ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πώς να προστατέψετε τις σωληνώσεις σας από συσσωρευμένο λίπος

ΛΙΠΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Όπως έχουμε ήδη συζητήσει, το ξεβούλωμα των σωλήνων σε μια μονοκατοικία μπορεί να είναι αρκετά πιο περίπλοκο και δαπανηρό από τις συνήθεις αποφράξεις που χρειάζεται να γίνουν σε ένα διαμέρισμα. Ένα θέμα είναι οι σωλήνες εξαερισμού, η απόφραξη των οποίων απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή αφού μπορεί να γίνει μόνο από τη στέγη. Ένα άλλο θέμα είναι ότι το σύστημα σωληνώσεων μιας μονοκατοικίας εκτείνεται σε μεγάλο μήκος και βάθος, επομένως το βούλωμα ίσως δεν μπορεί να εντοπιστεί με απλά εργαλεία ή να αντιμετωπιστεί με τις κλασικές μεθόδους. Χρειάζεστε σίγουρα έναν επαγγελματία τεχνικό για να ξεβουλώσει κάποιον αγωγό της μονοκατοικίας σας.

Λίπη στις σωληνώσεις σας

ΛΙΠΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Αυτό που θα συνιστούσαμε, και συνιστούν πολλοί επαγγελματίες τεχνικοί, είναι να προσέχετε πολύ ώστε να μη βουλώσουν οι σωλήνες σας και να μη χρειαστεί να κάνετε απόφραξη. Έχουμε ήδη μιλήσει για την προσεκτική χρήση της τουαλέτας και το να αποφεύγετε να ρίχνετε στέρεα αντικείμενα. Επιπρόσθετα, έχουμε τονίσει σε άλλο σημείο ότι πρέπει να έχετε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά σας για ασυνήθιστη ροή νερού στους σωλήνες και για ακανόνιστο ρυθμό αποστράγγισης του νερού από τη λεκάνη ή το νεροχύτη. Μη θεωρείτε δεδομένο ότι τα λίπη που πετάτε στην κουζίνα σας παραμένουν σε υγρή μορφή. Καθώς το λίπος κινείται στους σωλήνες, κρυώνει και γίνεται στέρεο, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν το βάζετε στο ψυγείο. Με την πάροδο του χρόνου το συσσωρευμένο στέρεο λίπος πιθανώς θα βουλώσει τους σωλήνες σας και είναι ευνόητο, ιδιαίτερα αν μένετε σε μονοκατοικία όπου οι αποφράξεις δεν είναι ποτέ ούτε εύκολη αλλά ούτε και απλή υπόθεση.

Από πού προέρχεται το λίπος;

ΛΙΠΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Φαγητό

Το λίπος, το λάδι και το λίπος είναι κοινά υποπροϊόντα ενός τεράστιου αριθμού τροφίμων, π.χ. κρέας, γαλακτοκομικά, ρύζι, κατακάθι καφέ, τσόφλια αυγών και λαχανικά μαγειρεμένα σε λάδια. Βασικά οτιδήποτε χρησιμοποιείται για την προετοιμασία ή το μαγείρεμα φαγητού μπορεί να συμβάλει σε ένα βουλωμένο σωλήνα από λίπη. Ακόμα κι αν είστε πολύ προσεκτικοί και διατηρείτε την οπή αποστράγγισης καθαρή, μπορεί να μην παρατηρήσετε αυξανόμενη συσσώρευση λίπους στον σωλήνα αποχέτευσης μέχρι να γίνει πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα.

Σαπούνι

Τα περισσότερα σαπούνια παρασκευάζονται είτε από ζωικά είτε από φυτικά λίπη, τα οποία συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο όπως το λίπος, το λάδι και το λίπος από τα τρόφιμα. Το λίπος του σαπουνιού συσσωρεύεται με το λίπος από τα υπολείμματα φαγητού και όλα μαζί συνωμοτούν για να προκαλέσουν την παντοδύναμη βρώμικη άμορφη μάζα αποχέτευση σας.

Τρόποι αντιμετώπισης

ΛΙΠΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Κάτι που μπορείτε να κάνετε για να μην πέφτει το λίπος στο νεροχύτη σας είναι να χύνετε το λίπος που έχει μείνει στις κατσαρόλες και στα τάπερ μέσα σε ένα δοχείο μίας χρήσης το οποίο μετά θα πετάτε στα σκουπίδια. Δώστε μεγάλη προσοχή στην παρακάτω λεπτομέρεια: το λίπος από το τηγάνι πρέπει οπωσδήποτε να πετιέται σε δοχείο, γιατί όχι μόνο βουλώνει τους σωλήνες σας, αλλά βλάπτει και το περιβάλλον.

Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε είναι να σκουπίζετε με μια χαρτοπετσέτα λάδια, βούτυρα και ζωικά λίπη που έχουν μείνει πάνω στις κουτάλες, τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα. Έτσι ελαχιστοποιείτε τις ποσότητες λίπους που περνούν στον αγωγό σας. Αυτές οι πρακτικές συμβουλές, μπορούν να προστατέψουν τις σωληνώσεις σας από βουλώματα και να σας βοηθήσουν να γλυτώσετε δαπανηρές κατά κανόνα αποφράξεις ή ακόμα και από την ανάγκη αντικατάστασης κάποιων σωλήνων! Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε!


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Ένας δύσοσμος νεροχύτης προκαλείται συνήθως από βακτήρια που συσσωρεύονται από τα λίπη και τα τρόφιμα τα οποία πέφτουν μέσα στην αποχέτευση. Αυτά στη συνέχεια κολλάνε στους σωλήνες προκαλώντας τη γνωστή μυρωδιά σάπιου αυγού.

Το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό που πρέπει να κάνετε είναι ένα μείγμα μισού ζεστού νερού και μισού ξιδιού. Μπορείτε επίσης να ρίξετε ζεστό ζεστό νερό κάτω από την αποχέτευση σας για να μαλακώσετε το λίπος μέσα στις αποχετεύσεις σας, βοηθώντας το να κινηθεί κατά μήκος των σωλήνων.

• Λίπη ή λάδια από το μαγείρεμα.

• Καφές ή κόκκοι καφέ.

• Τσίχλες, αυτοκόλλητα.

• Μωρομάντιλα, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα και άλλα προϊόντα χαρτιού.

• Ταμπόν, σερβιετάκια και άλλα προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

• Αν έχετε σκουπιδοφάγο, μη ρίχνετε κρέας, κοτόπουλο και ψαροκόκαλα, καθώς και τσόφλια αυγών.

Εάν ρίχνετε γράσο ή λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας, θα μπορούσατε να φράξετε και να καταστρέψετε το σύστημα αποστράγγισης. Το λίπος θα καλύψει τα τοιχώματα των σωλήνων σας. Στη συνέχεια θα αρχίσει να συλλέγει ψίχουλα τροφίμων, κόκκους καφέ (αν κατά λάθος χύσατε μερικά) και άλλα υπολείμματα, τα οποία οδηγούν σε φράξιμο.