ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 € 24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Αποφράξεις αποχετεύσεων

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ. Έχετε έρθει ποτέ αντιμέτωποι με πρόβλημα στις αποχετεύσεις σας; Μήπως το νερό δεν αποστραγγίζεται σωστά κάθε φορά που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε μία βρύση; Ή μήπως τυχαίνει να πλημμυρίζει το μπαλκόνι σας από την υδρορροή ή το φρεάτιο; Αυτές είναι μόνο λίγες από τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει μια βουλωμένη αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΛΕΚΑΝΗΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΙΠΤΗΡΑ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΕΡΟΧΥΤΗ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΣΙΦΟΝΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΦΡΕΑΤΙΟΥ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ
ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Υπάρχουν πολλών ειδών υλικά που μπορούν εύκολα να μπλοκάρουν το αποχετευτικό σας δίκτυο. Για παράδειγμα, οι τρίχες από τα μαλλιά σας μπορούν με το λούσιμο να γλιστρήσουν μέσα στο σιφόνι της μπανιέρας. Αντίστοιχα τα υπολείμματα τροφών μπορούν να καταλήξουν στο σιφόνι καθώς πλένετε τα πιάτα. Φύλλα και ρίζες δέντρων στην αυλή ή τον κήπο  που φεύγουν με τη βροχή μπορούν να καταλήξουν στα φρεάτια. Υπολείμματα σαπουνιών και χνούδια από το πλυντήριο. Τέλος, ακόμα και μπάζα από εργασίες και επισκευές σε κτίρια και οικοδομές μπορούν να σας προκαλέσουν φραγμό. Πριν προχωρήσουμε όμως πρέπει να σας πούμε λίγα λόγια σχετικά με την ίδια την αποχέτευση και σε τι χρησιμεύει.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΗΣ

Τι ακριβώς είναι η αποχέτευση και τι εξυπηρετεί

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

Πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό από συστήματα τα οποία συνθέτουν μια αποχέτευση. Αποτελείται από σωλήνες, υδρορροές, σιφόνια και φρεάτια τα οποία είναι όλα συνδεδεμένα με μεταξύ τους. Αυτές οι συνδέσεις μπορούν άλλες φορές να είναι απλές και άλλες πολύ πιο περίπλοκες. Επιπλέον, η κάθε αποχέτευση διαφέρει σε μέγεθος και δεν είναι όλες φτιαγμένες με τα ίδια υλικά. Ο ρόλος μιας αποχέτευσης σε ένα κτίριο είναι πολύ σημαντικός καθώς η κυριότερη δουλειά της είναι να απομακρύνει τα λύματα και να τα στέλνει στο κεντρικό δημόσιο δίκτυο περισυλλογής τους. Ένα πλήρως λειτουργικό αποχετευτικό δίκτυο συμβάλλει σημαντικά στην καλή δημόσια υγεία και στο καθαρό περιβάλλον. Επίσης, όταν η αποχέτευση είναι καθαρή, τότε και το νερό που χρησιμοποιούμε ρέει καθαρό μέσα στους σωλήνες της.

Αν όμως η αποχέτευση σας είναι βουλωμένη, τότε υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ατυχημάτων από τα λιμνάζοντα νερά και τις πλημμύρες που δημιουργούνται. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος για λοιμώξεις, για εμφάνιση τρωκτικών και άλλων παράσιτων καθώς και μεγάλος κίνδυνος  για τα κτίρια στα οποία μπορεί να προκληθούν σοβαρές φθορές από τη συσσώρευση υγρασίας ή την εμφάνιση μούχλας.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για άμεση επέμβαση.
6944 382825

Πιθανές ενδείξεις μιας βουλωμένης αποχέτευσης

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, λίγο πριν βουλώσει η αποχέτευση, μας δίνει μερικά συγκεκριμένα σημάδια. Ορισμένες φορές είναι έντονα και άλλες φορές χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή. Τα σημάδια αυτά είναι συγκεκριμένα.

Πρώτα απ’ όλα θα σας αναφέρουμε όλες τις άσχημες μυρωδιές που μπορεί να έρχονται μέσα από τα σιφόνια ή τα φρεάτια. Άλλη μια ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά με την  αποχέτευση είναι η αργή αποστράγγιση των νερών μέσα στα είδη υγιεινής. Επιπλέον, όταν το νερό επιστρέφει αντί να φεύγει μέσα στο σιφόνι. Σε αυτή την περίπτωση το νερό μπορεί να συνοδεύεται από κομμάτια υλικών που βρίσκονται κολλημένα μέσα στον σωλήνα όπως για παράδειγμα κομμάτια σαπουνιού, αποσυντιθέμενες τρίχες ακόμα και ακαθαρσίες από τη λεκάνη.

Παρόμοιες ενδείξεις μπορούν να εντοπιστούν και όταν το βούλωμα προέρχεται από την κουζίνα. Επιπλέον, τα ίδια ισχύουν και για τη λεκάνη της τουαλέτας. Σε περίπτωση που κάθε φορά που τραβάτε καζανάκι τα λύματα δε φεύγουν με ευκολία προς την αποχέτευση ή το νερό ανεβαίνει σε στάθμη, τότε πάλι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αποχέτευση. Τέλος, και η υπερχείλιση σε φρεάτια, σιφόνια και υδρορροές μπορούν να θεωρηθούν πιθανά σημάδια μιας βουλωμένης αποχέτευσης.

Από τι μπορεί να βουλώσει μια αποχέτευση

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

Η αποχέτευση ενός σπιτιού ή καταστήματος συνήθως βουλώνει από τα διάφορα αντικείμενα που καταλήγουν κάθε μέρα στους σωλήνες της. Τα αντικείμενα αυτά ποικίλλουν και δεν είναι πάντα τα ίδια. Μερικά τέτοια αντικείμενα είναι τα υπολείμματα από τροφές, τα σαπούνια, τα λάδια και λίπη, οι οδοντόκρεμες, τα καλλυντικά, οι τρίχες των μαλλιών ή των κατοικίδιων και τα διάφορα είδη χαρτιών. Επιπλέον, τα χνούδια που φεύγουν από τα υφάσματα όσο πλένονται μέσα στο πλυντήριο  μπορούν πολλές φορές να είναι υπεύθυνα για το πρόβλημα της αποχέτευσης σας. Τέλος, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να φράζει η αποχέτευση επειδή έχουν εισχωρήσει μέσα στα συστήματα που την  αποτελούν χώματα, ρίζες, φύλλα ή ακόμα και υλικά οικοδομής.

Πως πραγματοποιείται μια επιτυχής απόφραξη αποχέτευσης

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

Είναι αρκετά πιθανό να έχετε δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά να ξεβουλώσετε μόνοι σας το αποχετευτικό σας δίκτυο. Δυστυχώς όμως, καμία οικιακή μέθοδος δεν πρόκειται να σας εξασφαλίσει τα αποτελέσματα που μπορεί να σας δώσει μια επαγγελματική απόφραξη. Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα είναι η αποφυγή όλων των αποφρακτικών χημικών σκευασμάτων που μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελούν μια προσωρινή λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στις σωληνώσεις των αποχετεύσεων. Αυτό γίνεται χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα τους σε τοξικές ουσίες οι οποίες μπορούν εύκολα να διαβρώσουν, να βουλώσουν περισσότερο ή ακόμα και να σπάσουν τους σωλήνες σας.

Οι ειδικοί τεχνικοί μας στις αποφράξεις κατέχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν το σημείο του σωλήνα που έχει βουλώσει έγκαιρα με ακρίβεια και αφετέρου, να επαναφέρουν το δίκτυο στη φυσιολογική του λειτουργία εύκολα και γρήγορα.

Σχετικά με τις επαγγελματικές αποφράξεις αποχετευτικών δικτύων

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

Μόλις φωνάξετε έναν υδραυλικό για να πραγματοποιήσει την απόφραξη, εκείνος θα έχει στην διάθεση του σίγουρα μια χειροκίνητη ατσαλίνα. Όμως, δεν μπορείτε να έχετε πολλές απαιτήσεις από το συγκεκριμένο εργαλείο όσον αφορά τη σωστή απόφραξη ενός αποχετευτικού συστήματος.

Τα δικά μας συνεργεία βασίζονται σε πιο εξειδικευμένα και σύγχρονα εργαλεία από τα κοινά σπιράλ και δεν προτιμούν σχεδόν ποτέ τη χρήση μιας κοινής ατσαλίνας. Παρακάτω θα σας αναφέρουμε μερικούς τρόπους που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια απόφραξη.

Με τη χρήση περιστροφικών μηχανημάτων

Υπάρχουν πολλά αποχετευτικά δίκτυα τα οποία είναι λίγο έως αρκετά παλιά και συνεπώς είναι και πιο ευαίσθητα. Η αντιμετώπιση τους πρέπει να γίνεται με διαφορετικό τρόπο προκειμένου να αποφευχθούν περισσότερες ζημιές στους σωλήνες τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις επομένως, οι αποφράξεις γίνονται είτε με τη χρήση ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων είτε με πιεστικά μηχανήματα υδροβολής. Και το κυριότερο φυσικά είναι ο έμπειρος χειρισμός από εξειδικευμένο τεχνικό αποχετεύσεων.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΤΣΑΛΙΝΑ

Πρόκειται για μηχανήματα στα οποία προσαρμόζονται ειδικά εξαρτήματα με περιστροφικές κεφαλές. Η δύναμη αυτών των μηχανημάτων μπορεί να εξασφαλίσει μια αποτελεσματική απόφραξη αλλά και μία καθαρή αποχέτευση η οποία θα είναι απαλλαγμένη από λίπη, πουριά αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό είναι πιθανό να έχει φράξει την αποχέτευση.

Υδροβολή με πιεστικό

Η κυριότερη μέθοδος που επιλύει το πρόβλημα της φραγμένης αποχέτευσης είναι αυτή της υδροβολής και μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη χρήση πιεστικού μηχανήματος. Τα πιεστικά μηχανήματα είναι πάντα εξοπλισμένα με ακροφύσια και λάστιχα πολλών μέτρων τα οποία τα βοηθάνε να εισχωρήσουν μέσα σε κάθε αποχετευτικό σωλήνα, ανεξάρτητα της διαμέτρου του. Η δυνατότητα τους να εκτοξεύουν νερό  με μεγάλη πίεση εξασφαλίζει τον ολοκληρωτικό καθαρισμό της αποχέτευσης σας καθώς είναι ικανά να προσεγγίσουν ακόμα και σημεία που βρίσκονται πολύ βαθιά στο εσωτερικό του αποχετευτικού δικτύου.

Με τη χρήση καμερών απόφραξης

Οι κάμερες απόφραξης είναι ένα εργαλείο που διευκολύνει πολύ τη διαδικασία μιας απόφραξης. Όταν μια αποχέτευση βουλώνει πολύ συχνά και δεν μπορείτε να βρείτε τον λόγο που γίνεται αυτό, τότε η ιδανική λύση είναι η απόφραξη με κάμερα. Έτσι, δεν υπάρχει η ανάγκη για να σκάψουμε πολλά μέτρα ή να σπάσουμε τοίχους, πλακάκια και πατώματα, ούτε να βγάλουμε σωλήνες. Χάρη σε αυτές τις κάμερες, θα μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς το σημείο του προβλήματος. Όλες οι κάμερες απόφραξης που χρησιμοποιούμε διαθέτουν ειδικό σύστημα εντοπισμού θέσης για κάθε αποχετευτικό πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι μας οδηγούν αμέσως κατευθείαν στην πηγή του προβλήματος και έτσι μπορούμε να επικεντρωθούμε κατευθείαν στην επιδιόρθωση του. Με τις κάμερες απόφραξης εντοπίζουμε διαρροές, διαβρώσεις, ρωγμές, διατρήσεις αλλά και αντικείμενα όπως ρίζες, κλαδιά και τυχόν συσσωρεύσεις από λίπη. Επίσης, ίσως στο δρόμο της βρεθεί και κάποιο δαχτυλίδι που νομίζατε ότι το έχετε χάσει.

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Είναι επικίνδυνα για εσάς και την οικογένειά σας. Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι κυρίως οξέα με την ισχύ και την ικανότητα διάλυσης πραγμάτων όπως το οξύ της μπαταρίας. Το οξύ της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα και ακόμη και μόνιμη παραμόρφωση, εάν εκτεθείτε σε αυτό πολύ ώρα.

Εάν θεωρείτε ότι μία υδρορροή (λούκι) βρόχινου νερού είναι φραγμένη, ρίξτε λίγο νερό στο πάνω μέρος του σωλήνα για να βεβαιωθείτε ότι ρέει φυσιολογικά. Εάν θέλετε να κάνετε μόνοι σας την απόφραξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία απλή ή μία μηχανική ατσαλίνα, γνωστή και ως φίδι του υδραυλικού. Με προσοχή όμως γιατί ενδέχεται με τη βίαιη χρήση να προξενηθούν βλάβες στο σωλήνα.

Εάν η τουαλέτα δεν ξεπλένεται καλά, ενδεχομένως οφείλεται σε ένα από τα παρακάτω προβλήματα:

  • Η στάθμη του νερού στο καζανάκι έχει ρυθμιστεί σε χαμηλή στάθμη νερού.
  • Κάποιο εμπόδιο φράζει την τουαλέτα, τη φλάντζα ή την αποχέτευση.
  • Οι οπές εισόδου είναι μπλοκαρισμένες.

Βρέξτε ένα πανί και χρησιμοποιήστε το για να σφραγίσετε την αποχέτευση υπερχείλισης του νιπτήρα. Βάλτε βαζελίνη στο κάτω χείλος του εμβόλου. Αφήστε το νερό να τρέξει στο νεροχύτη. Τοποθετήστε το έμβολο πάνω από την αποχέτευση και ανεβοκατεβάστε το αρκετές φορές διαδοχικά.


Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Πραγματοποιούμε ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ σε όλο το αποχετευτικό σας δίκτυο
6944 382825