ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 € 24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Απόφραξη σιφωνιού

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ. Το σιφώνι είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο σύστημα του αποχετευτικού δικτύου. Λειτουργεί ως παγίδα της κακοσμίας που πηγάζει από τα λύματα και τις βρομιές της αποχέτευσης αλλά και ως παγίδα υλικών. Είναι κατά κάποιο τρόπο η μόνωση μεταξύ του εσωτερικού του σπιτιού και των σωληνώσεων του αποχετευτικού δικτύου. Ο μηχανισμός του σιφωνιού έχει το νοητό σχήμα του γράμματος U, και αυτό γιατί σε αυτή την καμπύλη υπάρχει πάντα κάποια ποσότητα νερού η οποία λειτουργεί ως φράγμα οσμών από την αποχέτευση.

Μηχανισμός σιφωνιού – Infographic

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΦΩΝΙΟΥ - Infographic

Κάθε αποχετευτικό σημείο του σπιτιού διαθέτει το σιφώνι του. Κάτω από το νιπτήρα και το νεροχύτη μπορείτε να δείτε τα σιφώνια ως ξεχωριστά συστήματα ενώ το σιφόνι της λεκάνης είναι στο κάτω μέρος της και αποτελεί μέρος της κατασκευής της. Τα σιφώνια δαπέδου είναι εκείνα τα στρογγυλά ανοίγματα στο πάτωμα τα οποία καλύπτει μία μεταλλική σχάρα. Σιφώνια δαπέδου θα βρούμε στις τουαλέτες και στα μπαλκόνια και αυτό γιατί είναι τα σημεία των κτιρίων που τα νερά ρέουν και στην επιφάνειά τους.

Είδη σιφωνιών

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Ο μηχανισμός του σιφωνιού βρίσκεται σε πολλαπλά σημεία στο σπίτι ενώ υπάρχουν διάφορα είδη ανάλογα με τη χρήση τους. Η κοινή τους λογική όμως είναι το σχήμα U στο οποίο υπάρχει πάντα ικανή ποσότητα νερού ώστε να απομονώνει την αποχέτευση από την ανθρώπινη επαφή.

Από τι βουλώνουν τα σιφώνια

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Εφόσον η ροή των νερών και των λυμάτων περνάει μέσα από τα σιφώνια είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να βουλώσουν, κυρίως αν δεν γίνεται καλή χρήση από τον άνθρωπο. Ανάλογα με την τοποθεσία του σιφωνιού μπορεί να βουλώσει από διάφορες αιτίες.

Σιφώνι μπανιέρας – ντουζιέρας

Τα σιφώνια στις μπανιέρες και στις ντουζιέρες βουλώνουν κυρίως από τρίχες που πέφτουν μαζί με το νερό κατά το λούσιμο των μαλλιών. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικό διχτάκι για τις τρίχες αλλά η τρίχα έστω και δύσκολα θα βρει το δρόμο της μαζί με το νερό προς την αποχέτευση.

Σιφώνι νιπτήρα

Εδώ τα πράγματα είναι πιο σύνθετα καθώς στο νιπτήρα πέφτουν πολλαπλά υλικά εκτός από τις τρίχες του ξυρίσματος. Κατά το πλύσιμο των δοντιών εκτός από τους αφρούς που κατεβαίνουν στο σιφώνι, υπολείμματα από την οδοντόκρεμα παραμένουν σε στέρεη μορφή και γλιστράνε προς το σιφώνι. Επίσης κρέμες ενυδατικές και περιποίησης προσώπου προσθέτουν το δικό τους χρώμα στα προστιθέμενα υλικά που επιβαρύνουν τις σωληνώσεις. Τα σαπούνια σε στέρεη μορφή αφήνουν οφθαλμοφανή τα κομματάκια που κολλάνε σε διάφορα σημεία του νιπτήρα. Τα ίχνη βαμβακιού από τα καθαριστικά προσώπου και τα ντεμακιγιάζ λειτουργούν προσθετικά με την πάροδο του χρόνου στα βουλώματα. Ο νιπτήρας όσο κι αν δείχνει παράλογο είναι μάλλον το πιο επιβαρυμένο σημείο υλικών που συμμετέχουν στο βούλωμα του σιφωνιού.

Σιφώνι νεροχύτη

Στην κουζίνα το μενού του βουλώματος περιλαμβάνει καμένα λάδια από το τηγάνισμα, λίπη και έλαια από την προετοιμασία των φαγητών. Επίσης μικρά κομμάτια από φλούδια ντομάτας (πατάτας, λαχανικών, φρούτων), τρίμματα ψωμιού. Και φυσικά διάφορα υπολείμματα από μακαρόνια και ρύζι, σκόνη καφέ, φύλλα από τσάι και ροφήματα κ.λ.π. Ο κατάλογος του νεροχύτη είναι μεγάλος αλλά με λίγη προσοχή και ένα διχτάκι στο άνοιγμα αποστράγγισης μειώνετε αρκετά τις πιθανότητες βουλώματος του σιφωνιού στο νεροχύτη.

Σιφώνι δαπέδου μπάνιου

Το σιφώνι του δαπέδου στο μπάνιο δέχεται τα βρόμικα νερά από το σφουγγάρισμα και τα νερά από το λούσιμο που φεύγουν από τη ντουζιέρα ή τη μπανιέρα. Ενδεχομένως και κάποιες λάσπες από παπούτσια. Όπως και να έχει, από το σιφώνι δαπέδου περνούν εσωτερικά και όλα τα νερά από το νιπτήρα και το μπάνιο πριν πάνε προς τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης του σπιτιού.

Σιφώνι δαπέδου ταράτσας και βεράντας

Ο κυριότερος εχθρός της αποχέτευσης στην ταράτσα και τη βεράντα είναι τα φύλλα. Αυτά αρχικά βουλώνουν το σιδερένιο φίλτρο που προστατεύει το σιφώνι. Κατόπιν θρυμματίζονται και πέφτουν μέσα στο σιφώνι. Η σκόνη επίσης και τα χώματα από τις γλάστρες είναι άλλος ένας παράγοντας που συμβάλλει στο βούλωμα του σιφωνιού.

Σιφώνι πλυντηρίου

Αυτό το σημείο είναι το λιγότερο ευπαθές καθώς το πλυντήριο διαθέτει φίλτρο στην έξοδο των βρόμικων νερών του. Αρκεί φυσικά να καθαρίζετε το φίλτρο του πλυντηρίου.

Τι μπορείτε να κάνετε πριν μας καλέσετε

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε κάποιους απλούς τρόπους ξεβουλώματος σιφωνιού, αν θέλετε να το επιχειρήσετε, πριν μας καλέσετε.

Απλά ζεστό νερό, για πουρί, λίπη και έλαια

Ρίξτε καυτό (όχι βραστό) νερό, σιγά-σιγά για να μην υπερχειλίσει και περιμένετε λίγα λεπτά. Επαναλάβετε ακόμα μερικές φορές, αν είναι ήπιο το βούλωμα θα ξεβουλώσει.

Ζεστό νερό, με υγρό πιάτων για πουρί, λίπη και έλαια

Σε μια κατσαρόλα με καυτό (όχι βραστό) νερό ρίξτε μία κουταλιά υγρό πιάτων. Χύσετε στην τρύπα του σιφωνιού το μίγμα, πάντα σιγά-σιγά και προσέξτε την υπερχείλιση. Περιμένετε λίγο και χύστε ξανά μία κατσαρόλα σκέτο ζεστό νερό.

Μαγειρική σόδα με ξίδι για πουρί, λίπη και έλαια

Ρίξτε ένα τέταρτο φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα στο σιφώνι και μετά ρίξτε άλλο ένα τέταρτο φλιτζάνι λευκού ξιδιού. Αφήσετε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, ρίξτε στο σιφώνι ζεστό νερό βρύσης.

Νύχι Απόφραξης και αποφρακτήρας για τρίχες και μικροαντικείμενα

Αυτό είναι ένα φθηνό εργαλείο σαν ραβδί με μικρούς γάντζους στις άκρες. Εισάγετε το νύχι απόφραξης στο σιφώνι. Όταν βρείτε αντίσταση τραβήξτε το πίσω αργά. Οι γάντζοι στο ραβδί θα πιάσουν τις τρίχες.

Ξεβούλωμα σιφωνίου με βεντούζα για συσσωματώσεις και μικρές μάζες

Η κλασική μέθοδος της βεντούζας είναι αρκετά αποτελεσματική ακόμα και για μικρές συσσωματώσεις από διάφορα υλικά. Καλύψτε πλήρως το άνοιγμα του σιφωνιού ώστε να μην εισέρχεται καθόλου αέρας. Ανακινείσετε τη βεντούζα με γρήγορες και απότομες κινήσεις πάνω-κάτω σε ύψος όχι παραπάνω των 3 εκατοστών. Επαναλάβετε πολλές φορές και δοκιμάστε ρίχνοντας νερό αν το σιφώνι ξεβούλωσε. Αν όλα πάνε καλά μπορείτε να ρίξετε στο τέλος αρκετό νερό για να καθαρίσει πλήρως.

Απόφραξη σιφωνιού από ειδικούς

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Πραγματοποιούμε αποφράξεις σιφωνιών με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και μεθόδους. Οι τεχνικοί μας είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι στις αποφράξεις. Διαθέτουμε μεγάλο στόλο επανδρωμένων οχημάτων και εξοπλισμένων με εργαλεία ειδικά και για τις δυσκολότερες αποφράξεις.

Όταν μας καλέσετε στο τηλεφωνικό μας κέντρο ένας γνώστης των αποφράξεων θα είναι έτοιμος να απαντήσει στις απορίες σας αλλά και να σας συμβουλεύσει για τις άμεσες ανάγκες σας. Διαβάστε παρακάτω για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουμε.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

Έλεγχος κατάστασης του σιφωνιού

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Αρχικά ο τεχνικός μας διενεργεί έλεγχο για την τρέχουσα κατάσταση του βουλώματος. Ποια είναι η αιτία, τι είδος βουλώματος είναι και σε πιο σημείο ακριβώς. Αποφασίζει την κατάλληλη μέθοδο επίλυσης του φράγματος ανάλογα με τη διάγνωση. Ενδεχομένως με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει να λύσει το πρόβλημα άμεσα χωρίς την επέμβαση εξειδικευμένου εργαλείου, αν φυσικά είναι ένα επιφανειακό και ήπιο φράξιμο.

Κύριο μέλημά μας είναι η ασφαλής εφαρμογή της απόφραξης έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα αλλά και να αποφευχθεί τυχόν υπερχείλιση βρόμικων νερών στο χώρο σας.

Υπηρεσίες για Αποφράξεις και Συντηρήσεις Αποχετεύσεων

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Χρήσιμα άρθρα από συνεργάτες

Τι δεν πρέπει να ρίχνουμε στα σιφώνια