μπανιέρας

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Προκειμένου να αποφύγετε την βουλωμένη μπανιέρα μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά κομμάτια από δίχτυ πάνω στο μεταλλικό ή πλαστικό καπάκι που καλύπτει το σιφόνι της μπανιέρας. Έτσι δεν επιτρέπετε τη μεγάλη ποσότητα από τρίχες και σαπούνια να εισχωρήσει μέσα στον σωλήνα. Η τοποθέτηση τους είναι εύκολη, μπορείτε να τα αλλάζετε μετά από κάθε 3 χρήσεις και να πετάτε το παλιά. Επιπλέον μπορείτε να ξεπλένετε μια φορά κάθε μήνα το σιφόνι της μπανιέρας ρίχνοντας μια κατσαρόλα ζεστό νερό (όχι βραστό άνω των 80 βαθμών κελσίου). Τέλος, μπορείτε να ρίξετε και λίγο χυμό λεμονιού. έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποφύγετε τα βουλώματα και τις πιθανές δυσάρεστες οσμές.

Ενδείξεις βουλωμένης μπανιέρας

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Πριν βουλώσει η μπανιέρα εμφανίζονται κάποιες συγκεκριμένες ενδείξεις στις περισσότερες περιπτώσεις. Όταν εμφανίζονται, οφείλουμε να ελέγχουμε το αποχετευτικό σύστημα για να ελέγξουμε αν ενδέχεται να δημιουργηθεί ένα βούλωμα. Η πιο κοινή ένδειξη είναι όταν το νερό δεν ρέει με φυσιολογικούς ρυθμούς μέσα στο σιφόνι, δηλαδή υπάρχει αργή αποστράγγιση. Άλλη μία ένδειξη είναι οι δυσάρεστες μυρωδιές οι οποίες έρχονται μέσα από το σιφόνι. Μία τελευταία ένδειξη είναι ένας παράξενος θόρυβος που μπορεί να ακουστεί μέσα από τους τοίχους κάθε φορά που ανοίγετε την βρύση της μπανιέρας.

Όταν οι οικιακοί τρόποι απόφραξης δεν λειτουργούν

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Δοκιμάσατε οικιακές μεθόδους ξεβουλώματος της μπανιέρας και δεν λειτούργησαν; Τότε είναι η ώρα να μας καλέσετε για να την ξεβουλώσουμε. Ο λόγος για τον οποίο οι μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε και μόνοι σας δεν λειτουργούν πολλές φορές είναι ότι το βούλωμα δεν είναι επιφανειακό. Συνεπώς, η απόφραξη πρέπει αναγκαστικά να γίνει με επαγγελματικά πιεστικά ή ηλεκτροκίνητα μηχανήματα ανάλογα με το είδος και την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου. Από την στιγμή που θα μας τηλεφωνήσετε θα φροντίσουμε μέσα σε λίγη ώρα να βρίσκεται ένα από τα εξοπλισμένα συνεργεία μας κοντά σας. Θα σας δώσει μία μόνιμη λύση και θα επαναφέρει την ροή του νερού σε φυσιολογική κατάσταση.