ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πώς να ξεβουλώσετε μία λεκάνη γεμάτη κόπρανα και νερό

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ. Εάν η λεκάνη της τουαλέτας σας είναι βουλωμένη με κόπρανα και νερό μην πανικοβληθείτε. Γνωρίζουμε ότι αυτή δεν είναι καθόλου ευχάριστη κατάσταση. Αλλά το να πανικοβληθείτε δε θα βοηθήσει.

Αντ’ αυτού διαβάστε αυτό το άρθρο προσεκτικά, το οποίο σας παρέχει μερικούς από τους πιο πρακτικούς και εύκολους τρόπους για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη γεμάτη κόπρανα. Επίσης, θα βρείτε μερικές έξυπνες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε μια λεκάνη τουαλέτας φραγμένη από κόπρανα.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Η χρήση μαγειρικής σόδας και ξυδιού είναι μια πολύ γνωστή μέθοδος για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους.

 • Πάρτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ρίξτε το στη λεκάνη της τουαλέτας και μετά ρίξτε αργά ένα φλιτζάνι ξύδι.
 • Αυτά τα δύο συστατικά θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να αναμειχθούν και να δημιουργήσουν μια χημική αντίδραση μεταξύ τους. Καλό θα είναι να μαλακώσουν τα κόπρανα που έχουν κολλήσει στην τουαλέτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεπλύνετε μετά από λίγο.
 • Ή μπορείτε να αναμείξετε μαγειρική σόδα και ξύδι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα στη λεκάνη και ρίξτε ζεστό νερό από πάνω.
 • Επιπλέον, αυτό θα βοηθήσει εάν η λεκάνη σας είναι υπερβολικά βουλωμένη. Ωστόσο, πιθανότατα πρέπει να επαναλάβετε αυτήν την ενέργεια μέχρι να ξεβουλώσει η λεκάνη σας.

Μια άλλη επιλογή με αυτά τα δύο υλικά είναι να βράσουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει για λίγο. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και δύο φλιτζάνια ξύδι και ανακατέψτε τα καλά. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι τόσο ζεστό για να εξασφαλίσετε καλύτερο αποτέλεσμα. Αφού ρίξετε το μείγμα στη λεκάνη της τουαλέτας, αφήστε το όλο το βράδυ.

Μαγειρική σόδα και πλαστική μεμβράνη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Εδώ είναι άλλη μία έξυπνη λύση με μαγειρική σόδα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη σας.

 • Ρίξτε λίγο ζεστό νερό στη βουλωμένη λεκάνη.
 • Στη συνέχεια, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα αμέσως. Απλώς θυμηθείτε ότι πρέπει το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα χαλάσει τη λειτουργικότητα της μαγειρικής σόδας.
 • Αφού τα ρίξετε, σκεπάστε τη λεκάνη της τουαλέτας με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το για μια ώρα περίπου και μετά ξεπλύνετε τη λεκάνη σας.

Ζεστό νερό και απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Ένας απλός και ωραίος τρόπος για να καθαρίσετε τη βουλωμένη λεκάνη σας από κόπρανα είναι η χρήση απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων και ζεστού νερού.

 • Αρχικά, πρέπει να ρίξετε το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων στη λεκάνη. Εάν δεν έχετε απορρυπαντικό πλυντηρίου, μπορείτε επίσης να επιλέξετε οποιοδήποτε σαπούνι και να το κόψετε σε λεπτά κομμάτια για να το χρησιμοποιήσετε.
 • Στη συνέχεια, ρίξτε προσεκτικά μεγάλη ποσότητα ζεστού νερού και αφήστε το μείγμα να κάνει τη δουλειά του για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά τουλάχιστον.

Το μείγμα βοηθά να μαλακώσει και να διαλύσει τα κόπρανα που έχουν κολλήσει στη λεκάνη. Αυτή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος καθώς τα χέρια σας δε θα λερωθούν. Αλλά το ζεστό νερό μπορεί να είναι η αιτία να καείτε. Επομένως, η σωστή προφύλαξη είναι απολύτως απαραίτητη σε αυτή τη διαδικασία.

 • Τέλος, ξεπλύνετε τη λεκάνη σας και είστε έτοιμοι. Απλώς θυμηθείτε ότι θα πρέπει να είστε επίμονοι καθώς μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές.

Coca-Cola και πλαστική μεμβράνη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Μη σας κάνει εντύπωση ότι μπορείτε να ξεβουλώσετε μια λεκάνη γεμάτη κόπρανα με Coca-Cola. Η Coca-Cola είναι ένας πολύ λειτουργικός παράγοντας για την απόφραξη μιας φραγμένης λεκάνης. Χρειάζεστε ένα ​​μπουκάλι Coca-Cola 0,5 λίτρων.

 • Ρίξτε όλο το υγρό στη λεκάνη. Στη συνέχεια καλύψτε αμέσως τη λεκάνη  με πλαστική μεμβράνη.
 • Αφήστε το να δράσει για σχεδόν μια ώρα. Μέχρι τότε, η coca-cola θα πιέζει μαζί με την πλαστική μεμβράνη και τα κόπρανα θα πέφτουν.
 • Μετά από μια ώρα αναμονής, ξεπλύνετε τη λεκάνη σας και δείτε το αποτέλεσμα.

Έμβολο (βεντούζα)

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Αυτό είναι ένα βασικό εργαλείο που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Αυτός είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να αποφράξετε τα μεγάλα κόπρανα. Συνήθως, το ειδικό έμβολο για λεκάνες είναι το καλύτερο για την απόφραξη της λεκάνης.

 • Πρώτα, βάλτε το έμβολο στη λεκάνη της τουαλέτας και σπρώξτε προσεκτικά πάνω-κάτω. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτή τη διαδικασία. Διαφορετικά, μπορεί να λερωθείτε από το πιτσίλισμα μολυσμένου νερού.
 • Αφού επαναλάβετε τη διαδικασία για αρκετές φορές, θα δείτε τα κόπρανα να πέφτουν και το νερό να τρέχει στην αποχέτευση. Τέλος, πρέπει να ξεπλύνετε το νερό άλλη μια φορά.
 • Συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιείτε λαστιχένια γάντια σε όλη τη διαδικασία. Ωστόσο, το έμβολο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που πρέπει να έχετε εάν σκέφτεστε πώς να ξεβουλώσετε τη λεκάνη σας που έχει βουλώσει με κόπρανα και νερό.

Χρήση κρεμάστρας

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Μια μεταλλική κρεμάστρα, ιδανικά με υφασμάτινη επένδυση, μπορεί επίσης να προσφέρει μεγάλη βοήθεια όσον αφορά το ξεβούλωμα της λεκάνης που έχει βουλώσει με κόπρανα. Για αυτή τη διαδικασία χρειάζεστε μια υφασμάτινη κρεμάστρα και μια πένσα.

 • Αρχικά, ξετυλίξτε την κρεμάστρα χρησιμοποιώντας μια πένσα και δημιουργήστε ένα μεσαίου μεγέθους γάντζο.
 • Στη συνέχεια, τυλίξτε το γάντζο με ένα πανί ή πλαστικό έτσι ώστε η αιχμηρή άκρη να μην μπορεί να καταστρέψει την πορσελάνη της λεκάνης.
 • Φορώντας αδιάβροχα γάντια, τοποθετήστε το σύρμα στη λεκάνη  και αρχίστε να το μετακινείτε. Εάν αισθανθείτε κάποιο εμπόδιο, προσπαθήστε να το σπρώξετε με το σύρμα. Έτσι θα καταφέρετε να ξεμπλοκάρετε τη βουλωμένη λεκάνη.

Σαμπουάν

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε τακτικά μπορεί να σας σώσει αν έχει βουλώσει η λεκάνη της τουαλέτας σας. Λοιπόν, αυτός είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη σας γεμάτη με κόπρανα και νερό.

 • Απλώς ρίξτε λίγο ζεστό νερό και σαμπουάν στη λεκάνη σας.
 • Περιμένετε λίγο και δείτε το αποτέλεσμα. Εάν η λεκάνη δεν είναι πολύ φραγμένη, η στάθμη του νερού θα μειωθεί σταδιακά.
 • Εάν θέλετε να καθαρίσετε πλήρως τους σωλήνες, προσθέστε περισσότερο ζεστό νερό και τέλος ξεπλύνετε τη λεκάνη.

Οικιακή χλωρίνη

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Όταν κανένα από τα παραπάνω κόλπα δε λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε τη χλωρίνη. Εάν η λεκάνη είναι πολύ βουλωμένη, η οικιακή χλωρίνη μπορεί να σας σώσει. Χρειάζεστε δύο/τρία φλιτζάνια χλωρίνης.

 • Ρίξτε τη χλωρίνη στη λεκάνη και περιμένετε για λίγο. Η χλωρίνη θα διαλύσει σταδιακά τα κόπρανα και θα τα στείλει στην αποχέτευση.
 • Μετά από αυτό, θα πρέπει να ξεπλύνετε την λεκάνη σας αρκετές φορές.

Πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε καν πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι αυτό για να απαλλαγούμε από μια λεκάνη που έχει βουλώσει με κόπρανα.

Κοχλίας λεκάνης

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Ο κοχλίας λεκάνης μπορεί να σπάσει το φράγμα της λεκάνης σε μικρότερα κομμάτια. Επιλέξτε κάποιον  που καλύπτεται με μαλακό καουτσούκ. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί η πορσελάνη της λεκάνης. Μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε για να ξεβουλώσετε τυχόν σκληρά φράγματα.

Υγρό σαπούνι πιάτων

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Όταν η λεκάνη σας έχει βουλώσει και δεν έχετε έμβολο στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό πιάτων.

Ρίξτε υγρό σαπούνι πιάτων στη λεκάνη της λεκάνης σας.

Καθώς το σαπούνι πιάτων είναι ολισθηρό, βοηθάει τα κολλημένα υπολείμματα κοπράνων να κατέβουν, λιπαίνοντας το βουλωμένο σωλήνα.

Μείγμα μαγειρικής σόδας, αλατιού και απορρυπαντικού

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το διάλυμα μαγειρικής σόδας, αλατιού και απορρυπαντικού.

 • Αρχικά, φτιάξτε ένα μείγμα ρίχνοντας ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, αλάτι και απορρυπαντικό σε ένα μπολ.
 • Στη συνέχεια, ρίξτε το διάλυμα στη λεκάνη. Δημιουργεί χημικές αντιδράσεις και διασπά τα υπολείμματα κοπράνων. Έτσι η βρωμιά ή η σκόνη θα κατέβουν και θα απελευθερώσουν το φράγμα.

Ηλεκτρική σκούπα (υγρών – στερεών)

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Μια ηλεκτρική σκούπα είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη.

Αλλά σας συνιστούμε να μη δοκιμάσετε μια κανονική ηλεκτρική σκούπα για να απελευθερώσετε το φράγμα της λεκάνης. Αντί για τη συνηθισμένη λειτουργία της σκούπας σας, χρησιμοποιείστε τη λειτουργία υγρού – στεγνού. Εάν δεν έχετε αντίστοιχη σκούπα μην χρησιμοποιήσετε καθόλου τη λύση αυτή.

 • Πρώτα, αδειάστε το νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας χρησιμοποιώντας τον εύκαμπτο σωλήνα της σκούπας.
 • Στη συνέχεια, κάντε μια σφράγιση τυλίγοντας τον εύκαμπτο σωλήνα με ένα πανί.
 • Κατόπιν, κρατήστε το κενό μερικά εκατοστά κάτω από την αποχέτευση.
 • Πριν ενεργοποιήσετε τη σκούπα, βεβαιωθείτε ότι φοράτε λαστιχένια γάντια.

Εμπορικά χημικά

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές με τα εμπορικά χημικά προϊόντα. Είναι φυσικά η πιο γρήγορη λύση καθώς δημιουργούνται γρήγορα αντιδραστικοί παράγοντες για να ξεβουλώσουν τη λεκάνη της τουαλέτας σας από κόπρανα καθώς τα διασπούν με χημική αντίδραση. 

Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας πως η χρήση χημικών συνοδεύεται από υψηλούς κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία σας και καλό είναι να γνωρίζετε αυτούς τους κινδύνους πριν καταλήξετε σε αυτή τη λύση ξεβουλώματος.

Τι δεν πρέπει να ρίχνετε στη λεκάνη – Infographic

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ - ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Η φραγή της λεκάνης της τουαλέτας είναι φυσικό επακόλουθο όταν δε γνωρίζετε τι πρέπει να αποφεύγετε. Δεν πρέπει να ρίχνετε στη λεκάνη το χαρτί υγείας. Επίσης, ρυθμίστε σωστά το επίπεδο έκπλυσης. Το επιπλέον νερό στη λεκάνη της τουαλέτας σας δεν είναι καλό. Επίσης, προσπαθήστε να καθαρίζετε συχνά τη λεκάνη της τουαλέτας σας για να αποφύγετε τυχόν βουλώματα.

Το σπάσιμο των κοπράνων είναι μερικές φορές ένα δύσκολο έργο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό, μείγμα υγρού σαπουνιού, μείγματα απομάκρυνσης απορριμμάτων, χλωρίνη, απορρυπαντικά, καθαριστικά του εμπορίου για να ξεκολλήσετε τα κόπρανα πιο γρήγορα. Το ξύδι και η μαγειρική σόδα λειτουργούν εξαιρετικά γρήγορα και χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια με χαμηλό κόστος.

Τα πολύ μεγάλα κόπρανα κολλάνε και χρειάζονται πολύ χρόνο για να ξεκολλήσουν. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και ξυδιού για να κάνετε τη δουλειά πιο γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι. Ρίξτε το διάλυμα στη λεκάνη και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τη λεκάνη. Θα ξεπλύνει τα μεγάλα κόπρανα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και νερό.

Τα χημικά καθαριστικά δε βλάπτουν μόνον εσάς, αλλά και τους σωλήνες σας. Πολλά από τα υγρά χημικά καθαριστικά αποχετεύσεων περιέχουν δυνατές τοξικές χημικές ουσίες. Ενδέχεται να προκληθούν σοβαρά εξανθήματα και εγκαύματα εάν τα χημικά καθαριστικά έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Επίσης, προσέξετε να μην τα εισπνεύσετε, ειδικά αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα.

Συμπέρασμα

Αν λοιπόν περνάτε αυτή την απαίσια εμπειρία, επιλέξτε οποιονδήποτε από τους τρόπους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αυτά θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα του καθαρισμού της λεκάνης σας από κόπρανα και νερό. Αν όμως δεν είναι εύκολο για εσάς να ασχοληθείτε με τη λεκάνη της τουαλέτας μπορείτε να μας καλέσετε να ασχοληθούμε εμείς που γνωρίζουμε πολύ καλά πως να αντιμετωπίσουμε αυτή την άσχημη κατάσταση.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας για να ξεβουλώσουμε τη λεκάνη σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825