Βασικές οδηγίες για απλές αποφράξεις

Σε περίπτωση που η τουαλέτα βουλώσει και έχει ανέβει η στάθμη του νερού, αποφύγετε να τραβάτε επαναλαμβανόμενα το καζανάκι. Αν το τραβήξετε μία φορά, το νερό από το πρώτο καζανάκι δε θα προκαλέσει υπερχείλιση, αλλά το συνεχόμενο πάτημά του μπορεί να κάνει την τουαλέτα να ξεχειλίσει.

Πατήστε το μία φορά. Αν η λεκάνη δεν ξεβουλώσει την πρώτη φορά, μην το ξανατραβήξετε, αφού όπως είπαμε αυτό μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση νερού μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας. Πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια να ξεβουλώσετε τη λεκάνη, βάλτε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια. Οι τουαλέτες είναι εστία μολύνσεων και δεν είναι και το πιο υγιεινό να βάζει κάποιος τα χέρια του στον πάτο της λεκάνης, αλλά και ένα καλό ζευγάρι λαστιχένια γάντια θα σας προστατεύσει από τα μικρόβια.

Επίσης, όταν επιχειρήσετε τέτοιου είδους αποφράξεις, καλό είναι να τοποθετείτε χαρτιά ή εφημερίδες στο πάτωμά σας προκειμένου να προστατέψτε το πάτωμά σας. Ενώ προσπαθείτε να ξεβουλώσετε την τουαλέτα, είναι πιθανό να πεταχτούν νερά, επομένως, τα χαρτιά και οι εφημερίδες θα τα απορροφούν αποτελεσματικά.

Βεβαιωθείτε ότι η παροχή νερού στην τουαλέτα είναι απενεργοποιημένη. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται ακριβώς πίσω από την τουαλέτα, ένας σωλήνας που μοιάζει με βρύση.

Βασικές οδηγίες για απλές αποφράξεις

Αποφράξεις – Apofraxeis

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο έχει καλή κυκλοφορία αέρα. Ενεργοποιήστε τον εξαερισμό, ή ανοίξτε ένα παράθυρο για να φεύγουν έξω οι δυσάρεστες οσμές, καθώς και οι εν δυνάμει τοξικές αναθυμιάσεις από χημικά προϊόντα που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε.

Εάν είναι εύκολο να δείτε για ποιο λόγο βούλωσε η λεκάνη (λόγω π.χ. κάποιου αντικειμένου που έπεσε μέσα και φαίνεται), αφαιρέστε το από την τουαλέτα, φορώντας πάντα τα γάντια σας.

Αν δεν μπορείτε να δείτε για ποιο λόγο βούλωσε η λεκάνη, χρησιμοποιήστε το παρακάτω κόλπο: ρίξτε λίγο απορρυπαντικό πιάτων στη λεκάνη. Ρίξτε αρκετή ποσότητα ζεστού νερού (μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα μεγάλο μπολ). Το νερό πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό, γιατί μπορεί να σπάσει η πορσελάνη. Φροντίστε να ρίξετε το νερό από το ύψος της μέσης σας περίπου. Ο λόγος που ρίχνετε από το επίπεδο της μέσης είναι επειδή το βάρος του νερού μπορεί να του δώσει την απαιτούμενη ορμή για την απόφραξη της βουλωμένης σας τουαλέτας.

Αφήστε το ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων να δράσουν για λίγα λεπτά. Μερικές φορές αυτό είναι αρκετό για να μαλακώσει ό,τι έχει φράξει την τουαλέτα σας και είναι πιθανό να καθαρίσει από μόνη της. Σε αυτή την περίπτωση, θα δείτε σταδιακά το νερό να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν όμως το νερό της λεκάνης δεν υποχωρήσει, σημαίνει ότι η απόφραξη δεν έγινε και τότε θα πρέπει να προχωρήσετε σε πιο περίπλοκες μεθόδους.
[rpwe limit=”10″ post_type=”page” thumb=”true” orderby=”date” excerpt=”false” length=”10″ thumb=”false”]