ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Αποφράξεις με υδραυλικό φίδι και με στεγνή αναρρόφηση υγρών

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΦΙΔΙ. Άλλες μέθοδοι για απόφραξη της βουλωμένης τουαλέτας είναι η μέθοδος του υδραυλικού φιδιού και η μέθοδος της αναρρόφησης. Και οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούνται κυρίως από επαγγελματίες ωστόσο θα μπορούσε και κάποιος με κάποια εμπειρία στις αποφράξεις να το επιχειρήσει, πάντα με τη δέουσα προσοχή και μόνο εφόσον αισθάνεται ότι μπορεί να επιτύχει την απόφραξη.

Πως να χρησιμοποιήσετε το υδραυλικό φίδι

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΦΙΔΙ

Το υδραυλικό φίδι είναι μια συσκευή που αποτελείται από ένα ευέλικτο σύρμα το οποίο μπορεί να ελίσσεται όπως το φίδι μέσα στους σωλήνες πέρα από τη λεκάνη. Γι’ αυτό το λόγο, μπορεί να πάει βαθύτερα από άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για αποφράξεις (όπως η συρμάτινη κρεμάστρα). Στην αγορά υπάρχουν διαφόρων ειδών υδραυλικά φίδια. Επιλέξτε κάποιο κατάλληλο για αποφράξεις και ταυτόχρονα ειδικά σχεδιασμένο να μην καταστρέφει την πορσελάνη της λεκάνης. Για να αποφράξετε τη λεκάνη σας, τοποθετήστε το ένα άκρο του φιδιού στον αγωγό. Πιέστε προς τα κάτω, «γεμίζοντας» προσεκτικά το χώρο του σωλήνα. Περιστρέψτε και σπρώξτε το φίδι με σταθερές κινήσεις. Αν η απόφραξη είναι επιτυχής, το νερό σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί.

Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας είναι στη διάθεσή σας

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΦΙΔΙ

Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου κάποιο αντικείμενο έχει μπλοκάρει τη βουλωμένη τουαλέτα και το καζανάκι έχει πατηθεί, η μέθοδος του υδραυλικού φιδιού δε θα είναι αποτελεσματική. Το αντικείμενο θα είναι αρκετά βαθιά και δε θα το φτάνει ούτε το υδραυλικό φίδι. Είναι πιθανό να χρειαστεί να εκτελέσετε αντίστροφα τη μέθοδο του υδραυλικού φιδιού, δηλαδή θα πρέπει να αφαιρέσετε τη λεκάνη και να βάλετε το φίδι από την άλλη μεριά, όχι από τη μεριά της λεκάνης. Η «παραλλαγή» αυτή είναι αρκετά περίπλοκη και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα με αυτή. Απαιτεί καλή γνώση της κατασκευής και της διασωλήνωσης της λεκάνης καθώς και γνώσεις υδραυλικών πέρα από τις βασικές. Εάν η κλασική χρήση του υδραυλικού φιδιού δεν πετύχει, είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με κάποιον τεχνικό αποχέτευσης για να κάνει ο ίδιος την απόφραξη.

Μέθοδος αναρρόφησης υγρών

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΦΙΔΙ

Εάν έχετε δοκιμάσει τη μέθοδο της βεντούζας ή άλλες μεθόδους και δεν έχετε καταφέρει να αποφράξετε την τουαλέτας σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο της στεγνής αναρρόφησης υγρών. Θα πρέπει να έχετε ένας είδος ηλεκτρικής σκούπας που απορροφά τα υγρά και μπορεί να τα διαχειριστεί, καθώς μια απλή ηλεκτρική σκούπα οπωσδήποτε δεν είναι κατάλληλη για αποφράξεις και αν απορροφήσετε υγρά με αυτή θα καταστραφεί. Εάν έχετε μια τέτοια συσκευή, καταρχήν αδειάστε το νερό της λεκάνης. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το άκρο του σωλήνα λίγα εκατοστά μέσα στον αγωγό. Χρησιμοποιήστε μόνο τον εύκαμπτο σωλήνα και όχι άλλα τμήματα της συσκευής. Τυλίξτε παλιές πετσέτες γύρω από το σωλήνα της συσκευής για να δημιουργήσετε μια καλή σφράγιση γύρω από τον αγωγό. Τέλος, ενεργοποιήστε τη συσκευή. Είναι πιθανό η συσκευή να ρουφήξει οτιδήποτε είναι αυτό που μπλοκάρει τον αγωγό σας.

Παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες συμβουλές ώστε η αποχέτευση σας να παραμένει λειτουργική

TIPS

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

  • Προσέξτε να μην πέφτει οποιοδήποτε αντικείμενο στην αποχέτευση. Κυρίως τα παιδιά ρίχνουν μικρά αντικείμενα παίζοντας.
  • Μην αφήνετε υπολείμματα φαγητών στο σωλήνα της κουζίνας. Θα δημιουργηθεί αποκρουστική μυρωδιά και θα εμποδίσουν τη ροή των υδάτων.
  • Οι ρίζες των δένδρων μπορούν να εισχωρήσουν στην αποχέτευση και να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Προσέξτε τα δέντρα και τους θάμνους στην αυλή σας. Μπορείτε να μας καλέσετε για έλεγχο.
  • Μιλήστε με τους ειδικούς υπηρεσιών αποχέτευσης για προληπτικό καθαρισμό.

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Όταν προσπαθείτε να απομακρύνετε ένα μπλοκάρισμα, μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να πιέσετε ένα υδραυλικό φίδι να περάσει μέσα από την αποχέτευση πολύ γρήγορα. Εάν το κάνετε απότομα, υπάρχει πιθανότητα να λυγίσει ή να λοξοδρομήσει. Επεκτείνετε το υδραυλικό φίδι μερικά εκατοστά, κάθε φορά, μέχρι να φτάσετε στο φράξιμο.

Με μια συρμάτινη βούρτσα σωλήνα με ψηλές τρίχες, σπρώξτε μέσα από τις ρωγμές του υδραυλικού φιδιού, απομακρύνοντας τυχόν εναπομείναντα σωματίδια που η βούρτσα καθαρισμού δεν μπόρεσε να φτάσει. Στη συνέχεια, ρίξτε στο υδραυλικό φίδι καθαρό νερό για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό. Σκουπίστε το με ένα πανί και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.

Τα υδραυλικά φίδια μπορεί να είναι δύσκολα στον χειρισμό και εάν χρησιμοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο, υπάρχει πιθανότητα να βλάψουν τους σωλήνες.

ΕΤΗΣΙΩΣ. Ακόμα κι αν δεν παρατηρήσετε συγκεκριμένα σημάδια ότι οι αποχετεύσεις σας αντιμετωπίζουν προβλήματα με σκουπίδια που εμποδίζουν την ομαλή ροή, θα πρέπει εάν είναι δυνατόν να τα καθαρίζετε μία φορά κάθε χρόνο.