ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Χημικές αποφράξεις – πότε είναι κατάλληλες;

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ. Γίνονται ακόμα και σήμερα συζητήσεις για την καταλληλότητα των μεθόδων χημικής απόφραξης. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι μηχανικές μέθοδοι απόφραξης, δηλαδή οι αποφράξεις που γίνονται με χρήση “μηχανικών” εργαλείων όπως η βεντούζα ή το υδραυλικό φίδι είναι πάντα προτιμότερες από τις χημικές. Όταν όμως χρησιμοποιούνται με προσοχή και σύνεση, οι χημικές μέθοδοι απόφραξης μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές κυρίως σε ήπια βουλώματα.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις βουλώματος για Χημική Απόφραξη

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ

Η επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου απόφραξης εξαρτάται από το είδος και την έκταση του βουλώματος. Είναι σημαντικό να το θυμάστε αυτό, πριν αποφασίσετε να κάνετε μόνοι σας μια απόφραξη. Οι περισσότεροι έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να απαριθμήσουν δεκάδες πιθανές αιτίες βουλώματος σε ένα σύστημα σωληνώσεων.

Οι τρίχες δεν μπορούν να αποσυντεθούν με χημικά

Έτσι, οι χημικές μέθοδοι απόφραξης μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μόνο απέναντι σε κάποιες από αυτές τις αιτίες. Για παράδειγμα, είναι σχεδόν αδύνατο ένα χημικό καθαριστικό να αποφράξει ένα βούλωμα αποχέτευσης που προκλήθηκε από τρίχες ή ολόκληρες τούφες μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή το αντικείμενο που βούλωσε το σωλήνα σας (και που υποτίθεται ότι το χημικό καθαριστικό επιχειρεί να διαλύσει) είναι πιθανό να ανήκει σ’ εκείνη την κατηγορία αντικειμένων που δεν μπορούν να αποσυντεθούν (όπως οι τρίχες). Έτσι, το να κάνετε «χημική» επίθεση σε τέτοια υλικά όχι μόνο δε θα έχει καμία επιτυχία αλλά πιθανώς θα επιδεινώσει την εμπλοκή, μιας και η μάζα που μπλοκάρει τη σωλήνα σας να γίνει, με την επίδραση των χημικών, μεγαλύτερη, θα σταθεροποιηθεί στο σημείο εκείνο ενώ ενδεχομένως να γίνει και πολύ πιο συμπαγής.

Στενοί σωλήνες

Μια άλλη περίπτωση όπου οι χημικές μέθοδοι απόφραξης μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από όσα πάνε να λύσουν, είναι όταν οι σωλήνες σας έχουν ήδη στενέψει λόγω της μακροχρόνιας συσσώρευσης σκουπιδιών, αλάτων και διάφορων άλλων ουσιών. Ένα προϊόν χημικής απόφραξης υπάρχει το ενδεχόμενο να προκαλέσει περαιτέρω μείωση της διαμέτρου στους σωλήνες μιας αποχέτευσης, αφού είναι πιθανό να επικαθίσει στα ήδη στενά τοιχώματά τους και, δεδομένου ότι η ροή εντός των σωληνώσεων είναι ήδη αργή και μειωμένη, να προκαλέσει μια γενικότερη εμπλοκή που θα είναι δυσκολότερο αλλά και πιο χρονοβόρο να επιδιορθωθεί.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να σιγουρευτείτε ότι το είδος και η έκταση της βλάβης είναι τέτοια που η χημική απόφραξη θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει, γιατί αλλιώς, ίσως να καταλήξετε με περισσότερα προβλήματα από ένα απλό βούλωμα ενός σωλήνα. Επομένως, αν βουλώσει η λεκάνη ή ο νιπτήρας σας, δοκιμάστε απλές «οικιακές» λύσεις (όπως το σαπούνι για τα πιάτα με ζεστό νερό), κατόπιν προχωρήστε σε μηχανικές λύσεις και σαν τελευταία λύση αφήστε κάθε είδους αποφράξεις με χημικές ουσίες.

Μεγάλη προσοχή στη χρήση Χημικών

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα προϊόντα χημικής απόφραξης αποτελούνται από ισχυρές χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα, ακόμη και μόνιμη βλάβη στα μάτια! Γι’ αυτό το λόγο:

  1. Ποτέ μην επιχειρήσετε απόφραξη με εργαλεία αν πρώτα έχετε δοκιμάσει χημική απόφραξη, καθώς, ακόμα και λίγες μόνο σταγόνες νερού με υπολείμματα χημικού μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα και βλάβες στον οργανισμό σας,
  2. Μην χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη χημικών, καθώς αυτά μπορεί να αλληλεπιδράσουν και να απελευθερώσουν τοξικές – ακόμη και θανατηφόρες- αναθυμιάσεις
  3. Μην κάνετε αποφράξεις με χημικά σε σωλήνες που έχουν βουλώσει τελείως.

Είναι πάντοτε καλύτερο όταν δεν είστε σίγουροι να καλέσετε έναν επαγγελματία αποφράξεων προκειμένου να γλιτώσετε κόπο και χρήματα.

Υπηρεσίες για Αποφράξεις και Συντηρήσεις Αποχετεύσεων

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ