ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Αποφράξεις με χρήση φυσικών ή χημικών ουσιών

Αποφράξεις με χρήση φυσικών ή χημικών ουσιών

Η απλούστερη μέθοδος είναι η χρήση απορρυπαντικού πιάτων και ζεστού νερού: Αφού ρίξετε λίγες σταγόνες απορρυπαντικού στη λεκάνη, ρίχνετε μια ικανή ποσότητα ζεστού (όχι βραστού) νερό από πάνω και περιμένετε μήπως και σταδιακά υποχωρήσει το νερό.

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε τη μέθοδο του ξιδιού και της μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με το ξίδι δημιουργούν μια χημική διαδικασία που βοηθά στη διάλυση του οτιδήποτε έφραξε τον αγωγό σας. Ρίξτε ένα κουτάκι μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά αρχίστε να χύνετε ένα μεσαίου μεγέθους μπουκάλι ξίδι (οποιουδήποτε τύπου) στη λεκάνη της τουαλέτας. Η ροή θα πρέπει να είναι αργή για να μην αφρίσει το νερό υπερβολικά πολύ. Να σταματάτε τη ροή του ξιδιού όταν η σόδα αρχίζει να αφρίζει και συνεχίζετε μετά από λίγο. Μόλις έχετε χύσει ολόκληρο το μπουκάλι ξίδι μέσα στη λεκάνη , αφήστε το για λίγα λεπτά. Έπειτα, προσθέστε 3-4 λίτρα ζεστό νερό μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας. Αυτό επιτρέπει στη μαγειρική σόδα και στο ξίδι να δράσουν. Εάν μπορείτε, αφήστε το μείγμα αυτό αρκετές ώρες: η και μια ολόκληρη μέρα. Σε περίπτωση που το νερό δεν υποχωρήσει, επαναλάβετε ξανά την επόμενη μέρα.

Μια άλλη μέθοδος, η οποία απαιτεί περισσότερη υπομονή είναι η μέθοδος των ενζύμων. Δοκιμάστε την μόνο εάν είστε σίγουροι ότι τον αγωγό σας μπλοκάρουν οργανικά απόβλητα, καθώς τα ένζυμα δεν μπορούν να διαλύσουν ένα αντικείμενο ή μια τούφα τρίχες. Τα ένζυμα χρειάζονται αρκετές ώρες για να δράσουν, αλλά είναι πιθανό μέσα σε μια μέρα να επιτύχουν την απόφραξη της τουαλέτας σας. Καταρχήν, προμηθευτείτε ένα προϊόν ενζύμων, κατά προτίμηση κάποιο που περιέχει ένα μίγμα ενζύμων που “τρώνε” τα απόβλητα. Στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Αν τίποτε άλλο δε λειτουργεί, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα προϊόν χημικού καθαρισμού της τουαλέτας. Τέτοια προϊόντα συχνά, αν και όχι πάντα, καταφέρνουν να ξεβουλώσουν την αποχέτευση. Είναι διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ και η χρήση τους είναι σχετικά απλή εφόσον ακολουθήσετε τις οδηγίες. Προσέξτε να μην έρθετε σε άμεση επαφή με τα προϊόντα αυτά, επομένως να φοράτε συνεχώς γάντια. Οι ουσίες που περιέχουν τα προϊόντα αυτά είναι επιβλαβείς όχι μόνο για εσάς αλλά και για το περιβάλλον, γι ‘αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση τους, αν είναι δυνατόν ή χρησιμοποιήστε τις σαν τελευταία λύση.

Πολλοί άνθρωποι αντί να καταφεύγουν σε αποφράξεις που απαιτούν συγκεκριμένα εργαλεία και συνεπώς είναι πιο δύσκολες, προτιμούν μεθόδους που είναι κατά βάση χημικές. Δηλαδή βασίζονται σε προϊόντα που λίγο ή πολύ βρίσκονται στα ντουλάπια ενός οργανωμένου νοικοκυριού, στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή σε εξειδικευμένα καταστήματα οικιακού εξοπλισμού. Οι μέθοδοι αυτοί απαιτούν ωστόσο υπομονή, αφού συνήθως χρειάζονται κάποιες ώρες για να δράσουν τα υλικά που θα ρίξετε στη λεκάνη.

Υπηρεσίες Αποφράξεις – Συντηρήσεις – Απολυμάνσεις