ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πώς να αποφράξετε οποιαδήποτε αποχέτευση

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Όλα τα αποχετευτικά συστήματα βουλώνουν κάποια στιγμή, δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε. Θα σας δείξουμε πώς να καθαρίζετε τα επίμονα φράγματα σε νεροχύτη κουζίνα, μπανιέρα, τουαλέτα και αποχέτευση δαπέδου. Αυτές οι δοκιμασμένες τεχνικές θα απομακρύνουν σχεδόν κάθε φράξιμο. Εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε ένα φράξιμο μετά από μερικές προσπάθειες καλό είναι να αναθέσετε την εργασία σε μια εταιρεία καθαρισμού αποχέτευσης. Η άσκηση υπερβολικής δύναμης μπορεί να βλάψει μόνιμα ένα σωλήνα ή ένα εξάρτημα. Έτσι λοιπόν, τα περισσότερα εξειδικευμένα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των βουλωμάτων είναι οικονομικά και είναι διαθέσιμα σε οποιοδήποτε κατάστημα σιδηρικών ή υδραυλικών ειδών.

Πώς να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Προσπαθώντας να ξεβουλώσετε ένα φράξιμο μέσα από μια λεκάνη τουαλέτας με έμβολο (βεντούζα) μπορεί συχνά να επιδεινώσει το πρόβλημα. Γι΄ αυτό, δημιουργήστε ένα σφράγισμα και πιέστε αργά προς τα κάτω το έμβολο πριν το τραβήξετε απότομα προς τα πίσω. Η αναρρόφηση μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε το φράγμα προς τα πάνω προς το μπολ της λεκάνης, σπάζοντας το μπλοκάρισμα και επιτρέποντας στη βαρύτητα να κυριαρχήσει. Για επίμονα φράγματα, ένα έμβολο μπορεί να μη σας φανεί χρήσιμο. Αντίθετα, ένα εργαλείο που ονομάζεται ατσαλίνα ή κοχλίας και χωράει μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας, επιτρέπει στο χρήστη να περάσει ένα καλώδιο μέσα από την τουαλέτα χωρίς να χαράξει την επίστρωση. Αυτοί οι κοχλίες μπορούν να αποκόψουν τα φράγματα ή να αγκιστρώσουν το φράγμα και να το τραβήξουν πίσω μέσα από το μπολ της λεκάνης.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Πώς να ξεβουλώσετε ένα νιπτήρα τουαλέτας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Τα έμβολα είναι εξαιρετικά στο να αποφράζουν νιπτήρες/νεροχύτες, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη σωστή τεχνική. Οι περισσότεροι νιπτήρες τουαλέτας έχουν υπερχειλίσεις περίπου 2,5 εκατοστά από το χείλος και η βύθιση συχνά έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή της πίεσης μέσω της υπερχείλισης αντί να πιέζει το φράξιμο. Καλύψτε αυτήν την τρύπα με ένα πανί και πιέστε με το χέρι ενώ βυθίζετε για να επωφεληθείτε από την υδραυλική πίεση. Όταν το έμβολο δεν λειτουργεί, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι αποστράγγισης ή ατσαλίνα. Για να χρησιμοποιήσετε ατσαλίνα, αφαιρέστε το αναδυόμενο συγκρότημα στο νεροχύτη και τοποθετείστε απαλά το σύρμα στην αποχέτευση ενώ στριφογυρίζετε τη λαβή. Μόλις η ατσαλίνα προχωρήσει λίγο, προωθήστε λίγο περισσότερο καλώδιο από την ατσαλίνα και συνεχίστε. Αυτό θα σπάσει το φράξιμο και θα το σπρώξει μέσα από το σωλήνα. Για μπάνια με διπλούς νεροχύτες, βρείτε κάτω από τους νεροχύτες την αποχέτευση και ξεβιδώστε πρώτα το σωλήνα U για να ξεβουλώσετε τον κάθε νεροχύτη χωριστά και να βρείτε ακριβώς πού είναι η φραγή.

Πώς να αποφράξετε μια μπανιέρα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Όταν χρησιμοποιείτε μία βαντούζα στην αποχέτευση του ντους, ισχύει το ίδιο με τους νεροχύτες. Καλύψτε την υπερχείλιση. Ο ευκολότερος τρόπος  για να σφραγίσετε την υπερχείλιση είναι να αφαιρέσετε την τάπα, να τοποθετήσετε ένα πανί πάνω από την τρύπα και να ασκήσετε πίεση με το χέρι. Αυτό θα επιτρέψει στο έμβολο να αυξήσει την πίεση στο σύστημα αποστράγγισης και  να σπρώξει το φράξιμο. Όταν το έμβολο δε λειτουργεί, χρησιμοποιείστε την ατσαλίνα μέσα από το άνοιγμα της υπερχείλισης και προς τα κάτω στο σύστημα αποχέτευσης.

Οι νεροχύτες, οι μπανιέρες και οι ντουζιέρες περνούν σε μεγαλύτερους σωλήνες αποχέτευσης και αυτοί οι σωλήνες μερικές φορές βουλώνουν επίσης. Ωστόσο, η καλή εγκατάσταση υπαγορεύει να υπάρχει εγκατεστημένο εξάρτημα καθαρισμού σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης των σωληνώσεων. Απλώς αφαιρέστε το καπάκι με μια πένσα ή ένα κλειδί και χρησιμοποιήστε αυτήν την πρόσβαση για να καθαρίσετε το φράγμα. Ένας τρόπος για να ξεβουλώσετε έναν σωλήνα είναι να χρησιμοποιήσετε μία μεγαλύτερη ατσαλίνα. Αυτές οι ατσαλίνες είναι πιο ισχυρές, μακρύτερες και συχνά έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν το φράξιμο ή να το αγκριστρώσουν. Απλώς περάστε την ατσαλίνα μέσα από την αποχέτευση και να συνεχίστε να τη βυθίζετε μέχρι να καθαρίσει το φράγμα.

Συμβουλή: Εάν μπορείτε ρίξτε νερό μέσα στους σωλήνες ενώ βυθίζετε την ατσαλίνα στην αποχέτευση. Αυτό θα επιτρέψει στην πρόσφατη συσσώρευση λυμάτων να ξεπλυθεί, αντί απλώς να επανέλθει στη θέση της. Υπάρχουν επίσης κύστες καθαρισμού αποχέτευσης που έχουν δύναμη να καθαρίσουν τα φράγματα. Αυτές οι κύστες από καουτσούκ αγκιστρώνονται στο άκρο ενός εύκαμπτου σωλήνα και χωρούν μέσα σε ένα στόμιο καθαρισμού. Καθώς ο εύκαμπτος σωλήνας γεμίζει την κύστη, διαστέλλεται για να σφραγίσει τον σωλήνα. Στην άκρη της κύστης υπάρχει μια τρύπα που εκτοξεύει νερό στον σωλήνα αποστράγγισης, πιέζοντας τον έως ότου το φράξιμο δεν έχει που να πάει παρά μόνο προς τα εμπρός και μέσα από το σύστημα. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το σύστημα μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε παλαιότερους σωλήνες.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Πώς να καθαρίσετε μια αποχέτευση δαπέδου

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Σε πολλά υπόγεια, γκαράζ και δωμάτια πλυντηρίων υπάρχουν αποχετεύσεις δαπέδου που απομακρύνουν τα λύματα από κεντρικά κλιματιστικά, πλυντήρια ρούχων, θερμοσίφωνες και αυτοκίνητα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι αποχετεύσεις συλλέγουν μεγάλες ποσότητες αφρού σαπουνιού, χνούδι πλυντηρίου, άμμο και γλοιώδη βακτήρια που κρυσταλλώνονται μέσα στο μακρύ σωλήνα αποχέτευσης. Για να ξεβουλώσετε αυτά τα σκληρά μπλοκαρίσματα, θα χρειαστείτε τον επιπλέον μηχανισμό ενός ηλεκτρικού κοχλία που καθαρίζει το φράξιμο .

 • Νοικιάστε ένα τρυπάνι ρεύματος με καλώδιο τουλάχιστον 15 μέτρα. Ξεκινήστε αφαιρώντας το φίλτρο που καλύπτει την οπή αποστράγγισης.
 • Στη συνέχεια, βρείτε το βύσμα καθαρισμού στο πλάι της αποστράγγισης.
 • Αφαιρέστε το βύσμα με ένα κλειδί. Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε την παγίδα και να τροφοδοτήσετε το καλώδιο απευθείας στον σωλήνα.
 • Εάν η αποχέτευση δεν έχει βύσμα καθαρισμού, θα πρέπει να περάσετε το καλώδιο μέσα από την παγίδα. Αυτή είναι μια κάπως πιο δύσκολη προσέγγιση.
 • Συνδέστε τον κοχλία ρεύματος και τοποθετήστε τον κοντά στην αποχέτευση. Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με διακόπτη πεντάλ, αφήνοντας και τα δύο χέρια ελεύθερα για να καθοδηγούν το καλώδιο.
 • Περάστε αρκετά μέτρα καλωδίου στο σωλήνα αποστράγγισης. Ρυθμίστε τον κινητήρα για περιστροφή δεξιόστροφα και, στη συνέχεια, πατήστε το διακόπτη για να ξεκινήσει η περιστροφή του καλωδίου.
 • Σπρώξτε το καλώδιο στον σωλήνα μέχρι να νιώσετε αντίσταση ή να ακούσετε τον κινητήρα να αρχίζει να βουλιάζει.
 • Σταματήστε τον κινητήρα, αντιστρέψτε την περιστροφή και αφαιρέστε μερικά μέτρα από το καλώδιο.
 • Επιστρέψτε στη δεξιόστροφη περιστροφή και τροφοδοτήστε το καλώδιο πιο κάτω στο σωλήνα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία εμπρός και πίσω μέχρι να απομακρυνθεί το φράξιμο.
 • Βγάλτε το καλώδιο και ξεπλύνετε το σωλήνα αποχέτευσης ρίχνοντας αρκετούς κουβάδες ζεστό νερό. Εάν το νερό εξακολουθεί να αποστραγγίζεται αργά, περάστε περίπου 1 μέτρο καλώδιο απευθείας κάτω από την παγίδα.
 • Πριν αντικαταστήσετε το βύσμα καθαρισμού, τυλίξτε ταινία τεφλόν γύρω από τις κλωστές του. Αυτό θα διευκολύνει το ξεβίδωμα του βύσματος στο μέλλον. Προσοχή: Η αποτυχία αντικατάστασης του βύσματος καθαρισμού θα επιτρέψει στα επικίνδυνα αέρια αποχέτευσης να εισχωρήσουν στο σπίτι.
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Χημικά προϊόντα απόφραξης

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Τα χημικά προϊόντα αφαίρεσης φράγματος είναι πραγματικά κατάλληλα μόνο για περιστασιακή χρήση σε αργές αποχετεύσεις, καθώς δεν είναι αποτελεσματικά έναντι των πραγματικών φραγμών. Στην πραγματικότητα, η έκχυση υγρού απόφραξης σε μια αποχέτευση μπορεί να είναι επικίνδυνη, σε αντίθεση με το έμβολο ή την ατσαλίνα. Επίσης, τα χημικά υλικά αφαίρεσης φραγμάτων είναι επιβλαβή για το περιβάλλον και μπορούν να καταστρέψουν τους μεταλλικούς σωλήνες, δημιουργώντας φθορές στις αποχετεύσεις και να φθάσουν μέχρι το πάτωμα του σπιτιού.

Εργαλεία που θα χρειαστείτε για να αποφράξετε μια αποχέτευση

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

 1. Το πρώτο εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε όταν προκύψει πρόβλημα είναι ένα έμβολο (βεντούζα). Αυτό το εργαλείο μπορεί να καθαρίσει τα φράγματα εύκολα από νεροχύτες, μπανιέρες και τουαλέτες. Σε κάθε σπίτι πρέπει να υπάρχει ένα έμβολο.
 2. Για να αφαιρέσετε τα φράγματα που βρίσκονται πιο κάτω από το σωλήνα αποχέτευσης, χρησιμοποιήστε ατσαλίνα (φίδι υδραυλικού). Η ατσαλίνα έχει ένα μακρύ εύκαμπτο καλώδιο και στο επάνω μέρος είναι εφοδιασμένη με μανιβέλα χειρός. Οι κοχλίες καλωδίων διατίθενται σε μήκη έως και 30 μέτρα, αν και ένα μοντέλο 7,5 μέτρων θα είναι αρκετό για τα περισσότερα οικιακά φράγματα.
 3. Ο κοχλίας είναι ειδικά κατασκευασμένος για να ξεβουλώνει λεκάνες τουαλέτας. Επίσης, είναι εξοπλισμένος με μανιβέλα χειρός, αλλά αντί για καρούλι, το καλώδιο είναι εγκλωβισμένο σε έναν άκαμπτο άξονα. Το άκρο του κοχλία είναι λυγισμένο σε μια γωνία για να χωράει ακριβώς στις σφιχτές καμπύλες μιας παγίδας τουαλέτας.
 4. Για ένα πολύ μεγάλο βούλωμα ή ένα βούλωμα που είναι αρκετά βαθιά, νοικιάστε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι. Αυτό το μηχάνημα (βασικά ένας μεγάλος κοχλίας καλωδίου που τροφοδοτείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα) είναι πολύ αποτελεσματικό στο να κόβει σχεδόν οποιοδήποτε φράγμα, ακόμη και μπλεγμένες ρίζες δέντρων. Πριν νοικιάσετε έναν ηλεκτρικό κοχλία, βεβαιωθείτε ότι ο αντιπρόσωπος ενοικίασης σας δείχνει πώς να διανείμετε και να ανακτήσετε με ασφάλεια το καλώδιο..


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας για οποιοδήποτε ξεβούλωμα αποχέτευσης. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Στους σωλήνες της αποχέτευσης ένας τακτικός καθαρισμός είναι σίγουρα η καλύτερη πρόληψη ώστε τα μικρά προβλήματα να μην γίνονται μεγάλα. Με τον προληπτικό καθαρισμό το αποχετευτικό δίκτυο παραμένει μόνιμα καθαρό χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα από συσσωρεύσεις μαζών όπως τρίχες, λίπη, χαρτιά, ρίζες και όλα τα φυσικά υλικά που βουλώνουν την αποχέτευση με το πέρασμα του χρόνου. Είτε πρόκειται για σιφόνι μπάνιου, είτε για νιπτήρα, είτε για νεροχύτη, είτε για κεντρικό σωλήνα αποχέτευσης πολυκατοικίας, είτε για φρεάτιο, μπορούμε να παρέχουμε συντήρηση και καθαρισμό.

Υπάρχουν κάποια σημάδια που μαρτυρούν το ενδεχόμενο επερχόμενου βουλώματος. Αργή αποστράγγιση νερών και λυμάτων. Περίεργοι ήχοι σαν γουργούρισμα που προέρχονται από τις σωληνώσεις. Δυσοσμία η οποία αναδύεται από τα σιφώνια. Μικρές υπερχειλίσεις από τα σιφόνια του πατώματος.

Γενικά καλό είναι να αποφεύγετε το τελείως βραστό νερό (100 βαθμούς Κελσίου) ιδιαίτερα σε πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης αλλά και σε παλαιές σωληνώσεις ακόμα και αν είναι μεταλλικές όπως από χάλυβα, σίδηρο ή χαλκό. Η ασφαλέστερη θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 80 βαθμούς Κελσίου και αν έχετε πλαστικούς σωλήνες όχι πάνω από τους 70.

Τα χημικά καθαριστικά δε βλάπτουν μόνον εσάς, αλλά και τους σωλήνες σας. Πολλά από τα υγρά χημικά καθαριστικά αποχετεύσεων περιέχουν δυνατές τοξικές χημικές ουσίες. Ενδέχεται να προκληθούν σοβαρά εξανθήματα και εγκαύματα εάν τα χημικά καθαριστικά έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Επίσης, προσέξετε να μην τα εισπνεύσετε, ειδικά αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα.