Αποφράξεις με βεντούζα αναρρόφησης και συρμάτινη κρεμάστρα

Σε αυτό το σημείο, θα παρουσιάσουμε άλλες δύο μεθόδους απόφραξης της τουαλέτας σας: τις μεθόδους της βεντούζας και της κρεμάστρας. Αν γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα αντικείμενο στην τουαλέτα το οποίο δημιουργεί την εμπλοκή, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο της βεντούζας αναρρόφησης. Η κατάλληλη βεντούζα καταλήγει σε μια πτυσσόμενη φλάντζα από καουτσούκ στο κάτω μέρος η οποία σχηματίζει μια σφράγιση. Η βεντούζα θα πρέπει να έχει ένα σχήμα που θα εξασφαλίζει ότι το νερό στο οποίο θα ασκηθεί η πίεση δε θα εκτιναχτεί πίσω υπερχειλίζοντας τη λεκάνη και το πάτωμά σας. Αν δεν είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της βεντούζας σας, τυλίξτε ένα παλιό πανί γύρω από το άκρο της και πιέστε προς τα κάτω για να αποφύγετε τυχόν διαρροές.

Στη συνέχεια, ρίξτε ζεστό νερό στη βεντούζα προκειμένου να μαλακώσει και να δημιουργήσει ευκολότερα μια «σφραγίδα» στη λεκάνη. Τοποθετήστε τη βεντούζα μέσα στη λεκάνη και πιέστε σταθερά και σταδιακά προς τα κάτω. Βεβαιωθείτε ότι η βεντούζα καλύπτει τελείως την τρύπα. Το έμβολο της βεντούζας πρέπει να βυθιστεί στο νερό για να είναι αποτελεσματική η απόφραξη. Είναι σημαντικό να αισθάνεστε ότι πιέζετε νερό, όχι αέρα. Τραβήξτε το έμβολο πάνω για να δημιουργηθεί αναρρόφηση στην αποχέτευση, και μετά πιέστε για να προκαλέσετε πίεση. Μην ξεχνάτε η λεκάνη έφραξε επειδή κάτι πήγε μέσα, επομένως, αν πιέσετε πολύ επιθετικά, ίσως η αποφραξη όχι μόνο θα αποτύχει αλλά θα επιδεινώσει την εμπλοκή. Οπότε, θέλουμε σταθερές, δυνατές, αλλά ήρεμες κινήσεις.

Εάν η απόφραξη επιτύχει αλλά κάτι φαίνεται ακόμα να εμποδίζει την ελεύθερη ροή νερού στη λεκάνη, γεμίστε τη λεκάνη και πάλι με νερό. Γεμίστε το τόσο όσο είναι και ξεπλύνετε. Στη συνέχεια κάντε την ίδια διαδικασία με τη βεντούζα αποστράγγισης. Κάποιες εμπλοκές είναι πιο δύσκολες και η διαδικασία απόφραξης χρειάζεται να επαναληφθεί. Σε γενικές γραμμές, η βασική αρχή είναι ότι οι αποφράξεις αυτές πετυχαίνουν όταν καταφέρετε πίεση και από τις δύο κατευθύνσεις, κάτι που σταδιακά θα οδηγήσει την εμπλοκή να χαλαρώσει.

Μια άλλη μέθοδος απόφραξης της τουαλέτας σας είναι η χρήση μιας συρμάτινης κρεμάστρας. Αυτή η μέθοδος θα είναι αποτελεσματική εάν το πρόβλημα εντοπίζεται στα πρώτα λίγα εκατοστά του σωλήνα της τουαλέτας σας. Αρχικά, ξεδιπλώστε την κρεμάστρα. Γυρίστε τα άνω άκρα της μέχρις ότου δεν είναι πλέον συνδεδεμένα μεταξύ τους. Για να αποφύγετε την καταστροφή της πορσελάνης της τουαλέτας τυλίξτε σφιχτά το ένα άκρο με ένα πανί. Βάλτε το τυλιγμένο άκρο του καλωδίου στον αγωγό. Όταν η κρεμάστρα είναι μέσα στην αποχέτευση, σπρώξτε με απαλές και κυκλικές κινήσεις για να καθαρίσετε τον αγωγό.

[rpwe limit=”10″ post_type=”page” thumb=”true” orderby=”date” excerpt=”false” length=”10″ thumb=”false”]