ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

9 τρόποι για να ξεβουλώσετε τον βουλωμένο νεροχύτη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Νεροχύτης που δεν αποστραγγίζει, γεμάτος νερό και βρώμικα πιάτα που πρέπει να πλυθούν. Ίσως, πρώτη σκέψη σας είναι ο τεχνικός αποχετεύσεων για να λυθεί το πρόβλημα. Όμως υπάρχει και εναλλακτική λύση. Μπορείτε να μάθετε μερικές συμβουλές από ειδικούς και κόλπα για να ξεβουλώσετε μόνοι σας το νεροχύτη της κουζίνας οποιαδήποτε στιγμή.

Ελέγξτε την ποσότητα των σκουπιδιών στο σκουπιδοφάγο

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Το πρώτο λοιπόν πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεβουλώσετε το σκουπιδοφάγο. Αφήστε ζεστό νερό να τρέξει για 1 ή 2 λεπτά και δείτε αν αυτό καθαρίζει τη βουλωμένη αποχέτευση. Αν αυτό δεν λειτουργεί μάθετε περισσότερα για το τι πρέπει να ρίχνετε στο σκουπιδοφάγο καθώς και για τα φυσικά αποσμητικά σκουπιδιών για να διατηρείται η μυρωδιά φρεσκάδας και καθαριότητας.

Χρησιμοποιείστε τη βεντούζα

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Εάν ο καθαρισμός του σκουπιδοφάγου δεν ξεμπούκωσε το νεροχύτη της κουζίνας σας, ήρθε η ώρα να ψάξετε για μία βεντούζα οικιακού νεροχύτη. Αναζητείστε βεντούζα νεροχύτη κουζίνας, η οποία είναι μικρότερη από αυτή που χρησιμοποιείτε για την τουαλέτα.

Εάν έχετε διπλό νεροχύτη, κλείστε πρώτα την αποχέτευση από τη μία πλευρά με ένα βρεγμένο πανί ή μια τάπα. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια μικρή μόνωση γύρω από τη βεντούζα, επομένως γεμίστε την πλευρά του νεροχύτη που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη βεντούζα, με αρκετό νερό για να καλύψετε το επάνω μέρος της. Τοποθετήστε τη βεντούζα σταθερά πάνω από την αποχέτευση και βυθίστε δυνατά αρκετές φορές. Όταν ακούσετε την αναρρόφηση να καθαρίζει το φράγμα, αφαιρέστε τη βεντούζα και ξεπλύνετε καλά την αποχέτευση του νεροχύτη με ζεστό νερό για μερικά λεπτά.

Ζεστό νερό  

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Το ζεστό νερό είναι η φθηνότερη και ευκολότερη λύση αποστράγγισης όταν η βεντούζα δεν κάνει δουλειά. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζεστό νερό για να καθαρίσετε την αποχέτευσή σας.  Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί μέχρι τους 80 βαθμούς Κελσίου. Ενώ περιμένετε να ζεσταθεί το νερό αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο στάσιμο νερό από τον βουλωμένο νεροχύτη, χρησιμοποιώντας μία κούπα ή μια μικρή κατσαρόλα.  Ρίξτε όλο το ζεστό νερό στο νεροχύτη και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Εάν το νερό παραμένει στάσιμο τότε η αποχέτευση είναι ακόμα φραγμένη.  Αφήστε λίγο χρόνο να κρυώσει το νερό και στη συνέχεια αφαιρέστε το με την κούπα ή το μικρό κατσαρολάκι ρίχνοντάς το στο διπλανό νεροχύτη.  Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία πολλές φορές για να αποφράξετε το νεροχύτη, όμως αυτή η στρατηγική τις περισσότερες φορές λειτουργεί.  

Χρησιμοποιείστε αντικείμενα από την κουζίνα σας ως καθαριστικά αποχέτευσης.  

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Δεν χρειάζεται πάντα να χρησιμοποιείτε σκληρά (χημικά) καθαριστικά για το ξεβούλωμα του νεροχύτη της κουζίνας σας. Μπορεί να έχετε ένα φυσικό καθαριστικό αποχέτευσης μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Εδώ είναι μερικές ιδέες

Χρησιμοποιείστε αλάτι και ζεστό νερό. Μερικές φορές το αλάτι βοηθάει στη βουλωμένη αποχέτευση. Αφού αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο στάσιμο νερό από τον βουλωμένο νεροχύτη, ρίξτε περίπου μισό φλιτζάνι μαγειρικό αλάτι στην αποχέτευση. Στη συνέχεια ρίξτε σχεδόν 1/2 λίτρο ζεστό νερό. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό για να καθαρίσει το μείγμα. 

Δοκιμάστε ένα καθαριστικό αποστράγγισης μαγειρικής σόδας και ξυδιού. Αφαιρέστε τυχόν στάσιμο νερό από τον νεροχύτη πριν δοκιμάσετε αυτή την τεχνική. Ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση μαζί με ίση ποσότητα λευκού ξυδιού ή μηλόξιδου. Σύντομα η αποχέτευση θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες. Όταν σταματήσει βάλτε το πώμα (τάπα) και περιμένετε περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό για να δείτε αν η αποχέτευση δουλεύει κανονικά. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μία φορά και εάν το νερό στραγγίζει, αλλά πιο αργά από το κανονικό, αυτό σημαίνει ότι το φράξιμο ακόμα εμποδίζει την ομαλή ροή του νερού. 

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και αλάτι. Ανακατέψτε περίπου ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα με μισό φλιτζάνι αλάτι και ρίξτε το μείγμα στην αποχέτευση. Αφήστε το μείγμα να κάτσει για αρκετές ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία αν δεν έχει φύγει το βούλωμα.  

Χρησιμοποιείστε μια κρεμάστρα  

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Μια συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εάν ο νεροχύτης της κουζίνας σας είναι βουλωμένος. Δε θα φτάσει σε μεγάλο βάθος όσο το υδραυλικό φίδι (ατσαλίνα), πιθανόν όμως θα φτάσει έως το φράξιμο αν είναι σε μικρό βάθος. Εισάγετε το ισιωμένο σύρμα της κρεμάστρας στην αποχέτευση της κουζίνας για να σπρώξετε ή για να τραβήξετε έξω το φράγμα της αποχέτευσης εάν μπορείτε να το φτάσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό εργαλείο αφαίρεσης φράγματος αποχέτευσης για να σας βοηθήσει. Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει στην αφαίρεση των τριχών από τον νεροχύτη ή το ντους σας που αποστραγγίζει αργά, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να πιάσει επίμονα υπολείμματα τροφής στο βουλωμένο νεροχύτη της κουζίνας σας. Απλώς πρέπει να το χρησιμοποιείτε αργά και απαλά διότι το πλαστικό μπορεί να σπάσει και να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Δοκιμάστε ένα τρυπάνι υδραυλικού (ατσαλίνα)

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Εάν η κρεμάστρα δε βοήθησε αγοράστε από κατάστημα σιδηρικών μία ατσαλίνα. Είναι εύχρηστη και μπορεί να καθαρίσει τις ακαθαρσίες που έχουν κολλήσει πιο μέσα στο σύστημα αποχέτευσης, κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας. Θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό αποστράγγισης και την παγίδα σε σχήμα U που βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας για να ανακαλύψετε τον σωλήνα αποστράγγιση. Εδώ εισάγετε την ατσαλίνα στο σωλήνα μέχρι να νιώσετε αντίσταση για να σπάσετε το φράξιμο. 

Καθαρίστε την παγίδα U (σιφώνι)

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η παγίδα U βρίσκεται στο κυρτό μέρος των σωληνώσεων του νεροχύτη της κουζίνας σας, συνήθως μέσα σε ένα ντουλάπι. Ο καθαρισμός της παγίδας U της αποχέτευσης της κουζίνας σας μπορεί να είναι απαραίτητος για να καθαρίσετε το φράξιμο. Αρχικά τοποθετείστε ένα ταψί ή έναν κουβά κάτω από την αποχέτευση για να συλλέξετε τυχόν νερό ή υπολείμματα που μπορεί να πέσουν έξω. Στη συνέχεια ξεβιδώστε την παγίδα U από τον σωλήνα αποχέτευσης και καθαρίστε οτιδήποτε έχει κολλήσει. Τέλος, αντικαταστήστε την παγίδα U (αφού βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδέσεις έχουν κλείσει καλά) και ρίξτε ζεστό νερό στους σωλήνες για λίγα λεπτά.

Κάντε προτεραιότητά σας την πρόληψη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Το φράξιμο της αποχέτευσης του νεροχύτη είναι φυσιολογικό φαινόμενο, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το αποφύγετε. Εάν έχετε σκουπιδοφάγο κουζίνας μην τον υπερφορτώνεται. Τροφοδοτήστε τον σιγά σιγά με απορρίμματα και περιμένετε μέχρι να τα αλέσει και φύγουν τελείως πριν προσθέσετε άλλα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σωστά συμβουλές καθαρισμού απόρριψης σκουπιδιών για να διατηρήσετε τη σωστή λειτουργία του σκουπιδοφάγου. Μην βάζετε ποτέ λίπος από μπέικον, κατακάθι καφέ ή λάδια στην αποχέτευση της κουζίνας σας ή στον σκουπιδοφάγο σας. Επίσης φροντίστε πάντα να ρίχνετε άφθονο νερό στην αποχέτευση μετά από κάθε χρήση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διατηρείτε σωστά τα υδραυλικά συστήματα του σπιτιού σας.

Πάρτε τη γνώμη των ειδικών

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Το να γνωρίζετε πώς να ξεβουλώσετε ένα νεροχύτη μόνοι σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε βοήθεια από έναν επαγγελματία. Καλέστε μας και θα στείλουμε έναν εξειδικευμένο τεχνικό αποχετεύσεων στο σπίτι σας για διάγνωση και επισκευή. Επεμβαίνουμε άμεσα σε όλη την Αθήνα 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, Κυριακές, αργίες και γιορτές.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Το βραστό νερό είναι η εύκολη πρώτη προσέγγιση για το ξεβούλωμα νιπτήρα, νεροχύτη, μπανιέρας. Η έκχυση ενός δοχείου με βραστό νερό κατευθείαν στην τρύπα της αποστράγγισης μπορεί να διαλύσει το φράξιμο, ειδικά εάν αποτελείται από σαπούνι ή λίγδα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό εάν έχετε πλαστικούς (PVC) σωλήνες, επειδή το νερό με θερμοκρασία πάνω από 80 C (βαθμούς Κελσίου) μπορεί να μαλακώσει ορισμένους τύπους σωλήνων PVC.

Για τη συντήρηση των σωληνώσεων της αποχέτευσης μερικοί προτείνουν να ρίχνετε ζεστό νερό στο νεροχύτη της κουζίνας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης που προκαλεί φραγμούς στην εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων. Εναλλακτικά, ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι στο σιφώνι της κουζίνας και αφήστε το να παραμείνει για 30 λεπτά.

Τα τρόφιμα, το λίπος, η βρομιά και οι τρίχες που συσσωρεύονται στους σωλήνες του νεροχύτη σας φράζουν την κύρια γραμμή. Εάν οι συσσωματώσεις φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης, καλύπτουν το εσωτερικό του σωλήνα, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ροής του νερού και την επιστροφή των νερών στο νεροχύτη σας.

Ένας δύσοσμος νεροχύτης προκαλείται συνήθως από βακτήρια που συσσωρεύονται από τα λίπη και τα τρόφιμα τα οποία πέφτουν μέσα στην αποχέτευση. Αυτά στη συνέχεια κολλάνε στους σωλήνες προκαλώντας τη γνωστή μυρωδιά σάπιου αυγού.