ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

3 τρόποι για να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα – με ή χωρίς βεντούζα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ. Όταν η τουαλέτα σας βουλώνει είναι φυσιολογικό να προσπαθήσετε να την ξεβουλώσετε αρχικά ρίχνοντας πολύ νερό. Συχνά είναι το πρώτο που κάνουμε, όμως η συνεχόμενη ρίψη νερού πιθανότατα θα πλημμυρίσει την τουαλέτα σας.

Τι δεν πρέπει να ρίχνουμε στη λεκάνη – Infographic

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ - Infographic

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας (με ή χωρίς βεντούζα – έμβολο) για να διορθώσετε τη βουλωμένη τουαλέτα σας. Ξεκινήστε φορώντας ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει την παροχή νερού σε περίπτωση που χρειαστεί να περιορίσετε γρήγορα τη ροή του νερού.

Τι προκαλεί το φράξιμο;

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Όπως ο νεροχύτης της κουζίνας, έτσι κι οι αποχετεύσεις της τουαλέτας μπορεί να φράξουν. Οι συνήθεις ένοχοι είναι τα απόβλητα, ένα αντικείμενο, ή ακόμα και το χαρτί υγείας, τα οποία μπορεί να παγιδευτούν στην αποχέτευση.

Κοιτάξτε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή του μπάνιου σας και θα δείτε έναν σωλήνα με μια κάμψη που απομακρύνει τα απόβλητα και το νερό. Αυτό είναι το σιφόνι που ονομάζεται παγίδα και είναι σε σχήμα U.

Το ίδιο σχήμα είναι ενσωματωμένο στην πορσελάνη της τουαλέτας σας, γι’ αυτό όταν προσπαθείτε να ξεπλύνετε το φράγμα μέσα από την παγίδα της τουαλέτας, προσπαθείτε να μετακινήσετε το φράγμα μέσα από την κάμψη, όπως ακριβώς κάνει η πίεση ενός ξεπλύματος όταν η τουαλέτα σας λειτουργεί τακτικά.

Πώς να ξεβουλώσετε με ένα έμβολο (βεντούζα)

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Ένα καλό έμβολο είναι το κλειδί. Βεβαιωθείτε ότι το δικό σας είναι είτε σε σχήμα καμπάνας είτε φουσκωμένο με μια αναδιπλούμενη κυλινδρική προέκταση στο κάτω μέρος. Τα τυπικά σχήματα εμβόλου κυπέλλου δε θα σας βοηθήσουν, καθώς δε θα δημιουργήσουν επαρκή αναρρόφηση. Επιπλέον, αν διπλώσετε το τεμάχιο επέκτασης, θα έχετε ένα τυπικό έμβολο κυπέλλου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αποχετεύσεις νεροχύτη ή μπανιέρας.

 1. Περάστε το έμβολό σας κάτω από ζεστό νερό για να μαλακώσει το λάστιχο. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ισχυρής σφράγισης.
 2. Τοποθετήστε το έμβολο έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως το άνοιγμα της λεκάνης στο κάτω μέρος, βυθίζοντάς το ιδανικά εντελώς μέσα στο νερό. Διατηρήστε αυτή τη σφράγιση καθ’ όλη τη διάρκεια της βύθισής σας.
 3. Αρχίστε να βυθίζετε το έμβολο στην τουαλέτα αργά, καθώς οι πρώτοι γύροι θα είναι κυρίως αέρας και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του νερού για να απομακρύνετε το βούλωμα. 
 4. Τώρα σπρώξτε προς τα κάτω όσο περισσότερο μπορείτε και στη συνέχεια τραβήξτε απότομα προς τα πάνω. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση  όσες φορές χρειάζεται για να αποστραγγίσετε με επιτυχία την τουαλέτα και να είστε υπομονετικοί. Μπορεί να χρειαστούν μερικές επαναλείψεις βυθίσεων για να δείτε αποτελέσματα. 
 5. Ξεπλύνετε για να ελέγξετε αν η τουαλέτα αδειάζει ξανά κανονικά. Εάν δεν αδειάζει, το φράξιμο μπορεί να είναι πιο βαθύ.

Πώς να αποφράξετε με διαλύματα καθαρισμού

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Εάν το έμβολο δεν έχει αποτέλεσμα, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές απλές λύσεις καθαρισμού για να διορθώσετε το φράξιμο. Το σαπούνι πιάτων μπορεί να βοηθήσει στη λίπανση της αποχέτευσης έτσι ώστε το φράγμα να μπορεί να μαλακώσει, ενώ η μαγειρική σόδα και το ξύδι μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση ενός φράγματος.

Σαπούνι και νερό

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

 1. Προσθέστε μισό φλιτζάνι σαπούνι πιάτων στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά.
 2. Ξεπλύνετε για να δείτε αν το σαπούνι καθάρισε το φράγμα. 
 3. Εάν το σαπούνι πιάτων δεν έκανε τη δουλειά, προσθέστε ζεστό νερό. Ρίξτε το νερό από ψηλά, αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία πίεσης και μαζί με το σαπούνι πιάτων, απομακρύνετε το φράγμα. Σημείωση: μην προσθέτετε βραστό νερό γιατί μπορεί να σπάσει η πορσελάνη. Το ζεστό νερό από το στόμιο της μπανιέρας είναι η ιδανική θερμοκρασία. 
 4. Ξεπλύνετε για να ελέγξετε ότι η τουαλέτα αδειάζει κανονικά για άλλη μια φορά.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

 1. Βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη της τουαλέτας είναι μισογεμάτη με νερό. Προσθέστε ή αφαιρέστε νερό, ανάλογα με το πού είναι η στάθμη. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερχείλισης, διότι το διάλυμα αφρίζει..
 2. Προσθέστε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο μπολ.
 3. Ρίξτε σιγά σιγά 1 φλ ξύδι (λευκό ή μηλίτη) και το διάλυμα θα αρχίσει να αφρίζει.
 4. Αφήστε να καθίσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα. 
 5. Ελέγξτε ότι η τουαλέτα αδειάζει ξανά κανονικά. Εάν η τουαλέτα εξακολουθεί να μην αποστραγγίζει, μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές ακόμη ή αφήστε το διάλυμα να καθίσει όλη τη νύχτα.

Πώς να ξεβουλώσετε με ένα φίδι τουαλέτας (ατσαλίνα)

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Το φιδάκι τουαλέτας είναι ένα μακρύ μεταλλικό καλώδιο που το τυλίγετε στην παγίδα της τουαλέτας για να μαζέψετε το υλικό που προκαλεί το φράξιμο. Θα ακούσετε τις λέξεις φίδι τουαλέτας και κοχλίας τουαλέτας που χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, αλλά το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτά τα εργαλεία που διαφέρουν από ένα τυπικό φίδι υδραυλικών είναι ότι έχουν μια προστατευτική ελαστική επίστρωση γύρω από το μέταλλο. Το μέταλλο σε ένα φίδι που δεν έχει σχεδιαστεί ειδικά για τουαλέτες μπορεί να καταστρέψει την πορσελάνη, γι’ αυτό αν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσετε μια συρμάτινη κρεμάστρα ως αυτοσχέδιο φίδι τουαλέτας απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. 

Πότε να καλέσετε έναν επαγγελματία

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Εάν η τουαλέτα εξακολουθεί να μην ξεπλένει κανονικά ή δεν αισθάνεστε άνετα χρησιμοποιώντας την ατσαλίνα, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν ειδικό αποχετεύσεων. Εάν καλέσετε ειδικό και είχατε οποιοδήποτε πρόβλημα με τις παραπάνω μεθόδους, ζητήστε του να σας δείξει μερικά από τα βασικά, όπως πού να κλείσετε την παροχή νερού, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά εάν αντιμετωπίσετε άλλο φράξιμο.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας να κάνουμε απόφραξη σε οποιαδήποτε αποχέτευση. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Το βούλωμα της λεκάνης της τουαλέτας οφείλεται κυρίως στην απροσεξία και την άγνοια. Δυστυχώς υπάρχει η αίσθηση ότι τα ρευστά αποφάγια (σούπα, φιδές, σάλτσες) μπορούν να πετάγονται μέσα στη λεκάνη κάτι το οποίο είναι αρκετά επιβαρυντικό για την αποχέτευση της λεκάνης. Τα δε υλικά που πέφτουν στο εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας, είναι διάφορα. Την πρώτη θέση κατέχουν τα μωρομάντηλα ενώ δεύτερα σε κατάταξη είναι τα κρεμαστά αποσμητικά. Άλλα παραδείγματα αποτελούν οι τρίχες, οι πάνες, οι σερβιέτες, το χαρτί τουαλέτας, τα καλλυντικά και τα σαπούνια. Επιπρόσθετα πολλά άτομα έχουν τη συνήθεια να τελούν άδειασμα της άμμου της γάτας τους μέσα στη λεκάνη ή να πετάνε τις τρίχες των κατοικίδιων τους ύστερα από το μπάνιο ή το κούρεμα. Επιπλέον, τα παιδιά μικρής ηλικίας συνηθίζουν να ρίχνουν πολλές φορές διάφορα αντικείμενα όπως για παράδειγμα μικρά παιχνίδια.

Υπάρχουν μερικές απλές πρακτικές που ενδεχομένως να αποφράξουν τη λεκάνη. Αυτές οι μέθοδοι επεμβαίνουν επιφανειακά και προσωρινά.
Χρήση απορρυπαντικών ή οξέων. Χρειάζεται προσοχή αυτή η μέθοδος γιατί η υπερβολή μπορεί δημιουργήσει φθορά στις σωληνώσεις.
Χρήση βεντούζας για επιπόλαια προβλήματα φραγής.
Σύρμα για συλλογή μικρών αντικειμένων.

 • Χρησιμοποιήστε ένα έμβολο τουαλέτας (βεντούζα).
 • Ρίξτε ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων στη λεκάνη.
 • Χρησιμοποιήστε ξύδι, μαγειρική σόδα και ζεστό νερό.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να μην τραβήξετε καζανάκι για δεύτερη φορά. Αν αναγκάσετε την τουαλέτα να ξεπλυθεί ξανά, απελευθερώνονται γαλόνια νερού στη λεκάνη της τουαλέτας και θα προκληθεί υπερχείλιση. Μια δεύτερη έκπλυση θα επιβαρύνει επιπλέον το τρέχον πρόβλημά σας. Θυμηθείτε: μην τραβήξετε καζανάκι για δεύτερη φορά σε βουλωμένη λεκάνη!