ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Αιτίες Βουλωμένης λεκάνης τουαλέτας

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ. Οι τουαλέτες είναι συνήθως το παραμελημένο μέρος του σπιτιού σας σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα των σωληνώσεων. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι λεκάνες της τουαλέτας έως ότου, φυσικά, σταματήσουν να λειτουργούν σωστά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια λεκάνη θα μπορούσε να βουλώσει. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να εντοπιστούν οι λόγοι που προκαλούν το βούλωμα της λεκάνης και να βεβαιωθείτε ότι τα προβλήματα θα μειωθούν στο μέλλον.

Η χαμηλή ροή από το καζανάκι της τουαλέτας σας δεν είναι αρκετή ισχυρή για να ξεπλύνει τη λεκάνη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Οι λεκάνες με χαμηλή ροή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για το ξέπλυμα της λεκάνης, γεγονός που διατηρεί τους λογαριασμούς και τη χρήση νερού όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Ωστόσο, βλέπουμε συχνά τέτοιου είδουςλεκάνες να προκαλούν προβλήματα με χαμηλή πίεση νερού. Οι λεκάνες τουαλέτας που κατασκευάστηκαν παλαιότερα αναφέρονται ως χαμηλής έκπλυσης πρώτης γενιάς, οι οποίες έχουν πολύ μικρή ισχύ για να ωθήσουν τα απόβλητα στις αποχετεύσεις.

Προτεινόμενη ενέργεια: Να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι ρίχνετε στη λεκάνη. Μπορεί επίσης να σκεφτείτε να αναβαθμίσετε τηλεκάνη σας σε ένα νεότερο μοντέλο που εξοικονομεί νερό χωρίς απώλεια απόδοσης.

Υπάρχει απόφραξη κάπου αλλού στο αποχετευτικό σας σύστημα

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Ορισμένα προβλήματα προκαλούνται από άλλες γραμμές μεταφοράς νερού στις αποχετεύσεις. Οι αποφράξεις του πλυντηρίου ρούχων, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα που επηρεάζουν ολόκληρο το αποχετευτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των λεκανών.

Προτεινόμενη ενέργεια: Καλέστε έναν ειδικό για να επιθεωρήσει τις γραμμές αποχέτευσης και να εντοπίσει την ακριβή θέση της απόφραξης.

Δεν υπάρχει αρκετό νερό στο καζανάκι

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Πρέπει να ασκείται πίεση σε κάθε απόβλητο που βγαίνει από τηλεκάνη. Εάν το καζανάκι της τουαλέτας δεν είναι εντελώς γεμάτο όταν ξεπλυθεί ηλεκάνη, δε θα υπάρχει αρκετή πίεση για να καθαρίσετε τη λεκάνη.

Συνιστώμενη ενέργεια: Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι στην ανοιχτή θέση και, στη συνέχεια, ελέγξτε την παροχή της γραμμής νερού για διαρροές. Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με κανένα από τα δύο, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα πλήρωσης.

Συσσώρευση σκληρού νερού

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Το σκληρό νερό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Αν και δεν είναι επικίνδυνο να το πίνετε ή να κάνετε μπάνιο, το σκληρό νερό μπορεί να ασβεστοποιηθεί και να σχηματίσει μια λευκή ουσία που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί από τις λεκάνες σας, μειώνοντας το κενό από το οποίο μπορούν να περάσουν το νερό και τα απόβλητα. Όσο πιο σκληρό το νερό σας, τόσο περισσότερα μέταλλα θα συσσωρεύονται στο υδραυλικό σας σύστημα και τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν φράγματα στην τουαλέτα.

Προτεινόμενη ενέργεια: Μια γρήγορη λύση είναι να ζητήσετε από έναν ειδικό να ελέγξει το σύστημα τηςλεκάνης σας. Μια μακροπρόθεσμη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν αποσκληρυντή νερού για την επεξεργασία του νερού σας πριν εισέλθει στηλεκάνη σας, προκειμένου να μειώσετε τα προβλήματα στο εξής, αποτρέποντας τη συσσώρευση ορυκτών.

Η γραμμή αποστράγγισης είναι βουλωμένη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ηλικία μιας γραμμής αποστράγγισης μπορεί να λειτουργήσει ενάντια, και η γραμμή αποχέτευσης μπορεί συχνά να βουλώνει ακόμα και όταν ξεπλένετε απλό χαρτί τουαλέτας. Οι τρίχες, το χαρτί και τα μικρά αντικείμενα είναι άλλοι συνηθισμένοι ένοχοι με τους οποίους οι παλιές γραμμές αποστράγγισης δυσκολεύονται.

Προτεινόμενη ενέργεια: Καλέστε έναν ειδικό  για καθαρισμό αποχέτευσης. Εάν το πρόβλημα συνεχιστεί, μπορεί να χρειαστεί να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε τις γραμμές αποχέτευσης.

Βουλωμένο σιφόνι λεκάνης (σωλήνας σε σχήμα S)

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Οι παγίδες S, αυτό το κομμάτι σωλήνα σε σχήμα S πίσω από τη λεκάνη σας, προορίζονται να εμποδίσουν τα αέρια αποχέτευσης να εισέλθουν στο σπίτι σας μέσω της αποχέτευσης της λεκάνης. Αν και είναι χρήσιμα, μπορεί επίσης να είναι ευαίσθητα σε φράξιμο.

Συνιστώμενη ενέργεια: Μία βεντούζα μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε ένα μικρό φράξιμο τόσο μέχρι τη γραμμή αποστράγγισης.

Μωρομάντηλα στη λεκάνη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα μωρομάντηλα δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Φαίνεται λογικό οτιδήποτε χρησιμοποιείται για να σκουπίζει ένα βρέφος να μπορεί να πέφτει στηλεκάνη, αλλά δυστυχώς, αυτό δε συμβαίνει. Αυτά τα είδη καθαρισμού είναι η νούμερο ένα αιτία βουλωμάτων και μπορεί να προκαλέσουν δαπανηρή ζημιά στο αποχετευτικό σας δίκτυο. Παρόλο που τα μαντηλάκια τουαλέτας και τα μωρομάντηλα συχνά φέρουν το λογότυπο που δηλώνει ότι είναι ασφαλή για το ξέπλυμα, μπορούν εύκολα να προκαλέσουν φράξιμο, ειδικά όταν η αποχέτευση είναι ήδη λίγο φραγμένη.

Συνιστώμενη δράση: Ποτέ μη ρίχνετε στη λεκάνη μωρομάντηλα, ειδικά αν έχετε σηπτικό σύστημα (βόθρο). Αντ’ αυτού, πετάξτε τα στα σκουπίδια.

Πέταγμα μικρών αντικειμένων στη λεκάνη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Τα παιδιά αγαπούν το νερό. Αγαπούν επίσης το νερό που μεταφέρει μυστηριωδώς αντικείμενα σε κάποιο άλλο βασίλειο. Η λεκάνη είναι ατελείωτα συναρπαστική για νήπια και μικρά παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος που τα παιχνίδια και άλλα αντικείμενα που τοποθετούνται στη λεκάνη από τα παιδιά είναι η επόμενη κοινή αιτία βουλώματος. Πολλά αντικείμενα είναι αρκετά μικρά για να χωρέσουν μέσα στη λεκάνη, αλλά μένουν στάσιμα μόλις φτάσουν στους σωλήνες.

Συνιστώμενη ενέργεια: Μόνο τις ακαθαρσίες πρέπει να ρίχνουμε στηλεκάνη της τουαλέτας. Ποτέ σκουπίδια ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Φροντίστε να παρακολουθείτε τα μικρά παιδιά και να τους δίνετε οδηγίες να κρατούν τα παιχνίδια και τα σκουπίδια έξω από το μπάνιο.

Εξωτερικοί Παράγοντες

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Οι συντηρήσεις στο δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο είναι πιθανόν να προκαλέσουν επίσης φράξιμο. Οι σωλήνες που βρίσκονται έξω από το σπίτι σας μπορεί να οδηγήσουν σε αργές ή μη λειτουργικές αποχετεύσεις τουαλέτας στο σπίτι σας.

Προτεινόμενη ενέργεια: Μιλήστε με έναν τεχνικό αποχέτευσης σχετικά με ένα πρόγραμμα συντήρησης αποχέτευσης.

Αργά Σηπτικά Συστήματα

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Τα αργά κινούμενα σηπτικά συστήματα ή συστήματα που καθυστερούν και δε λειτουργούν αρκετά γρήγορα, μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη τηςλεκάνης στο σπίτι σας. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένα υγιές σηπτικό σύστημα, με σωστή ισορροπία για ιδανική ροή αποστράγγισης.

Συνιστώμενη δράση: Να αντλείτε τακτικά τη σηπτική σας δεξαμενή (βόθρο). Ανάλογα με το μέγεθος της δεξαμενής σας, μπορεί να χρειάζεστε καθαρισμό σηπτικής δεξαμενής κάθε ένα έως τρία χρόνια.

Παλιές σωληνώσεις

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Η κατάρρευση των σωλήνων μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα απόφραξης. Συνήθως, το πρώτο σημάδι είναι η υπερχείλιση (επιστροφή νερών), αλλά και η αργή αποχέτευση σε πολλές τουαλέτες ή άλλες αποχετεύσεις στο σπίτι σας είναι μια ένδειξη ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Αυτό μπορεί να είναι δαπανηρό με την πάροδο του χρόνου και είναι ένα σημάδι πως χρειάζεται ένας ειδικός αποχετεύσεων.

Προτεινόμενη ενέργεια: Επιθεωρήστε τις σωληνώσεις σας με έναν επαγγελματία. Εάν μια επιθεώρηση αποκαλύψει ότι οι σωλήνες σας είναι κατεστραμμένοι ή κινδυνεύουν να χαλάσουν, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο επανατοποθέτησης σωληνώσεων.

Γνωρίστε πώς λειτουργεί ηλεκάνη σας

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ

Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν ιδιοκτήτη σπιτιού είναι να γνωρίζει καλά το αποχετευτικό σύστημα για να αποφύγει τα συνεχιζόμενα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν. Μάθετε εάν η λεκάνη σας είναι συνδεδεμένη σε αποχετευτικό σύστημα ή εάν βασίζεται σε σηπτική δεξαμενή (βόθρο) για τη λειτουργία της. Τα σηπτικά συστήματα έχουν συγκεκριμένους τρόπους που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας τους και απαιτούν ορισμένες χημικές ουσίες για την επιτάχυνση του μηχανισμού επεξεργασίας απορριμμάτων και την αποφυγή έκπλυσης ορισμένων υλικών.

Συνιστώμενη ενέργεια: Συμβουλευτείτε τον τεχνικό σας σχετικά με συγκεκριμένους τρόπους συντήρησης του αποχετευτικού σας συστήματος με βάση την ηλικία, την τοποθεσία, το μέγεθος και άλλες εκτιμήσεις του σπιτιού σας.

Η γνώση των πιο συνηθισμένων αντικειμένων για να φράξετε τιςλεκάνες τουαλέτας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα προτού συμβούν και να σας βοηθήσει να γνωρίζετε πότε είναι ώρα να καλέσετε έναν επαγγελματία.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Όσο περισσότερο αφήνετε ένα φράγμα, τόσο περισσότερες ευκαιρίες υπάρχουν για να επιδεινωθεί το φράγμα. Τα πιο υδατοδιαλυτά μέρη του φράγματος θα διαλυθούν και τα υπόλοιπα θα γεμίσουν τα κενά, κάνοντας το φράξιμο χειρότερο.

Χρειάζεστε νερό, όχι αέρα, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη πίεση για να χαλαρώσετε το φράγμα. Εάν η λεκάνη σας δεν έχει νερό, ρίξτε νερό μέχρι να καλυφθεί τη βεντούζα. Κάντε μια απαλή βύθιση αρχικά, καθώς μια σκληρή θα αναγκάσει τον αέρα να επιστρέψει γύρω από την τσιμούχα, φυσώντας νερό πάνω σας αλλά και στο πάτωμα του μπάνιου.

Περιμένετε περίπου ένα λεπτό και αν η στάθμη του νερού έχει πέσει αρκετά, τραβήξτε το καζανάκι. Εάν το νερό στη λεκάνη της τουαλέτας δεν πέσει μετά από περίπου ένα λεπτό, θα χρειαστεί να κλείσετε το νερό στη βαλβίδα τροφοδοσίας στο καζανάκι της τουαλέτας και να καλέσετε ένα τεχνικό αποχετεύσεων.

Ξύδι και μαγειρική σόδα. Θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι. Ρίξτε τη μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το ξύδι για να μην ξεχειλίσει. Το μείγμα πρέπει να αρχίσει να αφρίζει και να αναβράζει αμέσως. Στο τέλος ρίξτε το ζεστό νερό.