ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Βασικά υδραυλικά συστήματα και υδραυλικά εργαλεία για αποφράξεις και υδραυλικές επισκευές-22

Βασικά υδραυλικά συστήματα και υδραυλικά εργαλεία για αποφράξεις και υδραυλικές επισκευές

Σε αυτό το σημείο, και αφού έχετε πλέον μάθει από τι αποτελούνται τα υδραυλικά σας, κρίνουμε απαραίτητη μια σύντομη παρουσίαση πρώτον, των συστημάτων που διέπουν το υδραυλικό δίκτου του σπιτιού σας και δεύτερον των εργαλείων που είναι χρήσιμα σε αποφράξεις, απολυμάνσεις και οποιεσδήποτε άλλες επισκευές σωληνώσεων (και θα χρησιμοποιήσετε είτε εσείς είτε ο υδραυλικός σας).

Ξεκινάμε από τα συστήματα και τα υποσυστήματα του υδραυλικού σας δικτύου. Καταρχήν υπάρχει το σύστημα διανομής πόσιμου νερού βρύσης, κρύου ή ζεστού. Επίσης, υπάρχει το σύστημα εξαερισμού της αποχέτευσης, όπου τα αέρια στοιχεία των αποβλήτων των ειδών υγιεινής απελευθερώνονται στο αέρα. Επιπρόσθετα, υπάρχει το σύστημα καθαρισμού των λυμάτων, το σύστημα αποστράγγισης του νερού της βροχής και οι σωλήνες όπου κυκλοφορούν αέρια καύσιμα. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε το σύστημα θέρμανσης και ψύξης που βασίζεται στην κυκλοφορία νερού αντίστοιχης θερμοκρασίας στις σωληνώσεις. Βέβαια, δεν υπάρχουν όλα τα συστήματα σε όλα τα σπίτια, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από την παλαιότητα του σπιτιού και το είδος του (αν είναι μονοκατοικία ή διαμέρισμα). Τον τελευταίο καιρό, με την άνθιση της φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας, είναι συχνό τα σπίτια να είναι εξοπλισμένα με συστήματα ανακύκλωσης της θερμότητας του νερού και με συστήματα ανάκτησης και επεξεργασίας νερού με σκοπό αυτό να χρησιμοποιηθεί στο καζανάκι.

Αποφράξεις

Αποφράξεις

Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια σύντομη παρουσίαση των υδραυλικών εργαλείων. Εκτός λοιπόν από τα διάφορα μικρά εξαρτήματα που ενώνουν αγωγούς, σωλήνες και είδη υγιεινής μεταξύ τους, είναι καλό να έχετε μια ιδέα για τα υδραυλικά εργαλεία προκειμένου να τα αναγνωρίζετε και να τα χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που κάνετε μόνοι σας απόφραξη ή απολύμανση. Εξειδικευμένα εργαλεία υδραυλικών που χρησιμεύουν στην αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση κάποιων ειδών υγιεινής και των μηχανισμών τους είναι οι σωληνοκάβουρες, οι ειδικές πένσες, οι θερμοσυγκολλητές, και οι τανάλιες σύσφιξης και τα γνωστά μας κατσαβίδια.

Για τις αποφράξεις, υπάρχουν πολλά παλιά και νέα εργαλεία που βοηθούν τους επαγγελματίες υδραυλικούς αλλά και εσάς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα βουλώματα. Έχουμε ήδη συζητήσει για το υδραυλικό φίδι και το ειδικό υδραυλικό τρυπάνι. Πλέον, η τεχνολογία επιτρέπει στους υδραυλικούς να χρησιμοποιούν μικροκάμερες προκειμένου να εντοπίσουν τα βουλώματα και τις διαρροές, καθώς και ειδικές αντλίες ειδικής πίεσης που χρησιμεύουν για δύσκολες αποφράξεις και απολυμάνσεις των εν τω βάθει σωλήνων. Σε κάποιες προφανείς περιπτώσεις, μπορείτε και εσείς να καταλάβετε ποιο εργαλείο απόφραξης είναι το πλέον κατάλληλο. Αλλά αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υδραυλικό, οποίος θα μπορέσει να διαγνώσει πού ακριβώς εντοπίζεται το βούλωμα και πώς ακριβώς μπορεί να πετύχει την απόφραξη με την ελάχιστη δυνατή ζημία για το υδραυλικό σας δίκτυο.