ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Παρουσίαση βασικών υδραυλικών εργαλείων-23

Παρουσίαση βασικών υδραυλικών εργαλείων

Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε από κοντά και με περισσότερη λεπτομέρεια κάποια βασικά εργαλεία που ένας επαγγελματίας υδραυλικός χρησιμοποιεί για αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση χαλασμένων ειδών υγιεινής, για αποφράξεις, για απολυμάνσεις και κάθε είδους επισκευές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα έργο είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει χωρίς τα κατάλληλα υδραυλικά εργαλεία. Εάν κάνετε μόνοι σας αποφράξεις, απολυμάνσεις, καθαρισμούς και κάθε είδους επιδιορθώσεις, μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια από τα παρακάτω βασικά εργαλεία.

Θα δείτε ότι σχεδόν κάθε υδραυλικός κουβαλά συνέχεια μαζί του ένα πολύ σύνηθες εργαλείο, την πένσα, η οποία είναι χρήσιμη σχεδόν για κάθε εργασία και βγαίνει σε διάφορα μεγέθη. Παρά το γεγονός ότι η πένσα εξακολουθεί να είναι από τα πιο εύχρηστα εργαλεία, έχει τα τελευταία χρόνια αντικατασταθεί από μια ευέλικτη τανάλια ρυθμιζόμενου μεγέθους η οποία είναι είναι πιο ευέλικτη και γρήγορη. Είτε χρησιμοποιήσετε την κλασική πένσα είτε την τανάλια, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι τα εργαλεία αυτά είναι πιο αποτελεσματικά αν είναι σε ζεύγη. Δηλαδή, χρειάζεστε ένα για τη σταθεροποίηση του σωλήνα και ένα για να τον ξεβιδώσετε και όπως έχουμε ήδη αναφέρει το ξεβίδωμα των σωλήνων είναι κάτι που συχνά είναι χρήσιμο σε αποφράξεις και απολυμάνσεις σωληνώσεων. Η πένσα και η τανάλια είναι σχετικά εύκολες στη χρήση, και αν σας ανησυχεί μήπως χαράξουν τους σωλήνες σας, μπορείτε να τυλίξετε λίγη κολλητική ταινία στα άκρα τους.

Αποφράξεις

Αποφράξεις

Ένα άλλο συχνά χρησιμοποιούμενο υδραυλικό εργαλείο είναι το ειδικό κλειδί για νεροχύτες. Ένα τέτοιο κλειδί μπορεί να είναι πολύ βοηθητικό όταν θέλετε να αλλάξετε μια παλιά βρύση ή εξάρτημα στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο νεροχύτη ή πλυντήριο και ουσιαστικά πρόκειται για ένα κλειδί σύσφιξης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώσετε ή να σφίξετε εξαρτήματα σε δυσπρόσιτα σημεία. Είναι σημαντικό να προτιμήσετε ένα μοντέλο που σχηματίζει γωνία 90 μοιρών, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο εύχρηστο για εσάς. Η χρησιμότητα του κλειδιού αυτού μπορεί να φανεί ιδιαίτερα πολύτιμη και στις αποφράξεις, αφού όπως έχουμε πει, κάποιες αποφράξεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς αποσυναρμολόγησης των μηχανισμών που συγκροτούν τα είδη υγιεινής σας.

Αν οι σωλήνες σας είναι κατασκευασμένοι από χαλκό ή ενισχυμένοι με ανθρακονήματα, το πιθανότερο είναι ότι ο μηχανισμός που συγκρατεί τη βρύση ή το νεροχύτη σας αποτελείται από πολύ σφιχτά τοποθετημένες χοντρές βίδες, ουσιαστικά συμπιεσμένες πάνω στις σωληνώσεις σας. Αν προσπαθήσετε να τις αφαιρέσετε με ένα απλό κατσαβίδι, το πιθανότερο είναι ότι θα κάνετε ζημιά στους σωλήνες ή και θα τους καταστρέψετε τελείως. Εδώ έρχεται το ειδικό εργαλείο αποσυμπίεσης για τις βίδες των σωληνώσεων, το οποίο αφαιρεί εύκολα και γρήγορα τα εξαρτήματα αυτά.

Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουμε και άλλα βασικά εργαλεία ενός επαγγελματία υδραυλικού που θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμα και σε εσάς.