ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Πώς να αποφύγετε τις χημικές αποφράξεις και τι να προσέξετε αν δεν υπάρχει άλλη λύση

Οι αποφράξεις με τη χρήση διαφόρων χημικών ουσιών έχουν εισπράξει πολλές κριτικές τα τελευταία χρόνια, αφενός επειδή δεν είναι πάντα η καταλληλότερες μέθοδοι απόφραξης και αφετέρου επειδή οι ουσίες που περιέχουν τα αντίστοιχα προϊόντα μπορεί να είναι επιβλαβείς για τους ανθρώπους αλλά και για το περιβάλλον.

Γι’ αυτό το λόγο, οι υδραυλικοί θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να γίνονται τακτικές προληπτικές απολυμάνσεις των σωληνώσεων και η χρήση άλλων μεθόδων απόφραξης. Το ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία ισχύει και για την αποχέτευση του σπιτιού σας, επομένως καλό είναι να γίνονται συχνές απολυμάνσεις και καθαρισμοί προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο βουλώματος

Ένα προϊόν καθαρισμού σωληνώσεων που δεν περιέχει ισχυρά χημικά και προορίζεται για απολύμανση και όχι για απόφραξη είναι ένας καλός τρόπος για να προλάβετε το βούλωμα στους σωλήνες σας. Ωστόσο, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, αφού πολλά καταστήματα τα τοποθετούν στα ίδια ράφια με ισχυρά χημικά που προορίζονται για βουλωμένους σωλήνες και απευθύνονται σε επαγγελματίες υδραυλικούς.

Αποφράξεις

Ένας άλλος τρόπος προστασίας των σωληνώσεών σας, είναι η προσεκτική χρήση των ειδών υγιεινής που είναι συνδεδεμένες με τις σωληνώσεις. Συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν βούλωμα είναι η ρίψη ακατάλληλων αντικειμένων στην τουαλέτα καθώς και ο ελλιπής καθαρισμός του νεροχύτη και του νιπτήρα (ο οποίος οδηγεί σε συσσώρευση τριχών ή υπολειμμάτων φαγητού στις σωληνώσεις, γεγονός που νομοτελειακά θα προκαλέσει βούλωμα κάποια στιγμή στο μέλλον).

Αν δεν απολυμαίνετε τακτικά της σωληνώσεις σας και δεν προσέχετε πού πετάτε τι, αλλά ωστόσο είστε τυχεροί, οι σωληνώσεις σας θα σας δώσουν μια τελευταία ευκαιρία. Υπάρχει πιθανότητα να παρατηρήσετε ότι το νερό αποστραγγίζεται από τη λεκάνη ή το νεροχύτη σας πιο αργά από ό, τι συνήθως. Σε αυτή την περίπτωση, έχετε τη δυνατότητα να προλάβετε το βούλωμα, κάνοντας απολύμανση στις σωληνώσεις σας με ένα ήπιο απολυμαντικό. Αν δεν το κάνετε, και δεδομένου ότι το νερό θα κινείται όλο και πιο αργά στις σωληνώσεις σας, θα προκληθεί προοδευτικά συσσώρευση βρωμιάς στους σωλήνες σας. Αυτή η προοδευτική συσσώρευση τελικά θα οδηγήσει σε βούλωμα και θα αναγκαστείτε να προχωρήσετε σε απόφραξη.

Αν τελικά βουλώσει κάποιος σωλήνας σας, σκεφτείτε και οργανώστε τον τρόπο αντιμετώπισής του προβλήματος. Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε την απόφραξη μόνοι σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιον επαγγελματία υδραυλικό. Αν «πιάνουν» τα χέρια σας, προσπαθήστε να ξεβουλώσετε την τουαλέτα ή το νεροχύτη σας με ασφαλή μέσα, όπως οικιακά εργαλεία, βεντούζες αναρρόφησης, ξίδι ή σόδα φαγητού.

Καταφύγετε σε χημική απόφραξη εφόσον συμβουλευτείτε υδραυλικό που θα σας διαβεβαιώσει ότι το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε δε θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στις σωληνώσεις σας και μόνο αν είστε σίγουροι ότι η απόφραξη θα είναι επιτυχής (μόνο δηλαδή εάν για το βούλωμα δεν ευθύνεται κάποιο μη διασπώμενο αντικείμενο). Τέλος, αν προχωρήσετε σε χημικές απολυμάνσεις μην ξεχνάτε να προστατεύετε το δέρμα και τα μάτια σας, να μην αναμειγνύεται το προϊόν με άλλα προϊόντα και να μη χρησιμοποιήσετε εργαλεία απόφραξης μετά από μια χημική απόφραξη.