ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Τα κυριότερα εργαλεία που χρησιμοποιεί ένας υδραυλικός-24

Τα κυριότερα εργαλεία που χρησιμοποιεί ένας υδραυλικός

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των βασικών εργαλείων που χρησιμοποιεί ένας υδραυλικός και που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και εσείς. Θα ήταν ίσως σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα συγκεκριμένα εργαλεία, αν και φαινομενικά δε σχετίζονται άμεσα με αποφράξεις, είναι απαραίτητα προκειμένου να αποσυναρμολογήσετε τους μηχανισμούς των ειδών υγιεινής σας και να εντοπίσετε το βούλωμα στους αγωγούς σας.

Ο υδραυλικός σας πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει ένα κλειδί σωλήνων, το λεγόμενο κάβουρα ή σωληνοκάβουρα, αν και το εργαλείο αυτό δεν είναι τόσο διαδεδομένο, όπως ήταν κάποτε. Οι κάβουρες είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε σπειροειδή εξαρτήματα, όπως ένας κυλονδρικός σιδερένιος σωλήνες, καθώς αφενός σταθεροποιούν το κράτημά τους προκειμένου να τους ξεβιδώσετε, και αφετέρου, όταν ένας κάβουρας κρατά σταθερό ένα σωλήνα, απαιτεί λιγότερη δύναμη για να τον ξεβιδώσετε.

Αποφράξεις

Αποφράξεις

Το γαλλικό κλειδί είναι ένα ακόμα πρακτικό εργαλείο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Το γαλλικό κλειδί βγαίνει για λόγους πρακτικούς σε διάφορα μεγάθη και είναι πολύ χρήσιμο για την αφαίρεση μικρών εξαρτημάτων ενός μηχανισμού ή εξαρτημέτων που κάνουν γωνία και είναι δύσκολο να κρατήσετε σταθερά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για βιδώματα, αφαίρεση της κεφαλής του ντους και άλλες παρόμοιες εργασίες. Κυκλοφορεί επίσης και ένα νέο πιο ευέλικτο μοντέλο γαλλικού κλειδιού, το οποίο είναι ρυθμιζόμενου μεγέθους και επομένως μπορεί να «κουμπώσει» σχεδόν σε κάθε σωλήνα ή εξάρτημα.

Το κατσαβίδι είναι επίσης ένα εργαλείο βασικό για τον υδραυλικό και είναι καλό να υπάρχει στο νοικοκυριό σας. Δεν αρκεί να έχετε στην κατοχή σας μόνο ένα κατσαβίδι, αλλά είναι καλύτερα να έχετε διάφορα μοντέλα ποικίλων μεγεθών, λαβών και μυτών προκειμένου να επιλέξετε ποιο είναι πιο κατάλληλο για κάθε εργασία. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τα είδη υγιεινής έχουν πολλούς τύπους βίδας και χωρίς το κατάλληλο κατσαβίδι,δε θα μπορέσετε να τις ξεβιδώσετε.

Όταν οι σωλήνες δεν είναι και στην καλύτερή τους κατάσταση και όταν οι βίδες πεισματικά αρνούνται να ξεβιδωθούν, ο υδραυλικός πιθανώς θα χρειαστεί να τα κόψει. Αυτό δε θα γινόταν χωρίς ένα σιδεροπρίονο, το οποίο επίσης βγαίνει σε διάφορα μεγέθη και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τα υδραυλικά και όχι μόνο. Επίσης, λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους του και του ευέλικτου σχήματός του, το σιδεροπρίονο σας χρησιμεύει και σαν ένα συμπαγές υδραυλικό φίδι: αν αφαιρέστε τη λεπίδα του μπορείτε να το βάλετε σε σημεία των σωλήνων που δε φτάνετε με το χέρι.

Τέλος, είναι το κατσαβίδι Άλεν. Τα είδη υγιεινής μεγάλων εταιρειών συγκρατούνται από βίδες Άλεν, επομένως καλό είναι να υπάρχει στο οπλοστάσιό σας κι ένα ειδικό κατσαβίδι Άλεν (επιλέξτε ένα με πολλές επιλογές κατσαβιδιών διαφορετικού μεγέθους).

Αυτά είναι τα σημαντικότερα εργαλεία του επαγγελματία υδραυλικού. Εάν επιχειρείτε μόνοι σας σχετικά δύσκολες αποφράξεις ή επισκευές, τα περισσότερα απ’ αυτά λογικά θα τα χρειαστείτε.