ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Αποφράξεις σωλήνων εξαερισμού

Εάν μένετε σε μονοκατοικία, η απόφραξη ενός νεροχύτη μπορεί να απαιτεί και τον έλεγχο των εξωτερικών σωληνώσεων του σπιτιού. Υπάρχουν σωλήνες στις στέγες των σπιτιών οι οποίοι είναι ανοιχτοί από το ένα άκρο και απελευθερώνουν τα αέρια απόβλητα των ειδών υγιεινής σας (σωλήνες εξαερισμού). Σημάδια βουλώματος σε κάποιους από αυτούς τους σωλήνες μπορεί να είναι το καζανάκι που ξεπλένει μόνο του τη λεκάνη χωρίς να το έχετε πατήσει ή ένας νεροχύτης που δεν αποστραγγίζει σωστά το νερό.

Βούλωμα στους σωλήνες εξαερισμού μπορεί να προκληθεί από κάποιο νεκρό ζώο, από φύλλα, από συσσωρευμένα σκουπίδια, ή ακόμα και από μπαλάκια. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι αποφράξεις των σωλήνων εξαερισμού είναι κάτι αρκετά δύσκολο για να κάνετε μόνοι σας, κι αυτό γιατί ένας σωλήνας εξαερισμού μπορεί να καθαριστεί μόνο εάν κάποιος ανέβει στην οροφή του σπιτιού. Είναι λοιπόν καλύτερα, η δουλειά αυτή να γίνει από κάποιον επαγγελματία υδραυλικό που έχει εμπειρία εργασίας από ψηλά. Εάν σκοπεύετε να το κάνετε μόνοι σας, κάντε το κάποια στιγμή που η οροφή είναι στεγνή, βάλτε παπούτσια με λαστιχένιες σόλες, και φορέστε μια ζώνη ασφαλείας που θα σας κρατήσει πάνω στη στέγη αν γλιστρήσετε.

Όταν βρεθείτε στην οροφή και μόνο εάν έχετε πάρει όλα τα μέτρα προστασίας, προχωρήστε στην απόφραξη. Φωτίστε το σωλήνα εξαερισμού με ένα φακό για να δείτε τι είναι αυτό που φαίνεται να φράζει το σωλήνα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε όσα αντικείμενα μπορείτε να φτάσετε με το χέρι. Για τα υπόλοιπα, χρησιμοποιήστε ένα υδραυλικό φίδι.

Έπειτα, βάλτε το λάστιχο του ποτίσματος μέσα στο σωλήνα και ζητήστε από κάποιον στο έδαφος να ανοίξει το νερό. Ακούστε προσεκτικά μέσα στο σωλήνα και δείτε πού συσσωρεύεται νερό για να καταλάβετε πού ακριβώς βρίσκεται το αντικείμενο που βουλώνει το σωλήνα. Το λάστιχο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν υδραυλικό φίδι, εφόσον το αντικείμενο που προκαλεί το βούλωμα δεν είναι πολύ σφιχτά σφηνωμένο στα τοιχώματα του σωλήνα.

Μια άλλη αιτία που οι σωλήνες εξαερισμού βουλώνουν είναι το κρύο. Ο σωλήνας εξαερισμού είναι εκτεθειμένος στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Επομένως, όποτε η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή για μέρες, είναι πιθανό τα τοιχώματα των σωλήνων να παγώσουν. Μία μέθοδος για να αποφράξετε έναν παγωμένο σωλήνα εξαερισμού είναι να χύσετε καυτό νερό μέσα στο σωλήνα. Ωστόσο, το να ανεβείτε στη σκεπή με ένα κουβά καυτό νερό στο χέρι σας είναι δύσκολο και επικίνδυνο. Επιπλέον υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος από την απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας, οι σωλήνες να σπάσουν. Κάποιοι προτείνουν ως λύση στο πρόβλημα αυτό να συνδέσετε ένα σωλήνα από καουτσούκ στην τάπα ζεστού νερού στο πλυντήριο ρούχων σας και να ρυθμίσετε να τρέξει ζεστό νερό. Το νερό προφανώς θα διαλύσει τον πάγο, αποφράσσοντας έτσι το σωλήνα σας. Και πάλι όμως υπάρχει ο κίνδυνος καταστροφής των σωληνώσεων. Οπότε πριν κάνετε οτιδήποτε σχετικό καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν υδραυλικό πρώτα.