ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Οδηγίες για ξεβούλωμα αποχετεύσεων

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ. Μέχρι τώρα, έχουμε συζητήσει διάφορες μεθόδους απόφραξης που είναι κατάλληλες για λεκάνες, σωλήνες εξαερισμού και σωληνώσεις εν γένει. Τα πράματα είναι λίγο διαφορετικά για τις αποφράξεις που αφορούν τους νεροχύτες, τους νιπτήρες και τις μπανιέρες, επομένως πιστεύουμε ότι αξίζει να αφιερώσουμε κάποιο χώρο στο πώς να κινηθείτε για να ξεβουλώσετε αυτά τα είδη υγιεινής.

Χειροκίνητη απόφραξη

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

Οι επαγγελματίες τεχνικοί τονίζουν ότι υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να βουλώσει ένας νιπτήρας ή μια μπανιέρα. Το ποια μέθοδο απόφραξης είναι η κατάλληλη εξαρτάται από το λόγο του βουλώματος. Ένα βούλωμα που φαίνεται «ελαφρύ», δηλαδή αν μπορείτε να καταλάβετε τι είδους αντικείμενο ευθύνεται ή αν τα νερά δεν είναι εντελώς στάσιμα, μπορεί να αντιμετωπιστεί και με χειροκίνητη απόφραξη. Δεδομένου ότι το βούλωμα έχει συσσωρεύσει νερά στο νεροχύτη, μία πρώτη απόπειρα απόφραξης θα μπορούσε να είναι να τοποθετήστε την παλάμη σας πάνω στο πώμα. Κρατήστε το εκεί για λίγα λεπτά και αφήστε το. Η πίεση που ασκήσατε θα δημιουργήσει ένα κενό. Μόλις τραβήξετε το χέρι σας το νερό που λιμνάζει στο νεροχύτη θα φύγει, με τη βοήθεια του κενού, ορμητικά στους αγωγούς και πιθανώς θα πετύχει την απόφραξη. Μην ξεχνάτε επίσης ότι για να πετύχουν αυτές οι χειροκίνητες αποφράξεις, πρέπει προηγουμένως να σφραγίσετε με ένα πανί την τρύπα υπερχείλισης που έχουν οι περισσότεροι νεροχύτες και οι περισσότερες μπανιέρες. Αν η τρύπα είναι ανοιχτή, το συσσωρευμένο νερό θα φεύγει από εκεί στους αγωγούς και το κενό που είναι απαραίτητο για να πετύχει η απόφραξη δε θα μπορέσει να δημιουργηθεί.

Βεντούζα αναρρόφησης

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

Σε περίπτωση που η απόφραξη είναι ανεπιτυχής, χρησιμοποιήστε μια βεντούζα αναρρόφησης. Θα μπορούσατε να αλείψετε λίγη βαζελίνη στο άκρο του εμβόλου της, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ευκολότερα το κενό που χρειαζόμαστε. Όπως στη λεκάνη, έτσι και στους νεροχύτες και στις μπανιέρες, η βεντούζα αναρρόφησης, μέσω της παλινδρομικής κίνησης πάνω και κάτω (εφόσον τις κάνετε σταθερά και αποφασιστικά) δημιουργεί το επιθυμητό κενό προκειμένου να ξεβουλώσουν οι σωληνώσεις. Πιέστε τη βεντούζα σταθερά στη θέση της, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα μεταξύ του κυπέλλου και της επιφάνειας στερέωσης. Ανάλογα με τη χρήση, μπορεί να χρειαστεί να προσαρτήσετε τη βεντούζα στο ράφι ή το άγκιστρο που χρησιμοποιείτε πριν από την τοποθέτηση.

Επαγγελματίες τεχνικοί στη διάθεση σας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

Αν ούτε αυτό έχει αποτέλεσμα, και αν μιλάμε φυσικά για νεροχύτη, θα πρέπει να καθαρίσετε τις σωληνώσεις κάτω από το νεροχύτη. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα ευέλικτο εργαλείο καθαρισμού της αποχέτευσης. Αυτό το εργαλείο χρειάζεται προσεκτική εισαγωγή στην υποδοχή των αγωγών και περιστροφικές κινήσεις προκειμένου να καθαριστούν οι σωλήνες από οτιδήποτε τους βουλώνει γι’ αυτό και θα ήταν καλύτερο να αναλάβει κάποιος επαγγελματίας τεχνικός αυτή τη δουλειά. Αν ούτε το εργαλείο ξεβουλώσει τους σωλήνες, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε όλο τον μηχανισμό που είναι κάτω από το νεροχύτη, να καθαρίσετε όλους τους σωλήνες και να κάνετε απολύμανση σε όλα τα εξαρτήματα του μηχανισμού. Η αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση του μηχανισμού όμως απαιτεί αρκετή γνώση και εμπειρία, επομένως και σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να γίνει από έναν επαγγελματία τεχνικό.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Οι οσμές νεροχύτη κουζίνας μπορούν να προέλθουν από δύο πράγματα, σάπια τρόφιμα και αποχετευτικά αέρια. Τα σωματίδια τροφίμων στην αποχέτευση νεροχύτη κάποια στιγμή αρχίζουν να σαπίζουν και να εκπέμπουν βρώμικη οσμή. Εάν η μυρωδιά είναι από αέριο αποχέτευσης, πρέπει να ζητήσετε από έναν τεχνικό να επιθεωρήσει την κατάσταση ώστε να βεβαιωθείτε για την προέλευση του προβλήματος.

Ξεβιδώστε το κάλυμμα αποστράγγισης και αφαιρέστε το πώμα του νεροχύτη. Μετρήστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι. Ρίξτε το ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση. Ρίξτε το φλιτζάνι ξύδι στην αποχέτευση. Αφήστε το μείγμα να καθίσει στην αποστράγγιση για αρκετά λεπτά, μέχρι να σταματήσει να αφρίζει. Αφήστε το νερό να τρέξει.

Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην βουλωμένη αποχέτευση. Κατόπιν ρίξτε 1 φλιτζάνι ξίδι. Η μαγειρική σόδα και το ξίδι διαλύουν το λίπος και το λάδι. Αφήστε τη βουλωμένη αποχέτευση να καθίσει ανενόχλητη για 15 λεπτά.

Ο στόχος της βεντούζας είναι να απορροφήσει την απόφραξη. Γεμίστε την μπανιέρα με τουλάχιστον 10 εκατοστά νερό έτσι ώστε να μπορεί βυθισθεί όλο το πώμα της μπανιέρας με νερό, αλλά και το μπολ (κάτω μέρος) της βεντούζας. Αυτό γίνεται γιατί η βεντούζα παίρνει δύναμη αναρρόφησης από το νερό αλλά και το νερό επίσης δημιουργεί κενό αέρος το οποίο απαιτείται για να δημιουργηθεί πίεση. Τοποθετήστε το μπολ της βεντούζας πάνω από την τρύπα αποστράγγισης της μπανιέρας και αρχίστε να κουνάτε την βεντούζα πάνω και κάτω έντονα περίπου 10 φορές. Επαναλάβετε μερικές φορές όλο τον κύκλο και αν δεν λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να προχωρήστε σε άλλες μεθόδους.