ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πως να ξεβουλώσετε τη μπανιέρα σας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ. Το βούλωμα μπανιέρας είναι ένα κοινό πρόβλημα που όλοι έχουμε βιώσει. Στην αρχή, η μπανιέρα αρχίζει να αδειάζει πιο αργά, αλλά υποθέτουμε ή προσδοκούμε ότι το πρόβλημα θα φύγει. Όμως, μέρα με τη μέρα πάει όλο και χειρότερα έως ότου κάποια στιγμή ανακαλύψουμε ότι είναι έχει μπλοκάρει εντελώς.

Είναι κατανοητό ότι δεν θέλετε να καλέσετε κάποιον τεχνικό με το πρώτο σημάδι μιας απόφραξης. Αλλά δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να γεμίσει η μπανιέρα με λιμνάζοντα νερά ώστε να αναλάβετε δράση. Δείτε λοιπόν πώς να ξεβουλώσετε μόνοι σας την αποχέτευση της μπανιέρας σας.

Εφαρμογή ξεβουλώματος με τη σειρά

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Για το ξεβούλωμα της αποχέτευσης της μπανιέρας σας, υπάρχουν πολλές επιλογές. Εδώ, θα τις δούμε από την πιο εύκολη και λιγότερο δραστική μέχρι την τελευταία λύση.

Η εφαρμογή του ξεβουλώματος μπορεί να γίνει με τη σειρά των παρακάτω επιλογών. Αν τελικά δεν καταφέρετε να ξεβουλώσετε την μπανιέρα σας, μπορείτε να καλέσετε ένα εξειδικευμένο τεχνικό μας. Αυτές οι τεχνικές είναι ίδιες για κάθε είδους μπανιέρα, συμπεριλαμβανομένων των γωνιακών μπανιερών αλλά και των ανεξάρτητων μπανιερών.

Καθαρίστε τα σουρωτήρια και τα πώματα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Πολλές αποχετεύσεις έχουν κάποιο είδος καλύμματος που επιτρέπει στο νερό να περάσει αλλά εμποδίζει τα μεγαλύτερα αντικείμενα να εισέλθουν από την οπή αποστράγγισης (τρύπα της μπανιέρας). Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι τα μαλλιά και γενικότερα οι τρίχες μπορεί να μπλέκουν μέσα τους, εμποδίζοντας τελικά να περάσει το νερό. Φυσικά αυτή είναι και η λειτουργία τους, να κρατάνε δηλαδή τις τρίχες, απλά θέλουν καθάρισμα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εφόσον η αποχέτευσή σας δείχνει σημάδια βουλώματος είναι να καθαρίσετε αυτό το κάλυμμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε οποιοδήποτε σουρωτήρι ή πώμα έχει η αποχέτευσή σας και να καθαρίσετε τυχόν συσσωρευμένες τρίχες. Εάν το κάλυμμα δεν έχει βίδα, μπορείτε απλώς να το σηκώσετε και να το καθαρίσετε. Αν το κρατάει στη θέση του κάποια βίδα, μπορείτε να το ξεβιδώσετε και να το καθαρίσετε.

Τοποθετήσετέ το πάλι στη θέση του. Ρίξτε λίγο νερό για να το δοκιμάσετε. Εάν το νερό στραγγίζει όπως πρέπει, έχετε λύσει το πρόβλημα. Αν όχι, μπορείτε να προχωρήσετε στη επόμενη τεχνική.

Ξεβούλωμα μπανιέρας με Νύχι Αποστράγγισης

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Εάν ο καθαρισμός του φίλτρου ή του πώματος δεν έχει αποτέλεσμα, το επόμενο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το λεγόμενο «νύχι αποστράγγισης». Αυτό είναι ένα φθηνό εργαλείο που είναι σας ένα ραβδί καλυμμένο με μικρούς γάντζους με τους οποίους ξεμπλοκάρει τις αποχετεύσεις της μπανιέρας. Φυσικά μιλάμε πάντα για επιφανειακά βουλώματα όχι βαθύτερα των 50-80 εκατοστών.

Αφαιρέστε το φίλτρο ή το πώμα όπως πριν και σπρώξτε το νύχι αποστράγγισης στην αποχέτευση. Σπρώξτε το όσο περισσότερο μπορείτε και μετά τραβήξτε το ξανά αργά προς τα έξω. Οι γάντζοι στο ραβδί θα πιάσουν τυχόν συστάδες μαλλιών, επιτρέποντάς σας να τις τραβήξετε έξω με το ραβδί.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές έως ότου δεν βγάζετε πλέον συστάδες μαλλιών ή ενδεχομένως και λίγο πουρί. Τέλος, μπορείτε να βάλετε ξανά το πώμα ή το φίλτρο στη θέση τους και να ρίξετε λίγο νερό για να δείτε εάν το μπλοκάρισμα έχει ξεβουλώσει. Αν όχι, μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη μέθοδο.

Ξεβούλωμα μπανιέρας με Μαγειρική σόδα και ξίδι

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Η επόμενη τεχνική που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνει να ρίχνετε ζεστό νερό στην αποχέτευση με ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού.

Πρώτα, ζεστάνετε νερό, το πολύ έως 80 βαθμούς Κελσίου, και ρίξτε το όλο στην αποχέτευση της μπανιέρας. Αν η τύχη είναι με το μέρος σας, μόνο το ζεστό νερό θα είναι αρκετό για να μετατοπίσει το μπλοκάρισμα.

Αν όχι, στη συνέχεια, ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στην αποχέτευση. Περιμένετε 15 ή 20 λεπτά για να δράσει το μείγμα.

Ζεστάνετε πάλι νερό, ρίξτε το στην τρύπα και περιμένετε να στραγγίξει το νερό. Ρίξτε λίγο νερό για να δείτε αν έχει δουλέψει. Μπορείτε αν θέλετε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές. Εάν όχι, μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη τεχνική.

Ξεβούλωμα μπανιέρας με Βεντούζα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Εάν το μείγμα μαγειρικής σόδας, ξιδιού και ζεστού νερού δεν λύσει το πρόβλημα, ακόμη και μετά από μερικές προσπάθειες, το μπλοκάρισμα είναι πιθανώς πιο σοβαρό και η συσσώρευση πιο συμπαγής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειάζεται λίγη περισσότερη δύναμη – επομένως το επόμενο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι ένα καλό παλιομοδίτικο έμβολο μπάνιου (Βεντούζα).

Μπορείτε εύκολα να αποφράξετε την αποχέτευση της μπανιέρας σας με ένα τυπικό έμβολο τύπου κυπέλλου, αλλά πρέπει πρώτα να σφραγίσετε την αποχέτευση υπερχείλισης. Οι μπανιέρες έχουν ουσιαστικά δύο αποχετεύσεις. Υπάρχει το γνωστό στο κάτω μέρος της μπανιέρας που κλείνεις για να γεμίσεις τη μπανιέρα με νερό. Αλλά υπάρχει επίσης ένα ψηλότερα στο μπροστινό τοίχωμα της μπανιέρας σε ευθεία με το στόμιο της βρύσης και την κάτω αποχέτευση. Αυτό το ονομάζουν αποχέτευση υπερχείλισης (ή τρύπα υπερχείλισης).

Πώς λειτουργεί το σύστημα υπερχείλισης

Μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει ποτέ την αποχέτευση υπερχείλισης επειδή πολλά από αυτά μοιάζουν με συμπαγή μεταλλικό δίσκο και όχι με διάτρητο κάλυμμα αποχέτευσης. Αλλά αν κοιτάξετε κάτω από το κάτω άκρο του δίσκου, θα δείτε ότι έχει ένα άνοιγμα. Αυτό είναι ένα μυστικό πέρασμα όπου μπορεί να πάει το νερό αν κατά λάθος γεμίσετε υπερβολικά τη μπανιέρα. Ορισμένες αποχετεύσεις υπερχείλισης έχουν ορατές τρύπες ή άλλα χαρακτηριστικά, αλλά όλες κάνουν το ίδιο πράγμα.

Το νερό που εισέρχεται στην αποχέτευση υπερχείλισης πηγαίνει σε έναν σωλήνα που τροφοδοτείται στην κύρια αποχέτευση της μπανιέρας. Αυτό παρουσιάζει ένα πρόβλημα όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε βεντούζα για την απόφραξη της μπανιέρας. Οι βεντούζες λειτουργούν με ισχύ αναρρόφησης και η αποχέτευση υπερχείλισης (η οποία δεν κλείνει, για προφανείς λόγους) λειτουργεί ως μεγάλος αεραγωγός ώστε να αδρανοποιεί την αναρρόφηση. Επομένως, πρέπει να σφραγίσετε το άνοιγμα υπερχείλισης πριν ξεκινήσετε να εργαστείτε με τη βεντούζα. Ο καλύτερος τρόπος για να σφραγίσετε μια υπερχείλιση είναι να την καλύψετε με κάποια αδιάβροχη κολλητική ταινία ή μονωτική ταινία κάποιο βρεγμένο πανί.

Εφαρμογή βεντούζας

Αρχικά ρίξετε στη μπανιέρα νερό να φθάσει σε ύψος περίπου 10 πόντων. Η χρήση ζεστού νερού αντί κρύου μπορεί επίσης να βοηθήσει λίγο. Τοποθετήσετε τη βεντούζα πάνω από την τρύπα, σπρώξτε τη προς τα κάτω και τραβήξτε τη αρκετές φορές.

Ο στόχος είναι να μετατοπίσετε το μπλοκάρισμα με τη δύναμη της αναρρόφησης, οπότε όσο πιο δυναμικά το κάνετε, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι. Οι αρχικές κινήσεις μπορούν να είναι πιο ήπιες γιατί ενδεχομένως να ξεμπλοκάρει εύκολα. Επίσης η υπερβολική πίεση ίσως να φθείρει την στατικότητα των παλαιών ή χαλαρών σιφονιών.

Εάν λειτουργεί, τότε συστάδες από μαλλιά και άλλη βρομιά θα βγαίνουν από την τρύπα. Όταν συμβεί αυτό, βγάλτε τα από τη μπανιέρα για να μην ξαναμπούν στην τρύπα και την μπλοκάρετε ξανά.

Επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές. Πιθανότατα θα είναι αρκετά προφανές αν τα καταφέρετε, επειδή θα δείτε τις στήλες των μαλλιών να βγαίνουν από την τρύπα και να μπαίνουν στην μπανιέρα. Εάν λειτουργεί, αφού αφαιρέσετε το μπλοκάρισμα, το νερό θα ρέει στην αποστράγγιση πάλι κανονικά.

Εάν λειτουργεί μερικώς, μπορείτε να εφαρμόσετε ξανά τη μέθοδο της μαγειρικής σόδας με το ξίδι και μετά τη βεντούζα ξανά αρκετές φορές.

Ξεβούλωμα μπανιέρας με Χημικά προϊόντα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα χημικό καθαριστικό αποχέτευσης. Αυτό θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση. Τα χημικά προϊόντα περιέχουν ισχυρές χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και που επίσης θα αποδυναμώσουν το σύστημα αποχέτευσης της μπανιέρας σας

Επιλέξτε ένα προϊόν που είναι ειδικά κατασκευασμένο για μπανιέρες, λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας όπως τα να φοράτε γάντια, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κάντε αυτό που αναγράφεται στην ετικέτα στο μπουκάλι.

Αφαιρέσετε το στάσιμο νερό, ρίξετε το προϊόν στην αποχέτευση και περιμένετε για τον χρόνο που γράφουν οι οδηγίες στη φιάλη. Αφού περάσει ο χρόνος, ρίξετε λίγο νερό στην μπανιέρα για να δείτε αν στραγγίζει.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όποτε μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΛΕΚΑΝΗΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΙΠΤΗΡΑ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΕΡΟΧΥΤΗ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΣΙΦΟΝΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΦΡΕΑΤΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Υπηρεσίες για Αποφράξεις και Συντηρήσεις Αποχετεύσεων

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Χρήσιμα άρθρα από συνεργάτες

Ξεβούλωμα μπανιέρας