ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Αποφράξεις σε νεροχύτες και μπανιέρες για προχωρημένους

Αποφράξεις σε νεροχύτες και μπανιέρες για προχωρημένους

Αποφράξεις σε νεροχύτες και μπανιέρες
Αποφράξεις σε νεροχύτες και μπανιέρες

Συνεχίζουμε τις προτάσεις μας για το πώς μπορείτε να ξεβουλώσετε μόνοι σας ένα βουλωμένο νεροχύτη ή μια βουλωμένη μπανιέρα. Εάν η βεντούζα αναρρόφησης δεν είναι αποτελεσματική και προκειμένου να αποφύγετε χημικές αποφράξεις, σας προτείνουμε ένα ιδιαίτερο υδραυλικό εργαλείο: το ευέλικτο τρυπάνι για σωληνώσεις και αγωγούς, το οποίο εισέρχεται από το πώμα του νεροχύτη και πάει απευθείας στους σωλήνες που είναι στερεωμένοι στους τοίχους. Θυμίζει λίγο το υδραυλικό φίδι που έχουμε συζητήσει και σε άλλο άρθρο. Αποφράξεις σε νεροχύτες και μπανιέρες.

Για να χρησιμοποιήσετε το ευέλικτο αυτό τρυπάνι, αφαιρέστε το πώμα ή το φίλτρο από το νεροχύτη ή τη μπανιέρα σας. Έπειτα, τοποθετήστε το σύρμα του ευέλικτου τρυπανιού μέσα στο άνοιγμα. Το σύρμα αυτό είναι εύκαμπτο για να ελίσσεται μέσα στους αγωγούς. Σπρώξτε σιγά σιγά το σύρμα, χαλαρώνοντας τη λαβή όταν θέλετε να προχωρήσετε και σφίγγοντάς την όταν θέλετε να πάτε πιο αργά. Όταν συναντήσετε κάποιο αντικείμενο, λογικά αυτό θα ευθύνεται για το βούλωμα. Βάλτε το τρυπάνι σε λειτουργία κάνοντας απαλές κινήσεις πάνω κάτω προκειμένου να διαλύσετε το αντικείμενο. Σβήστε το τρυπάνι και σιγά σιγά τραβήξτε έξω το σύρμα. Αν η απόφραξη ήταν επιτυχής, μην ξεχάσετε να κάνετε απολύμανση στην κεφαλή του εργαλείου. Δυστυχώς οι συχνές απολυμάνσεις των εργαλείων αυτών είναι κάτι που οι ιδιώτες σε αντίθεση με τους επαγγελματίες υδραυλικούς συχνά αμελούν. Το αποτέλεσμα είναι να αποτελούν τα εργαλεία αυτά κινούμενες εστίες μικροβίων γεγονός φυσικά πολύ επικίνδυνο.

Αποφράξεις σε νεροχύτες και μπανιέρες

Στην περίπτωση του νεροχύτη, αν το βούλωμα επιμένει, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το μηχανισμό κάτω από το νεροχύτη. Ξεβιδώστε τους βασικούς σωλήνες προσέχοντας να έχετε λεκάνες κάτω από τους σωλήνες ώστε το νερό να πέσει εκεί και όχι στο πάτωμα. Ψάξτε την πηγή του βουλώματος σε κάθε σωλήνα ξεχωριστά και στον τελικό σωλήνα που οδηγεί στην αποχέτευση. Κατάλληλα γι’ αυτή την απόφραξη είναι και το τρυπάνι που περιγράψαμε παραπάνω και η ξεδιπλωμένη συρμάτινη κρεμάστρα που συζητήσαμε παλιότερα.

Στην περίπτωση της μπανιέρας, εάν δεν επιτύχετε την απόφραξη με κάποια από τις μεθόδους που περιγράψαμε (βεντούζα και τρυπάνι) θα πρέπει να δοκιμάσετε το τρυπάνι στην τρύπα υπερχείλισης, μήπως εντοπίσετε κάπου εκεί την πηγή του βουλώματος.

Εφόσον δεν υπάρχουν σοβαρές βλάβες, κάποια από αυτές τις μεθόδους θα αποφράξει το νεροχύτη ή τη μπανιέρα σας. Μη ξεχνάτε να κάνετε απολύμανση στα όποια εργαλεία χρησιμοποιήσατε, αφού τα νερά μέσα στους αγωγούς είναι γεμάτα με βακτήρια που καλό θα ήταν να μην έρθετε σε επαφή μαζί τους!

Εάν καμία απ’ αυτές τις μεθόδους δε δουλέψει, πιθανώς σημαίνει ότι το βούλωμα εντοπίζεται στον κύριο αγωγό σας. Εν πάσει περιπτώσει δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά άλλα πράματα. Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, αυτό δε σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για χημικές αποφράξεις, αλλά ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση κάποιος επαγγελματίας υδραυλικός ο οποίος αφενός θα σας προτείνει την καταλληλότερη μέθοδο και αφετέρου θα την εκτελέσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.