ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πώς πρέπει να είναι ένα σωστό αποχετευτικό σύστημα

Πώς πρέπει να είναι ένα σωστό αποχετευτικό σύστημα

Σε προηγούμενο κεφάλαιο, συζητήσαμε για κάποιες βασικές αρχές που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα σωστό αποχετευτικό σύστημα ενός κτηρίου προκειμένου αυτό να θεωρηθεί επαρκές και σωστό. Επαναλαμβάνουμε, πριν μπείτε σε ένα σπίτι, είναι ζωτικής σημασίας να το δει ένας επαγγελματίας και έμπειρος τεχνικός. Θα σας πει τι πιθανότητες υπάρχουν το υδραυλικό σύστημα να χρειαστεί επισκευές. Πόσο συχνά θα προκύπτει η ανάγκη για αποφράξεις κλπ. Στο σημείο αυτό θα συζητήσουμε και άλλα πράματα που πρέπει να έχει και ο τεχνικός και εσείς υπόψη σας σχετικά με την καταλληλότητα ενός αποχετευτικού συστήματος.

Πέρα από το σαφή διαχωρισμό αγωγών πόσιμου και μη πόσιμου νερού, κάθε κτήριο, ότι κτήριο και να είναι αυτό στο οποίο ζουν ή εργάζονται άνθρωποι, πρέπει απαραιτήτως να είναι συνδεδεμένο με το αποχετευτικό σύστημα της πόλης, έτσι ώστε τα λύματα από το κτήριο να διοχετεύονται εκεί γρήγορα και με ασφάλεια. Όπως έχουμε ξαναπεί, η υγεία είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα. Αν κάποιο κτήριο δεν είναι συνδεδεμένο με το αποχετευτικό δίκτυο, πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος απόρριψης των αποβλήτων που να είναι ασφαλής, υγιεινός και θα έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση από τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες.

Αποφράξεις – σωστό αποχετευτικό σύστημα

Οι σωληνώσεις του κτηρίου πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένες και συντηρημένες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος διαρροής ή σπασίματος. Επίσης, τα υλικά κατασκευής των σωλήνων πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορούν να «σηκώσουν» μεγάλες ποσότητες νερού, αλλαγές θερμοκρασίας και δονήσεις από σεισμούς.

Το σύστημα των σωλήνων κάθε κτηρίου πρέπει να επιτρέπει καλή κυκλοφορία του νερού, όπως ήδη είπαμε. Είναι σημαντικό επίσης να επιτρέπει και καλή κυκλοφορία του αέρα, γιατί αλλιώς συσσωρεύονται βακτήρια. Επιπρόσθετα, πρέπει να επιτρέπει και πρόσβαση στους σωλήνες. Οι σωληνώσεις δηλαδή πρέπει να είναι έτσι δομημένες και συνδεδεμένες, να μπορεί κάποιος να τις πλησιάσει με κάποιο εργαλείο. Η δυνατότητα πρόσβασης στους σωλήνες είναι είναι ένα πολύ βασικό σκέλος μιας σωστής υδραυλικής εγκατάστασης, γιατί αν εσείς ή ο υδραυλικός έχετε πρόσβαση στους σωλήνες, οι αποφράξεις να μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα και κάθε είδους βουλώματος μπορεί να εντοπιστεί και κυρίως να διορθωθεί άμεσα.

Τα είδη υγιεινής πρέπει να είναι κατασκευασμένα από λεία, μη απορροφητικά υλικά. Να μην είναι καλυμμένα ή σκεπασμένα. Επίσης, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με σιφόνι ή κάποιο σημείο αποστράγγισης του νερού. Να έχουν μια ορατή σύνδεση (συνήθως στον τοίχο) με το σύστημα σωληνώσεων του κτηρίου. Πράμα που σημαίνει ότι ισχύει και η παραπάνω προϋπόθεση. Δηλαδή οι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι με ασφαλή τρόπο και υλικά. Να αντέχουν τυχόν κραδασμούς και να μη σπάνε εύκολα. Επιπλέον, κάθε σπίτι που έχει τουαλέτα, πρέπει να αερίζεται επαρκώς (όχι απαραίτητα από την τουαλέτα, αλλά τουλάχιστον ένα τμήμα του σπιτιού πρέπει να έχει πρόσβαση στον εξωτερικό αέρα).

Υπηρεσίες Αποφράξεις – Συντηρήσεις – Απολυμάνσεις